עם שינויי המחירים בשל הרפורמה במיסוי.
WR450F יורד ב-21 אלף ש"ח (!)
WR250R יורד ב-9,000 ש"ח.
ורסיס 650 וטנרה 660 יורדים ב-6,000 ש"ח.
טימקס עולה ב-2,000 ש"ח.
ועוד כמה שינויי מחירים לדגמים קטנים.
כאן:
http://wheelz.co.il/?p=95895
עם שינויי המחירים בשל הרפורמה במיסוי.
WR450F יורד ב-21 אלף ש"ח (!)
WR250R יורד ב-9,000 ש"ח.
ורסיס 650 וטנרה 660 יורדים ב-6,000 ש"ח.
טימקס עולה ב-2,000 ש"ח.
ועוד כמה שינויי מחירים לדגמים קטנים.
כאן:
http://wheelz.co.il/?p=95895
אביעד, זו הכתבה הכי מענגת עיניים שיכולת לפרסם עכשיו!
לא מענג ולא עיניים, ומה יעשה מי שרכש כבר wr450f במיטב כספו? אם חדש מוכרים היום ב60, במקרה הטוב הוא יקבל על שלו 50, וזה במקרה הממש טוב, 30 אלף שקל ירידת ערך בפחות משנה (במקרה הטוב!!) זה פסיכי!!! זה יכול להגיע גם לירידת ערך של 50 אחוז בשנה אחת!!!!
בקיצור, ישראלים בבונים, חושבים רק על הרגע, לא הלקוחות שקנו, לא על החלפים והטיפולים, ולא על השירות במוסכים אלא רק באולמות התצוגה! רואים בהנחות ברכה במקום קללה! עכשיו רוצו תהנו מההנחה, אל תשכחו לבדוק שהם יקזזו את ההנחה במחירי החלפים כי מטרו לא פראיירים, ואל תשכחו שהם יוציאו עוד מבצע וישחטו לכם את המחירון משומש, ואל תבכו שמתייחסים אליכם במוסך כמו זבל. רק טיפשים קונים מטרו.
דווקא ההסתכלות הצרה היא שלך.
מה אכפת לאותו אחד שכבר רכש בכמה אחוזים ירד האופנוע שלו? כשהוא יבוא להחליף אופנוע בעוד כך וכך שנים, הוא אמנם יקבל פחות על שלו אבל גם החדש שיקנה יעלה פחות, ומה שבאמת חשוב זה שההפרש האבסולוטי בין המכירה לקנייה יהיה נמוך יותר, כי סביר להניח שההפרש באחוזים ישאר זהה.
כלומר, אם כלי מאבד למשל 10% מערכו בשנה, עכשיו כשהוא קנה ב80 אלף ורצה להחליף לאחר שנה, הוא היה צריך להוסיף 8, אבל עכשיו כשחדש עולה 60 אלף והוא איבד 50% (!!!) מערך הקנייה שלו כמו שאתה טוען, אופנוע בן שנה יהיה שווה 54 אלף והוא יצטרך להוסיף בסך הכל 6, כלומר אפילו הוא הרוויח מהרפורמה!
היחיד שיפסיד, והרבה, הוא מי שקנה אופנוע חדש לאחרונה, ופתאום מאד זקוק לכסף מזומן מסיבה כלשהי ורוצה למכור את האופנוע שלא על מנת לשדרג. אדם כזה באמת מפסיד בפועל את אותם אחוזים רבים שדיברת עליהם. אמנם יש כאלה והם אכן יפגעו, אבל הם ממש לא הרוב.
אני חושב שזו הנחה סבירה שמי שקונה אופנוע שטח חדש מהיבואן, רוב הסיכויים שהכלי הבא שלו (במקרה שהוא אכן יחליף אופנוע בשנתיים-שלוש הקרובות) יהיה אופנוע שטח מקצועי אחר. זה מה שאני מכיר ורואה מסביבי, אבל אולי אני טועה.
דווקא במקרה של אופנועי כביש הנקודה שלך כנראה יותר נכונה, כי הרבה פעמים אנשים שקונים אופנועי כביש קטני נפח, עושים זאת "בדרך" לאופנוע כביש גדול יותר, והם אכן ידפקו במקרה שבדיוק עכשיו קנו כלי חדש וירצו לשדרג בעוד שנים ספורות.
אבל בכל רפורמה יש מי שנדפק ומי שמרוויח, וצריך להסתכל על טובת הכלל. עבור רוכבי השטח מדובר פה במהפכה מטורפת.
מה שאני לא הצלחתי לפענח זה מדוע בבסיס הנינגה 300 יקר ב 2000 ש"ח מה z ולאחר הורדת המחירים הוא יקר ב 5000 ש"ח .......
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
יש בחישוב הנחה שירידת הערך בעקבות הורדת המס תהיה לכל השוק ולא תתרכז בדגם הספציפי. אתה לא עושה את ההנחה הזאת ומניח הפוך - שכל השוק יישאר באותם המחירים. אני לא יודע מה יותר שגוי, אבל הייתי מהמר שדווקא ההנחה שלך.
ובכלל, זה מזכיר לי משהו.
מדינה לא מורידה מיסים, היבואנים לא מורידים מחירים - "איזה חרא פה, הכל יקר וכולם עושקים".
מדינה מורידה מיסים, יבואנים לא מורידים מחירים - "איזה חרא פה, היבואנים החזירים האלה, כל ההטבות ישר אליהם לכיס, שום דבר לא מתגלגל ללקוח".
מדינה מורידה מיסים, יבואנים מורידים מחירים - "איזה חרא פה, לא מתחשבים בלקוח, עכשיו קנה ביוקר ופתאום מורידים לו".
גם לך זה התחיל להזכיר משהו, או שעוד לא?
ארץ חלב, דבש ומיליון בכיינים.
אני יכול להבין את הלך הרוח שלך אבל הוא מאד מאד מאד צר.
האם יש מספר (קטן מאד) של אנשים שיפגעו? - חד משמעית כן. אנשים שקנו כלי שערכו ירד בעשרות אחוזים יפגעו מאד, איך שלא נסתכל על זה.
האם באופן רחב יותר הורדת מיסים טובה לצרכנים? - ברור שכן. כל מי שמעכשיו והלאה יקנה, ירוויח.
רק חבל, כפי שכבר כתבו, (וכפי שהיה צפוי) שחלק ניכר מהרווח הלך ישירות לכיסי היבואנים ולא הכל ירד אל הלקוח.
חזירות - אבל חזירות צפוייה.
בטווח הרחוק אתה רק מרוויח מזה ששוק הדו"ג גדלבקיצור, ישראלים בבונים, חושבים רק על הרגע
ניתן לראות כי מטרו הגדילה את הרווח שלה על חשבון המס שירד בכלים הנמכרים שלה שאליהם ההנחה כוונה, כמו למשל ה mt 07 והנינג'ה 300, ההורדות בכלים הללו צריכות להיות גדולות יותר, נראה כאילו הם פשוט תמחרו את הכלים יקר יותר ואז הורידו את המס, ההורדה במחיר קטנה ממה שהיא צריכה להיות.
פונה לעורכי ווילז שיבררו את הנושא מול היבואן וידגישו את הדבר בכתבה, כמו שדאגו להדגיש "שמטרו סופגת חלק מהעלייה" על הטימקס, חסרה לי השקיפות בכתבה.
לסיכום: המדינה לא מספקת עדיין הטבה משמעותית במס והיבואן בינתיים מגדיל את הרווח שלו על חשבוננו.
מהחישוב שאני עשיתי, וממה שאני הבנתי, הכלים הללו היו אמורים לקבל הנחה של כ10% ממס הקניה, ככה שבmt-07 לכאורה היו צריכים להוריד עוד 1000 ש"ח בערך (לפני הנחת abs), ולנינג'ה הקטן והr3, עוד 500 ש"ח בערך (לפני הנחת abs).
פער כזה לדעתי יחסית זניח כשהוא מתקזז עם עלייה בדגמים אחרים של היבואן (בנוגע להגדלת הרווח כביכול. כמובן שזה בעייתי מעצם העניין שאת המס משלם היבואן ולא הצרכן באופן ישיר, אבל זו כבר בעיה אחרת)
אני לא נכנס לחישובים שעשית אני מדבר על עובדות, עובדה שהוורסיס שנמצא באותה קטגוריה כמו ה mt איבד כ 6000 שקל ממחירו, הנינג'ה וה r3 קיבלו הורדה של 20 אחוז ולא עשר כמו שציינת, וניתן לראות את זה בעובדות הz300 שיש לו את אותו מנוע כמו של הנינג'ה 300 ירד לו 5000 שח מהמחיר ולנינג'ה רק 2000 מדובר פה על הפרש של 3000 שקל, אז הפער הוא לא זניח כמו שאתה מציג, לדוגמא רק על הנינג'ה 300 היבואן מרוויח עוד 3000 שח נטו על חשבון הלקוח נטו, ונציין ה mt שם הם מרוויחים אלפי שקלים יותק, בפועל כל זה ללא סיבה, אם המדינה אישרה את ההנחה במס למה לא לגלגל את זה ללקוח ? למה לשמור לעצמך יותר?
למישהו בא לחשב את הירידת מחיר של הנינג'ה 300?
התחושת בטן שלי היא שמטרו מרוויחה פה הרבה מאוד
הרפורמה לא נוגעת דווקא לשווקים הכי גדולים של קטנועי 125-250, שגם ככה היבואנים מרגישים כבר את העליות במכירות שרק יעלו עוד ועוד כנראה עם התקדמות העבודות של הרכבת הקלה.
Tracer 900