תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: מרווח טיפולים ועלות אחזקה של BMW ו-APRILLIA

צפייה משולבת

Member

מרווח טיפולים ועלות אחזקה של BMW ו-APRILLIA

הי,
    מתלבט בין שלוש אפשרויות:

מתלבט אם לרכוש BMW 800 R מוגבל או900 APRILIIA SHIVER מוגבל או CB500X.
    מבחינת תקציב גם ה-CB זה מעבר לתקציב אבל גם אם נניח ואוכל לארגן הלוואה גדולה יותר ולרכוש את אחד המוגבלים, האם זה בכלל שווה את ההחנקות הכלכלית (בהנחה ואני לא משדרג כי אז ה-BMW מנצח כי הוא היחיד שניתן לפתוח את ההגבלה, לא?).
    מעבר לעלות הנכבדת הנוספת, מענין אותי עלויות אחזקה כמו מרווח טיפולים וכו וזאת כדי לעשות הערכת עלויות כוללת.

תודה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מרווחי טיפולים יש בגוגל. עלויות טיפולים רשמיות תוכל להשיג אצל היבואן.
    ה-CB500 הוא כלי פשוט יחסית וזול לתחזוקה. השניים האחרים כנראה יעלו יותר, אני מניח שלב.מ.וו יהיה יתרון.
    היגיון כלכלי זאת החלטה שלך, אני לא חושב שמישהו כאן יכול להחליט בשבילך. אני באופן אישי סולד מרכישה של אופנוע בכסף שאין לי (עקב ניסיון עבר מצער).
    אופנועים נופלים, נגנבים ומתקלקלים. תמיד עדיף שעלותם לא תהווה סכום שאתה לא יכול להרשות לעצמך להפסיד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    מצד שני-אחרי כמה חודשים ,עוברת שמחה ראשונית מהכלי החדש ואחרי זמן לא ארוך אתה מתחיל להסתקל בצדדים.... אולי אדיף ללכת על הכי טוב,בשבל לא לבזבז את הכסף למוצרי "ביניים".
    BMW

ציטוט נכתב במקור על ידי Busy צפיה בהודעה
    מצד שני-אחרי כמה חודשים ,עוברת שמחה ראשונית מהכלי החדש ואחרי זמן לא ארוך אתה מתחיל להסתקל בצדדים.... אולי אדיף ללכת על הכי טוב,בשבל לא לבזבז את הכסף למוצרי "ביניים".
    BMW
    זאת גישה של מי שיש לו כסף.
    אני יכול לספר כמה מבאס זה להמשיך לשלם הלוואה על אופנוע שריסקת, ולהתנייד באוטובוס.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    זאת גישה של מי שיש לו כסף.
    אני יכול לספר כמה מבאס זה להמשיך לשלם הלוואה על אופנוע שריסקת, ולהתנייד באוטובוס.
    אני בהתלבטות דומה ותמיד טוב לשמוע דעות לכאן ולכאן.
    מצד אחד חברים אומרים לי אל תבזבז זמן על חסכון, קח הלוואה ותהנה מהחיים כי אין לדעת מתי תגיע המשאית שתיקח אותך.

מצד שני, מה קורה אם לקחתי הלוואה, לא הגיעה המשאית ועכשיו הסתבכתי? לא חושב שאותם חברים שנתנו את העצה גם יבואו לעזור כלכלית כשאצטרך.

לענייננו, אותו אופנוע שריסקת, אני מניח שלא היה מבוטח במקיף?
    במידה ולא, אם כן היית מבטח המצב היה נראה אחרת?

Sent from my T5 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי Delirious1989 צפיה בהודעה
    אני בהתלבטות דומה ותמיד טוב לשמוע דעות לכאן ולכאן.
    מצד אחד חברים אומרים לי אל תבזבז זמן על חסכון, קח הלוואה ותהנה מהחיים כי אין לדעת מתי תגיע המשאית שתיקח אותך.

מצד שני, מה קורה אם לקחתי הלוואה, לא הגיעה המשאית ועכשיו הסתבכתי? לא חושב שאותם חברים שנתנו את העצה גם יבואו לעזור כלכלית כשאצטרך.

לענייננו, אותו אופנוע שריסקת, אני מניח שלא היה מבוטח במקיף?
    במידה ולא, אם כן היית מבטח המצב היה נראה אחרת?

Sent from my T5 using Tapatalk
    מעולם לא היה לי ביטוח מקיף על אף אחד מכלי הרכב בבעלותי.
    באותו מקרה, לא הייתה אפשרות למקיף - אין מי שיבטח דיוורז'ן 400 שנת 93' במקיף. אני שילמתי עליו אז (2010) 12 אלף ש"ח, כי זה מה שהיה בתקציב של 10 +/-, דיוורז'נים ו-GPX-ים במצב גוסס יותר או פחות. המחירון היה (אני מניח) סביב ה-5. כסף לא היה לי - רק התחלתי לעבוד אחרי השחרור. לקניית האופנוע והציוד לקחתי הלוואה של 15K, וריסקתי את האופנוע חודש אחרי הקניה.
    אם מדובר על אופנוע "נורמאלי", אז אחד ההבדלים הוא שביטוח מקיף מייקר את הוצאות האופנוע בעוד 300-500 שקל בחודש (להערכתי, כתלות בשווי הכלי). זה סכום שיורד לך מהחשבון מדי חודש לפני שנסעת על האופנוע מטר אחד. כל אחד שיחליט לבד האם שווה לו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    גם אני חושב שלממן ולמנף אופנוע או כל כלי רכב זה מעט טיפשי.
    במידה ומצאת הלוואה שתוכל לעמוד בה. ולהמשיך לחיות . לך על זה
    ללחוץ את עצמך בשביל כלי רכב שעומד בחוץ ומתנייד על הכבישים.....

Member
    אם הטיפולים של ה900 זהים ל750 (מאמין שכן) הוא לא יהיה יקר יותר לתחזוקה מההונדה, אפילו להיפך.
    מחירי הטיפולים במרכזי של עופר אבניר זולים יותר ממה שהייתי משלם אצל הונדה בשבח - שם המחירים בשמיים ולא מכירים את המילה 'הנחה'. מצד שני המוסך של הונדה נראה כמו בית מרקחת, כשהמרכזי של עופר אבניר נראה יותר כמו מחנה פליטים.

בשיבר שמן+פילטר כל 10, שמן+פילטר+מצתים+פילטר אוויר+בדיקת/כיוון שסתומים כל 20. בהונדה אותו הדבר בדיוק אבל כל 12 ו24. בעבר הונדה "התעקשו" על ביקורת נוספת כל 6 בתשלום, אני העדפתי שלא. כיום לפני מה שהבנתי מאנשים אחרים הם לא גובים כסף על הבדיקה אם אין ריג'קטים.

ברקסים ושרשרת החיזקו לי יותר זמן בשיבר מאשר בהונדה למרות רכיבה אגרסיבית יותר משמעותית.
    דלק - לא אגזים אם אומר שההונדה חסכוני יותר ב30-35%. תלוי בנסועה שלך זה יכול להיות משמעותי.

אם לא השתנה משהו לאחרונה, שניהם עם אחריות לשנתיים ללא הגבלת ק"מ.
    Yamaha Tracer 9GT

Member הסמל האישי של diesel
    יכול להעיד על עלות אחזקת הב.מ.וו: היה לי 800ST מודל 2007 שרכבתי איתו שנתיים ועשיתי 14,000 ק"מ (נראה לי שלא הרבה השתנה במנוע מאז).
    מרווח טיפולים של כל 10 אלף ק"מ, אחד קטן (שמן + פילטר ובדיקות) ואחד גדול לסירוגין. עלות סבירה בהחלט, להערכתי קצת פחות מיפני מקביל, ובטח ובטח אם מדובר ב- 4 בשורה.
    אפשר בהחלט לטפל לבד, ובעלות מתאימה לכל כיס, כמעט.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T