לא תמיד.
המנועים האלו (400 - 500 סמ"ק) נוטים להעיף שמן לתיבת האוויר כבר מגיל צעיר ויש כאלה שלא שורדים.
בנוסף מערכת ההיגוי יקרה מאוד ביחוד כשיש תקלות.
תמיד חשוב לקחת לבדיקה,כמו שלא תסתמך על חוות דעת של מוכר ביד 2 ככה גם כאן.
חיפשתי קטנוע mp3 500 של פיאג'ו לקנות והתקציב שלי הוא עד 20,000 ומצאתי במוסך מורשה של עופר אבניר (מיסטר מוטו בירושלים) אחד 2014 במצב טוב יד ראשונה עם 65,000 קילומטר ב20,000. רציתי לדעת מה דעתכם על הקנייה, שמעתי שזה קטנוע אמין שעובד טוב גם עם מעל 150,000 קילומטר. האם זה נכון? כמו כן, האם כדאי לקחת אותו לבדיקה נוספת במוסך אחר של פיאג'ו או שאפשר לסמוך על הבדיקה שלהם?
ושאלה אחרת שלא ממש קשורה, האם מיד אחרי שעברתי טסט אני יכול להתחיל לרכוב או שאני חייב לחכות כמה ימים עד שאני מקבל את הרישיון הפיזי? אם דחוף לי לרכוב באותו היום אפשר להוציא רישיון נייר במכונה שבסופרפארם?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי מזלג; 30-10-2017 בשעה 19:33.
לא תמיד.
המנועים האלו (400 - 500 סמ"ק) נוטים להעיף שמן לתיבת האוויר כבר מגיל צעיר ויש כאלה שלא שורדים.
בנוסף מערכת ההיגוי יקרה מאוד ביחוד כשיש תקלות.
תמיד חשוב לקחת לבדיקה,כמו שלא תסתמך על חוות דעת של מוכר ביד 2 ככה גם כאן.
היה mp3 250 שבפחות מ10kkm שפך מנוע עליון בגלל שהייתה נזילת מים והמנוע התחמם.
כמובן שהתנאי לכך שיעבוד טוב גם בקילומטראז' גבוה זה תחזוקה. השאלה היא אם אתם מכירים כמה תחזוקה הוא צריך בדכ, ומה אתם חושבים על הקנייה באופן כללי? 20,000 נשמע לי כמו מחיר ממש טוב מצד אחד, מצד שני הוא 65,000 קילומטר. שווה?
ולגבי הטסט למישהו יש תשובה?
אתה יכול להוריד את ספר המכונאים ולבדוק אחת לכמה הוא צריך תחזוקה ומה מתחזקים.
עם המידע הזה אתה יכול לגשת ליבואן או למוסך כלשהו,לחליפין אתה פשוט יכול לשאול אותם אם כי יותר הייתי מסתמך על היצרן.
הכל יחסי,לכלי הזה יש שוק חלש וכמו שאמרתי מנועים לא הכי מוצלחים.
בתור כלי ראשון כדאי אולי להתחיל עם משהו פשוט יותר,אם אתה בקטע של פיאג'יו גדול יש לך את האקסיבו 400 והג'ילרה נקסוס שמונעים על ידי אותו המנוע וכנראה גם זולים יותר לתחזוקה (לפחות מבחינת הצמיגים).
לגבי הטסט - לא,כל עוד שאין טופס זה לא סונכרן עם ה"מחשב המרכזי" ולשוטר בניידת יופיע שאין לך רישיון.
רק לאחר קבלת הרישיון הזמני תוכל לנהוג בצורה חוקית.
תודה. אני לא בקטע של פיאג'ו גדול אני בקטע של תלת גלגלי גדול שיסחוב לי נסיעות ארוכות. בכל מקרה אקח אותו למוסך אחר שעובד עם פיאג'ו ואבקש חווד לגבי המנוע. אם הוא טיפל במנוע ונסע בעיקר בבינעירוני ה65,000 האלה זה הרבה פחות בלאי מאם הוא לא דאג למנוע ונסע בעירוני.
הבעיה שרשמתי למעלה לא שייכת לטיפול בזמן או הזנחה זה פאק ביצור.
ולכן לא משנה הרכיבה ולא הטיפול.