אומנם לא מטפל במוסך, אבל אני בהחלט יכול לחלוק מידע על עלויות באחזקה עצמאית.
טיפול גדול "סטנדרטי" למולטיסטראדה 1100 שלי כולל:
1. 2 רצועות תזמון - אני מתקין רצועות Exactfit של CA cycleworks. העלות - כ-450 ש"ח מאיביי, כולל משלוח.
2. שימסים - אני קניתי סט של EMSDUC בכ-300 דולר. מתחלקים חצי-חצי עם חבר שיש לו היפר 1100.
3. טבעות נעילה (Collets) שנועלות את השסתום. המקוריות נמעכות ומשבשות את המרווח. אני קניתי סט מחוסם של EMSDUC בעלות של 100 דולר, והן לא אמורות לדרוש החלפה, וכבונוס - מקטינות את הבריחה של השסתומים.
4. פילטר שמן - אני מזמין מהולנד, 11 יורו ליחידה. בארץ המחיר הוא כ-110 ש"ח.
5. פילטר אויר - מאותה חנות בהולנד, 36 יורו ליחידה. בארץ המחיר הוא כ-400 ש"ח.
6. שמן מנוע - גלון CASTROL, במוטודיפו. 185 ש"ח.
7. אטמי אגזוז (הסעפת מהצילינדר הקדמי יורדת לניקוי הפילטר הגס) - 4 יורו. על הדרך, אפשר להחליף את הגוז'ונים (יהיו חלודים) בעוד כמה יורו.
אחת ל-72 אלף (כך החלטתי) אני מחליף את מותחני הטיימינג עקב עייפות המיסבים. עלות 2 זוגות מותחנים בהולנד - כ-180 יורו לפני משלוח.
מעבר לזה, קניתי סט כלים לדוקאטי של חברה אמריקאית כלשהי. העלות הייתה כ-500 דולר, הסט לא מכסה חלק מפעולות התחזוקה, ואיכותו נמוכה. אני ממליץ לקנות כלים לכיוון שסתומים של EMSDUC (כ-50 דולר), בוקסה (CAP) לפילטר (זול) ומפתח C גדול למתיחת שרשרת. לטיפולים שגרתיים, אלה + סט כלים סטנדרטי יספיקו.
חלקים נוספים שאת מחירם אני יכול לחלוק מניסיוני:
1. סט רפידות ברמבו מלא - כ-400 שקל בחו"ל לפני מיסים.
2. שרשרת גלגל"ש - בארץ יקר מאוד (כ-1600 לפני הנחות וכו'), בחו"ל רכשתי DID ZVMX עם גלגל"שים של AFAM ב-900 שקל, ושלחתי עם חבר ששהה באנגליה.
3. סט מחז"שים ומגיני אבק לפרונט (לשני הבולמים) - כ-30 יורו לפני משלוח (מקורי).
4. דיסק אחורי ברמבו (עם המגנטים לחיישן מהירות) - כ-120 יורו לפני מיסים.
סה"כ - החלקים לא זולים, אבל גם לא יקרים בצורה חסרת פרופורציה. והכי חשוב - יש בחו"ל חנויות איכותיות, שתוך שבועיים יספקו לך לארץ כל חלק לאופנוע שלך במחיר סביר.
טיפול במוסך יהיה מן הסתם יקר יותר. קודם כל, החלקים לדוקאטי בארץ יקרים מחו"ל פי 2 בממוצע. זה לא יוצא מן הכלל (בהונדה זה לפעמים גם פי 4), והוגן סה"כ.
שנית - טיפול גדול דורש פירוק של רוב האופנוע (אלא אם המכונאי מחפף ולא בודק שסתומים). אני עושה את זה ב-8-10 שעות עבודה (לא כולל הפסקות בירה, כולל סיגריה פה ושם), מניח שמכונאי שמומחה לדגם יודע לעשות את זה ב-4-6 שעות. עדיין, מדובר פה בעלות של 1000-1500 שקל רק על עבודה (לפי חישוב צנוע של 250 ש"ח לשעת עבודה, כולל מע"מ).
תוסיף עלות של רצועות, פילטר אוויר, פילטר שמן, חומרי סיכה ואטימה - הגעת ל-2500-3000 שקל. זה מה שהטיפול הזה אמור לעלות בארץ, אם המכונאי באמת עושה את כל הפעולות הנדרשות.