תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: הידוק פילטר שמן חדש בעצמאות מפתח מומנט

צפייה משולבת

Junior Member

הידוק פילטר שמן חדש בעצמאות מפתח מומנט

שלום,
    אני שוקל לעשות טיפול קטן לאופנוע (ורסיס 650).
    מעניין אותי לדעת האם הידוק פילטר שמן חדש חייב להתבצע עם מד מומנט כלשהו, או שניתן להדק ''על פי תחושה''.
    כמובן שאני לא מעוניין לגרום להפרעות בלחץ השמן או לשבור את ההברגה של הפילטר עצמו, אז חשוב לי לדעת האם כדאי לקנות מד מומנט, או פשוט לרוץ על זה.
    כנ''ל לגבי בורג ניקוז, האם חיוני לסגירה אך ורק עם מד מומנט?

תודה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בורג ניקוז רצוי לסגור עם מפתח מומנט.
    פילטר בד"כ סוגרים עם היד.
    לא אשקר, ואומר שגם בורג ניקוז אני כבר סוגר עם מפתח ורגש, אחרי שהבנתי בערך את הכוח הדרוש (אחרי הרבה פעמים שסגרתי לפי מומנט), אבל זה לא מומלץ.
    אחת הבעיות בסגירת בורג ניקוז היא שייבה מעוכה שגורמת לנזילה ולכן אנשים סוגרים חזק מדי, ודופקים את ההברגה. לכן מומלץ להחליף שייבה (אם לא כל פעם, אז כל פעמיין שלוש).

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בורג ניקוז רצוי לסגור עם מפתח מומנט.
    פילטר בד"כ סוגרים עם היד.
    לא אשקר, ואומר שגם בורג ניקוז אני כבר סוגר עם מפתח ורגש, אחרי שהבנתי בערך את הכוח הדרוש (אחרי הרבה פעמים שסגרתי לפי מומנט), אבל זה לא מומלץ.
    אחת הבעיות בסגירת בורג ניקוז היא שייבה מעוכה שגורמת לנזילה ולכן אנשים סוגרים חזק מדי, ודופקים את ההברגה. לכן מומלץ להחליף שייבה (אם לא כל פעם, אז כל פעמיין שלוש).
    פילטר חיצוני כן, פנימי לא.
    בחלק מהפילטרים החיצוניים יש גם את מספר הסיבובים מרגע מגע הגומיה בבלוק שצריך לסגור אותו ככה שאפשר לעשות סימון עליו ולסובב ביד.

בפילטר פנימי כמו למשל בgs500 או רוב דיגמי KTM הברגים מתחברים לבלוק לכן יש סיכון גדול יותר, אני משתמש במד מומנט לזה

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    יצא לי לראות מסנן חיצוני עם עוצמת מומנט בהוראות הרכבה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מכיר את זה, ראיתי (בעיקר ברכבים) הוראות המדברות על סגירה במומנט. כאמור, אני יודע שאני לא לפי הספר כאן, פשוט זהו כלל אצבע מקובל.
    (מצד שני ברוב המוסכים, מד מומנט היא מילה גסה שפירושה שאי אפשר לעבוד עם פטיש אוויר ולחסוך זמן על חשבון ההברגות האומללות של הברגים, ולכן הוא נעול היטב באיזו פינה... אז אולי העובדה שאני נוהג כמו ש"מקובל" היא לא בדיוק עדות למצוינות בעבודה....).

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני מכיר את זה, ראיתי (בעיקר ברכבים) הוראות המדברות על סגירה במומנט. כאמור, אני יודע שאני לא לפי הספר כאן, פשוט זהו כלל אצבע מקובל.
    (מצד שני ברוב המוסכים, מד מומנט היא מילה גסה שפירושה שאי אפשר לעבוד עם פטיש אוויר ולחסוך זמן על חשבון ההברגות האומללות של הברגים, ולכן הוא נעול היטב באיזו פינה... אז אולי העובדה שאני נוהג כמו ש"מקובל" היא לא בדיוק עדות למצוינות בעבודה....).
    הכוונה שלי הייתה לשים לב שיש שני סוגי פילטרים אחד חיצוני שבו יש הברגה יותר מסיבית שעמידה יותר להתעללות ופילטר פנימי שסוגר אותו מכסה עם 3 עד 4 ברגים (בדרך כלל) ואלו ברגים קטנים ועדינים שאפשר לחרוש בקלות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    לסגור עם היד, ואז להוסיף קצת (1/4-1/2 סיבוב) עם מפתח רצועה.
    בספר של הדוקאטי שלי רשום מומנט של בערך 40NM לפילטר (פילטר חיצוני שקוע בבלוק). פעם אחת ניסיתי לעבוד לפי הספר, בטיפול הבא בנס הצלחתי להוריד את הפילטר בחתיכות. הבוקסת כובע שאיתה סגרתי את הפילטר פשוט החליקה מהפינות שלו בניסיונות הפתיחה, ונאלצתי להשתמש בשני מברגים, ג'בקה והרבה רוסית לא תקנית כדי להוריד את הפילטר. מיותר לגמרי.
    נקה היטב את המשטח, שים קצת שמן על הגומיה של הפילטר לפני ההרכבה, סגור עם היד. עם אתה מרגיש שאתה לא מצליח לסגור מספיק חזק (פילטר לא נגיש וכו') - תוסיף קצת עם מפתח רצועה. זה אמור להביא אותך לסדר גודל של 20NM, לא צריך יותר מזה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לסגור עם היד, ואז להוסיף קצת (1/4-1/2 סיבוב) עם מפתח רצועה.
    בספר של הדוקאטי שלי רשום מומנט של בערך 40NM לפילטר (פילטר חיצוני שקוע בבלוק). פעם אחת ניסיתי לעבוד לפי הספר, בטיפול הבא בנס הצלחתי להוריד את הפילטר בחתיכות. הבוקסת כובע שאיתה סגרתי את הפילטר פשוט החליקה מהפינות שלו בניסיונות הפתיחה, ונאלצתי להשתמש בשני מברגים, ג'בקה והרבה רוסית לא תקנית כדי להוריד את הפילטר. מיותר לגמרי.
    נקה היטב את המשטח, שים קצת שמן על הגומיה של הפילטר לפני ההרכבה, סגור עם היד. עם אתה מרגיש שאתה לא מצליח לסגור מספיק חזק (פילטר לא נגיש וכו') - תוסיף קצת עם מפתח רצועה. זה אמור להביא אותך לסדר גודל של 20NM, לא צריך יותר מזה.
    תודה על העזרה
    התשובה שלך נשמעת הגיונית בהחלט.
    מה לגבי בורג ניקוז שמן? גם על פי תחושה?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Member
    אני סוגר את הבורג ניקוז עם מפתח מומנט. אבל לפני שהיה לי מפתח מומנט סגרתי לפי תחושה והיה בסדר

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי adamro צפיה בהודעה
    מה לגבי בורג ניקוז שמן? גם על פי תחושה?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

כל בורג אפשר לסגור לפי תחושה.
    אם אתה מכונאי מתחיל וסוגר ברגים עדינים כמו ברגי ניקוז למיניהם תמיד עדיף להתחיל עם ידית מומנט ועדיף לא הכי זולה שיש.

Member
    צריך לבדוק שההברגות נקיות, כך שההתנגדות להידוק יכולה להתחיל מוקדם מידי ולשבש את האטימה. האם יש הוראה להשתמש בסיכוך או לא.