אהלן. בן 21, שירות קבע, מירושלים. נכנסתי חזק לקטע לקראת השחרור, ברגע שהייתה לי את האופציה. אבא שלי רוכב על קטנועים מאז שאני זוכר את עצמי ככה שתמיד ידעתי שבסוף אני אכנס לזה גם. הוא יותר בקטע של טימקס/ג'וירייד, ואני כרגע אוטוטו מסיים רישיון לA1 - בשיעור 13. העניין הוא שחוץ משמיניות ולנסוע בקו ישר על 7 קמ"ש אני לא יודע יותר מדי. יצאתי לכביש פעמיים, בפעם הראשונה העברתי לניוטרל פעמיים ונכבה לי האופנוע כי פשוט לא הייתי רגיל לנסוע מעל 10 קמ"ש. ככה שהניסיון על הכביש הוא די אפסי. היום יצאתי שוב לכביש והיה מצוין חוץ מזה ששחכתי לכבות וינקרים פה ושם.
בקיצור, לא מרגיש שהרישיון הזה נותן לי מספיק ניסיון לצאת ככה לכביש. יש לי רישיון לאוטו ככה שאני מכיר תכביש וכו', אבל כל עניין תפעול האופנוע זר לי - בלימות חירום לדוגמא לא יצא לי ללמוד, אני לא יודע בכלל אם צריך לגעת בברקס קדמי או לא. בשיעורים אומרים לי רק בקו ישר, לא בדיוק מרחיבים מעבר לזה. תכלס המטרה זה להעביר טסט ככה שאני מבין את ההתנהלות הבזיונית. אף פעם לא ביצעתי פניות מעל 20 קמ"ש וכו'...
בקיצור חשבתי אחרי הרישיון להביא NINJA250 או GSX250 החדשות מהחברה, אולי לצאת לאיזה קורס פרורידינג או מה שתמליצו. אני מרגיש שכן יש לי שליטה ויכולת ללמוד, רגוע על הכביש והכל רק שלא יצא לי לממש שום דבר על הכביש. אז אשמח להכוונה בכל נושא ה"ניסיון" ותפעול האופנוע וגם הכוונה איזה אופנוע להביא. אני מתכנן לקנות אותו בתחילת 2018. 30 אלף תקציב כולל ביטוח, אפשר לחרוג קצת.