ציטוט נכתב במקור על ידי hadas צפיה בהודעה
טוב אז אחרי שהחלטתי לוותר על הק.ט.מ RC390 כי הוא חלש מידי ולא עושה
לי שום דבר במדד ההתרגשות החלטתי שאני רוצה משהו מעט יותר חזק, כלי בסגנון ספורטיבי
ומהנה אבל גם שימושי ונוח לנסיעות ארוכות וגם בשימוש יומיומי וכרגע
יש לי שלוש אופציות בראש שאחרי שקראתי עליהם קצת כתבות ומבחנים אני
אשמח שאנשים יתנו לי חוות דעת אישית מהניסיון האישי שלהם על הכלים האלה.
אשמח לשמוע קצת על הכלים האלה בשימוש יומיומי, אמינות, צריכת דלק, מחירי טיפולים, הנאה מנהיגה בדגש על רכיבה ספורטיבית ומהירה

* הונדה CBF600S
*ימאאה פייזר 600
*סוזוקי SV650S

קצת עלי:
* רוכב כבר 6 שנים
* בעל רישיון A
* תקציב הוא בין 15-25

תודה מראש ולילה מבורך לכולם
ההיגיון אומר ללכת על ה-SV.
הכלים חדשים יותר, וקל יותר למצוא כלי עם קילומטראז' נמוך. כבונוס, תקבל יחידת כוח מאוד אמינה (לא שהשניים האחרים רעים חלילה), חלקים זמינים בארץ (המחסן של אבניר - סוזוקי מתפקד יחסית טוב, עם מחירים שפויים וחלפים זמינים) וצריכת דלק נמוכה ברכיבה מנהלתית.
הרגש (במקרה שלי לפחות) שולח לפייזר. עיצובו מוצא חן בעיני (פרט לשעוני החילזון), ומנועו 4-בשורה מהסוג הטוב והמרגש.
את ה CBF600 הייתי מוריד מהרשימה. הוא חלש יחסית לפייזר, ונבנה מלכתחילה כאופנוע טורינג ללא יומרות ספורטיביות. זה ניכר הן במתלים (הבסיסיים) והן התנהגות המנוע (כאמור - סטרלית ולא מרגשת).
אם כבר בא לך להוסיף הונדה לרשימה - תשקול את ההורנט 600 (מהשנתונים האחרונים של הדור הראשון, או מהדגם שהחליף אותו ב-2007). הוא ספורטיבי יותר מה-CBF, בעל התנהגות כביש עדיפה (בעיקר בדור השני) ויש לו אופי 4-בשורה מובהק, שלא בא על חשבון שימושיות יומיומית.
אפשר גם להוסיף לרשימה פייזר 1000 (דור ראשון או מהשנתונים הראשונים של הדור השני). זאת מכונה משובחת ומלהיבה, שיכולה לשמש הן לטורינג והן לרכיבה ספורטיבית.