עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 25

אשכול: אופנוע ספורט-תיור או ספורט

Member

אופנוע ספורט-תיור או ספורט

בהמשך לשרשור הזהhttp://wheelz.co.il/forums/showthrea...A0%D7%95%D7%A2

החלטתי להתקדם קדימה ולעבור לאופנוע.
    אני מחפש כלי לשימוש יומיומי, יחסית נוח עם תנוחה יחסית יציבה. גובה 187 על 75 ק"ג. טיולי סופש לעיתים ומחשבה קלה על המורכבת שלי שמדי פעם תצטרף אלי. על הכלים העתידיים אעשה נסיעת מבחן לפני. ניסיון על קטנוע 250 קליל, ראש בוגר והמון זמן על הכביש על מגוון רכבים(בוס, משאית, וסתם גיפים גדולים)שלא כזה רלוונטי לעניין.
    עכשיו מתלבט בשאלה של איזה. מצד אחד אופי תיורי ומצד שני ספורטיבי קל.
    המחשבה הראשונית הייתה על וורסיס 650\v-storm\אולי אפילו cb500f.
    מצד שני, תמיד קרץ לי ההורנט והZ750 ואליהם הצטרף גם הMT07 החדש .
    מנסה לחשוב על השימושים והאופי.
    יכול להיות סימפטי מבחינתי לצייד את הוורסיס ב3 ארגזים נוחים שאפשר לפרק ולהרכיב לפי הצורך.
    מצד שני החלום שלי כן נוגע לעיתים בנייקד פשוט.
    ברגע שירדתי מהרכב אני לא מחפש את השימושיות בצורה מיוחדת אבל כן הייתי שמח שיהיה לי ארגז קטן מאחורה לזמנים שצריך, ה2 הנוספים זה סתם בונוס ולא מחוייבים במציאות אם הם יטו את הכף לכיוון התיוריים.

ובכן, יש משהו שאני לא חושב עליו במשוואה הזאת?
    אולי יש אופנוע כביש נינוח שאפשר להרכיב עליו ארגזים בלי שזה יהיה אינפנטילי לחלוטין?
    אני יודע שאני מתפזר ברעיונות, רק מחפש להתמקד ואולי לקבל הצעות שלא חשבתי עליהם שמתאימים.
    אגש לעשות נסיעות מבחן בקרוב על הכלים השונים אבל עדיין, לעשות המון כאלה זה לא בהעדפה שלי(אלא אם בעלי ניסיון אכן ימליצו על זה), לצד זה שעדכוני השנים האחרונות כנראה יגרמו לכך שלא אסע על אותו אפנוע.

התקציב הוא בין 40 ל50 בערך רק לכלי, ציוד מלא יש.

Member
    כבעלים של Cb500f וכאחד שועשה איתו 70 ק"מ ביום ובסופש טיולים שהארוך בניהם היה 500 ק"מ ביום(מ7-17) אני יכול להגיד לך שמבחינת תיור הוא אחלה כלי (יש היגידו שצריך להוסיף מגן רוח) וגם נוח מאוד ביום יום בנוסף אני יכול להגיד לך שיש לי חברים שמוציאים ממנו את הצד היותר ספורטיבי.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אז ככה לא מניתה אף אופנוע ספורט תיור ברשימה שלך.
    ויסטרום או וורסיס זה דושים

זד750/אמטי07/הורנט/cb500f זה אופנועי ניידק.

ספורט תיור זה mt09 tracer
    bmw f800st/gt
    vfr800
    shiver 750 gt

הבמוו הוא הזה שיתן לך הכי הרבה זיווד והכי הרבה נוחות לאורך זמן באוכף ותחזוקה פשוטה וזולה יחסית.
    הvfr800 יותר ספורטיבי עם הרבה פחות נוחות, הזיווד שלו יקר להחריד ופחות נוח מהבמוו . יש לו שרשרת
    shiver 750gt קיים רק עם זיווד רך שזה די חיסרון אבל כלי מעולה וכיפי מאוד עם תחזוקה סבירה
    mt09 tracer יש אופציות זיווד לא רעות מנוע מעולה אבל משהוא בו לא ברור הוא לא סגור על עצמו הוא לא ממש תיור ולא ממש ספורט תיור ולא ממש ערום

Senior Member הסמל האישי של erani99
    בתקציב הזה לתיור+ספורטיבי קל+פזילה לנייקד ותעמיס למשווה גם אמינות זה הבאנדיט 1200, ובסכום הזה תוכל למצוא כלי בשנתון מאוחר. יש גם את ה cb1000f אבל לאידע מה מכירם, תבדוק (גם אחלה כלי ויש כאלה עם זיווד קשיח משומשים, צריך לבדוק אם יש בנמצא בלוחות)
    אם יש לך עוד תזרים מזומנים בשוטף יש כלים אחרים שעלות אחזקתם ביומיום יותר גבוהה.. השאלה היא אם אתה רוצה לעלות מעל הליטר ויש לך להוצאות שוטפות, אז אפשרי לחשוב על בימרים גדולים. בתור בחור גבוה יהיה לך יותר נוח עליהם (גרמנים נו..)
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

BMW נגד vfr זה דיון עתיק יומין, מסתבר. בפורומים של BMW מעדיפים את שלהם, ולהפך.

יכול לעדכן שיש בחור בגובה 2 מטר פלוס באזור שלי שמכר את ה vfr שלו ועבר ל BMW בגלל שהיה לו קטן.

במבחן ההשוואתי שהיה בין ההונדה לבין ה 800st המבחן יצא ללא מסקנה ברורה, אז לא ברור לי על בסיס מה סטרלוק מכריז הכרזה כזו חד משמעית. עם כל הכבוד לניסיון ולידע.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי sweet bamba צפיה בהודעה
    bmw נגד vfr זה דיון עתיק יומין, מסתבר. בפורומים של bmw מעדיפים את שלהם, ולהפך.

יכול לעדכן שיש בחור בגובה 2 מטר פלוס באזור שלי שמכר את ה vfr שלו ועבר ל bmw בגלל שהיה לו קטן.

במבחן ההשוואתי שהיה בין ההונדה לבין ה 800st המבחן יצא ללא מסקנה ברורה, אז לא ברור לי על בסיס מה סטרלוק מכריז הכרזה כזו חד משמעית. עם כל הכבוד לניסיון ולידע.
    לי יש בימר ואני ממש לא עף על כל כלי bmw מול הונדה סוזוקי או אחר. כל כלי ומעלותיו/חסרונותיו, וזה בדגש על כל כלי ספציפי !!, לא גורף לחברת יצור מסויימת.
    ומה המלצתי?.. קודם כל בנדיט, אח"כ גם cb1000f
    vfr אכן כלי מדהים, אבל יש עוד אופציות בשוק. אולי ירצה משהו אחר, תלוי במשאבים קודם כל.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

לא אמרתי כל כלי, חלילה. ספציפית נגד ה bmw. בעקבות הפוסט שהתפתח לפני שבוע עניין אותי וקראתי, אז גם גיליתי את שני הזרמים שממש הפתיעו אותי.

כל כלי כבודו במקומו מונח. לפעמים יש לנו נטייה להיקשר רגשית ולהצדיק את הרכישות שלנו.
    מאוד אוהב את הכלי שלי, אבל אני לא אחווה דעה עליו כנגד כלי אחר שלא רכבתי אחר, וגם אז - עם סיוג. לא אוהב הכרעות חד משמעיות, זה פחות או יותר אף פעם לא נכון.

ציטוט נכתב במקור על ידי sweet bamba צפיה בהודעה
    bmw נגד vfr זה דיון עתיק יומין, מסתבר. בפורומים של bmw מעדיפים את שלהם, ולהפך.

יכול לעדכן שיש בחור בגובה 2 מטר פלוס באזור שלי שמכר את ה vfr שלו ועבר ל bmw בגלל שהיה לו קטן.

כי ניסתי לרכב 500 ק"מ ביום על vfr וזו חוויה לא כיפית במיוחד, ולעומת זאות אני תופר 800 -1000 קמ ביום על ה 800st בסבבה לגמריי.
    בקשר לזיווד הזיווד של הבמוו מעולה הארגזים נםתחים ונסגרים במידת הצורך ואפשר לצמצם אותם כשאין הרבה ציוד וזה נוח אירודינאמי ויפה ונפתח ופרקטי כשצריך רק אסור לעבור 180 קמש איתם למי שזה מפריע.

הארגזים המקוריים של הvfr עולים סביב ה 12 אלף שקל לערכה שלמה של ארגזי צד וסבל, הארגזים קשיחים ממש ולא ניתנים להגלה והקטנה , הם מרובעים כאלה סטייל ארגזים של givi.

אני בהתחלה רציתי מאוד vfr ניסתי אותו מכל כיוון ובדקתי תחזוקה והכל ואחרי שהתאיאשתי והבנתי שלשימוש שלי הכלי לא מתאים ולא ניתן להתאמה טובה התחלתי לחפש אלטרנטיבות בסוף בטעות הגעתי לf800st

Member הסמל האישי של רונן
    אני, רק בגלל סטרלוק הייתי קונה f800st ! זה שאפשר לקבל ממנו ייעוץ וחסכון בחלפים שווה המון, ברצינות.

Member
    קודם כל, תודה לכם על התגובות.
    מקריאה נוספת של הפוסט אני מבין שאפשר לחשוב שאני מרוויח משכורת גבוה מאוד /עשיר כקורח.
    ובכן אני לא. סה"כ בחור שלא צורך הרבה ומאוד מחושב. אולי בסוף התואר ☺.
    הגבול בסכום הוא כרגע גבול עליון שאין לי שום כוונה לעבור. גם לא בשביל כלי יוצא דופן שיפול לידי( ותודה על ההצעות הפרטי).
    אני מניח שהמושגים שלי פשוט לא היו נכונים ולכן לא מניית ספורט תיור by the book.
    אמנם אין לי שום כוונה לשטח, אבל הוורסיס משך אותי בעקבות התנוחה.
    החשש שלי מכלים כמו הבימר והvfr הוא עלות אחזקה גבוה משמעותית ממה שחיפשתי ובעיקר שאני צריך לרדת בשנתונים למקומות שכדור השלג יתגלגל.
    אני מגזים בחששות הללו?
    הנוחות חשובה לי. אמנם לא בהכרח במובן של נסיעות ארוכות עד מאוד ועדיין, מחפש כלי עם תנוחה לא קרבית כמו הrr ים למיניהם.
    אני לא חושב כיום לעלות מעל ליטר, אין לי מספיק ניסיון /אמצעים לאחד כזה בראש שקט.
    אני מניח שעל כל נייקד אפשר לשים ארגז אבל אני יודע שעל חלקם זה נראה גרוטסקי, ועלול אפילו להפריע ברכיבה על כלים מסוימים.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

דווקא אני רוכב כ70 אלף קמ בשנה ואני איש קבע , המשכורות שלנו נמוכות מאוד ואין לי כסף לשלם הרבה על תחזוקה. הבמוו 800אסטי עם טיפולים לבד בין הכלים הזולים לתחזוקה שיש בשוק.
    בטיפול במוסך גם הבמוו הרבה יותר זול מהמקבילים היפניים שלו בעלות לק"מ

Member
    טוב זה שוב אני שרוכב על הcb500f אני יכול המליץ חוזר בשנית על האופנוע על אופנוע כמו שלי(היות ורק איתו יש לי נסיון) אך אני יכול להגיד שהוא אחלה זול לתחזוקה ,טיפול כל 12 אלף, זול בדלק , שותה 1/25, נוח, אני עושה כל יום 70 ק"מ, כפי שציינתי.
    מה שכן לסטרלוק יש נסיון מדהים באופנועים לא יסולא בפז ומון הבנה הן בפן הטכני והטיורי ומבחינת דגמים , מה שאני כן חושב שהcb500f יהיה קצת יותר זול לאחזקה אך בעל קצת פחות ביצועים (בכל זאת הוא על נפח יותר קטן) ב40 אלף את יכול להביא כלי סי בי הכוונה מודל 2013-14 , דיי חדש, עם 10 אלף קילומטר , שזה כלום להונדה, ולהנות איתו אחלה בחלה , לעוד התייעצות אני פה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    דווקא אני רוכב כ70 אלף קמ בשנה
    מה?

5,900 ק"מ לחודש...איך אתה עושה את זה? ממה הק"מ הזה מורכב?

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ציטוט נכתב במקור על ידי yonatan.s. צפיה בהודעה
    מה?

5,900 ק"מ לחודש...איך אתה עושה את זה? ממה הק"מ הזה מורכב?
    הוא קצת לא בריא בנפשו אבל הוא נשמה טובה. כל מה שהוא כותב על הק"מ השנתי והאחזקה העצמית שלו אמיתי, באחריות.

Senior Member
    יש כאלו האומרים שהוא יוצא לרכב גם בשלג.