2021 זה תחזית מאוד אופטימית.. בכל מקרה זה לא יקרה במכה אחת אתה יודע...
זה יימשך כמה שנים (אולי עשרות שנים עד למהפכה מלאה)..
צריך מלא חקיקה ורגולציה, יישורי קו, מכשורים ופרוטוקולים זהים לכל החברות...
בקיצר.. יש זמן.
לילה טוב לכולם.
לפי הצפי ב2021 תחל מהפכה בתחום הרכב והמנועים.
זה נשמע לי די מוזר שכולנו פשוט נעבור למנועים חשמליים ושמחשבים ינהגו במקומנו.
אני דווקא די בעד כי יהיה פחות זיהום, כדור הארץ יהיה נקי יותר.
אבל, לגבי התאריך הצפוי אני לא בטוח. נכון שעובדים על זה חזק, אבל כרגע זה לא נראה מציאותי.
מה אתם חושבים?
2021 זה תחזית מאוד אופטימית.. בכל מקרה זה לא יקרה במכה אחת אתה יודע...
זה יימשך כמה שנים (אולי עשרות שנים עד למהפכה מלאה)..
צריך מלא חקיקה ורגולציה, יישורי קו, מכשורים ופרוטוקולים זהים לכל החברות...
בקיצר.. יש זמן.
בסביבות 2022 צפויות לצאת מהמפעלים המכוניות הסדרתיות הראשונות הנגישות לקהל הרחב עם מערכות נהיגה אוטומטית מלאה. לא טסלה ודגמי קונספט של גוגל\אפל\וכו', אלא במוו\אאודי\וכו'. עוד כמה שנים כנראה ייקח עד שהדבר יחלחל לסקודה\יונדאי\וכו' (המכוניות העממיות יותר). וזה עדיין צפוי להיות בנזין, לפחות ברובו.
מכאן ועד "מהפכה" יש עוד כמה שלבים. הדברים זזים לאט בשוק המכוניות, אלא אם תהיה רגולציה להוריד בני אדם מהכבישים או להקשות משמעותית על שמירה על רישיון הנהיגה - הדבר ייקח עוד כמה שנים או אפילו עשורים. והמעבר מהדלק לחשמל ייקח עוד כמה שנים טובות.
יותר בכיוון של עשרות שנים, יש בעיה רצינית בעולם המערבי מאיפה להחזיר את הכסף שיעלם מהמס על הדלק, מדובר במיליארדים ואפילו מדינות חזקות כמו גרמניה עם מס של 50% על כל ליטר יקרסו.
שהציבור יבין שעומדים למסות לו את הרכב החשמלי בצורה כל שהיא לא יקנה אבל אז המדינה תדחוף בכח, יהיה מעניין וזה התפוצץ באיזה צורה כל שהיא
למה? היום המדינות מרוויחות ממיסוי של משהו שחברות הנפט מייצרות, לעומת זאת ייצור החשמל גם כך לרוב בידי המדינות עצמן - אז חסכון פוטנציאלי של כמעט 50% לצרכן כבר מגולם במעבר מנפט לחשמל, גם אם המיסוי יהיה באותו גובה כמו הדלק פר נסועה (כי לחשמל יש מלא מקורות חוץ מנפט).
כל עוד מחירי התחזוקה לא ישתנו מהותית או אפילו יירדו, ואיכות הנסיעה לא תיפגע (מתוך הנחה שעם הזמן ימצאו דרך להחזיק הרבה יותר ק"מ פר טעינה כדי לאפשר טעינה לילית בלבד, או לחילופין ימצאו דרך לטעון מספיק מהר כדי לא לעכב את הנסיעה) - למה שהצרכנים (כולל אותי ואותך) יתנגדו?
אופנועים חשמליים זה ממש מעבר לפינה.
לגבי אופנועים אוטונומיים... יש עוד זמן.
רק לזה רציתי להגיב בקטנה כי אתה במילים עדינות טועה לחלוטין כמו הרוב כי זה מה שמפמפמים לאנשים.
אני מציע שתחקור קצת מה קורה למצבר רכב חשמלי אחרי שאינו ניתן לשיפוץ ושימוש חוזר (אחרי כמה שנים המצבר לא שמיש יותר) ואיך "נפטרים" ממנו.
רמז - לא ניתן למיחזור, ועוד רמז - הנזק גדול עשרות מונים לכדור הארץ ולזיהום הסביבה מהגזים שמנועי בעירה פנימית מיצרים, דיזל ובנזין יחד.
רכבים חשמליים לכל היותר ישפיעו לטובה על מרכזי הערים אבל בשביל זה לא צריך רכב חשמלי, סגור את מרכז העיר בכלל לרכבים פרטיים ואפשר הגעה רק בתחבורה ציבורית, באירופה התשתית כבר קיימת והביצוע יכול להיות כמעט מידי.
אם ניקח את הרכב החשמלי כנוסחה משהוא בנוסחה הזאת לא מסתדר ואפילו מסריח
דרזדן אתה מזכיר לי את דיינה סקאלי מ"תיקים באפילה",
זותי גם אם היתה מוטרדת מינית באופן קבוצתי על ידי חייזרים היתה מוצאת מיד הסבר הגיוני מדעי מלומד שהמקרה היה בכלל שינויים במזג אויר שיצרו את החוויה בדמיונה.
אני עם טראמפ
כל נושא הזיהום זה קישקוש אחד גדול.
הכל מזהם האדם מזהם.
רוצה לצמצם את הזיהום צמצם ילודה או תיצור איזו קטסטרופה גדולה.
לבנתיים תנו להנות ממנועים גדולים נוסח אמריקה של שנות ה50/60.
חוץ מזה שזו תהיה הבעייה שלכם ילדים אני מהדור שתוך 35 עד 50 שנה בספק אם ישאר מאיתנו מישהו ועד אז נזהם בשמחה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
המצב של טסלה ממש לא "קשה".. ואין לו קשר לעניין. הבעיה שלהם שהם רק מדברים ולא מצליחים לעמוד בתחזיות שלהם. הם התחייבו למספר מסירות אסטרונומי (אלון מאסק יותר נכון) והם לא מגרדים אותו אפילו. יש להם רשימת המתנה מכאן ועד הירח אבל הם פשוט לא מייצרים בקצב מספק.
לא מרויחים כסף על המוצר שלהם קו יצור שלא מתפקד ותזרים מזומנים שנראה שיספיק במצב הנוכחי לעוד שנה, הייתה אומר שזה מגדיר את המצב לקשה.
לגבי מודל 3 וההזמנות מראש, אלו הזמנות לא מחייבות ושרובם מתבטלות עכשיו שהמזמינים גילו שמודל 3 במחיר הנמוך מגיעה כמעט בלי כלום (טווח קצר, נהיגה אוטונומית ועוד) וכדי לקבל את כל אלו צריך להוסיף הרבה כסף.
בגלל הנ"ל ובגלל אנשים שלא רואים את המציאות טסלה עלולה להיות בועה שתתפוצץ אם חברה כמו VW לא תקנה אותם לפני.
אז מה ? טסלה לא קובעת את המגמה, וגם אם תקרוס מנוע הבעירה הפנימי החל כבר לחשב את קיצו לאחור.