תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: התלבטות לגבי מכירת קטנוע ומעבר לאופנוע

Junior Member

התלבטות לגבי מכירת קטנוע ומעבר לאופנוע

שלום לכולם, אזהרת חפירה-זה קצת ארוך.
    אחרי שחברי האחיתופל שלי שיגעו אותי, אשמח לעצת זהב מהמומחים בפורום. יש לי רשיון a1.
    ברשותי mp3 500 2015 עדיין באחריות עד יוני הקרוב. בשנה שהוא ברשותי רכבתי כ-14000 קמ בתמהיל של פעמיים תל אביב ירושלים בממוצע בשבוע.
    המחירון שלו כרגע 41000, ההלוואה שלקחתי עליו כרגע יורדת בקצב של 1000 לחודש ועוד שנתיים תעמוד על 17000 ותרד רק 500 בכל חודש.
    אני מת על הקטנוע הזה והוא משרת אותי מדהים ואני מרגיש בעיקר בטוח יחסית איתו על הכביש (הוכחה ניצחת בעיני היא הנחה של 15% בהיטוח החובה עליו) ופידבקים מרוכבים אחרים ותיקים יותר על יציבותו הרבה.
    השאלה שלי מתחלקת לכמה תתי שאלות:
    האם הוא "ישרוד" עוד שנתיים ברכיבה שקולה וטיפולים בזמן עם עוד 28 אלף קמ שיעמידו אותו על אזור ה40 אלף?
    האם יש כרוניקה ידועה מראש של שחיקה בקטנועים "איטלקיים" כאלה שמחייבת מכירה עכשיו? האם "לא אוכל " למכור אותו במחיר נורמלי עוד שנתיים?
    אם למכור אז במה להחליף? Cbx? ויסטרום? ואיזה שנתון כדי למקסם בטיחות מול עמידות?
    תודה רבה מראש על הסיוע.
    המתלבט.

Senior Member
    רגע אני אסתכל בכדור הבדולח
    אתה מבקש לדעת האם ההלוואה שעשיתה טובה ? לא היה לך כסף לקטנוע. לקחתה הלוואה. מה השאלה?
    אין סיבה שהקטנוע לא יחזיק את הק"מ האמור בשימוש סביר.
    למכור ? כן בטח אין בעיה..... לשום אופנוע\קטנוע אין בעיה להמכר כיד שניה בארץ .במיוחד אלה שהיד גבוהה והק"מ בשמיים
    וכל האופנועים שמינתה נהדרים CBX ויסטרום.היום ראיתי פרסומת ל 500 של הונדה בפחות מ 50 אלף חדש. ככה שאתה לא מאוד רחוק במחיר.(בהנחה שתצליח למכור ב 41)
    http://media.hondabike.co.il/blackfr...V7RxoCTwfw_wcB

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    הקטנועים של פיאג'ו אמינים למדי, יצא לי לראות לא מעט XEVO שהגיעו לקילומטרז' גבוה בהרבה ממה שאתה מתאר. כל עוד לא תקרע את הקטנוע ותטפל כראוי, אני לא רואה סיבה שישבוק חיים ב-40K ק"מ. איני יודע מה הסחירות של התלתים המשומשים, אבל אני מניח שהיא די גבוהה ותמשיך להשתפר בשנים הקרובות.
    אם בכל זאת חשקה נפשך באופנוע...
    קודם כל, לדעתי האישית, ההשקעה הכי טובה בבטיחות שלך היא העלאת רמת הרכיבה. ככל שתהיה לך אסטרטגיית רכיבה טובה יותר, שמגובה במיומנות בתפעול המכונה - כך תהיה בטוח יותר. סוג האופנוע שעליו אתה רוכב הוא משני.
    אם בכל זאת קיומן של מערכות בטיחות זה פרמטר משמעותי עבורך בבחירת האופנוע - אז ברוב הכלים היום, גם אם הם לא יקרים, תמצא מערכת ABS. באלה היקרים יותר תמצא (לצערי) גם בקרת משיכה.
    אני מניח שאתה רוכב די מתון, ואין לך דרישה לאופנוע שיכול לשייט ב-200 קמ"ש - אבל יש לך דרישה לרמת נוחות טובה. לכן, אמליץ לך להסתכל לכיוונם של כלי "קרוסאובר", בעלי תנוחת רכיבה גבוהה וזקופה ומתלים רכים יחסית וארוכי מהלך. בקטגוריה הזאת יש את הויסטרום שציינת (שנחשב כלי עמיד מאוד - מספיק שתסתכל על הקילומטראז' של הויסטרומים הישנים-יותר בלוחות), ורסיס (פחות עמיד ככל הנראה), הונדה טרנסאלפ 700 (חלש יותר, אך כנראה גם עמיד), ימאהה TDM900. לחילופין, אם אין לך דרישות ממש גבוהות לנוחות לאורך זמן (סה"כ, הנסועה שלך לא גבוהה בכלל, וי-ם ת"א פעמיים בשבוע זה ממש לא ביג דיל) תוכל ללכת על אופנוע כביש בינוני (דיוורז'ן 600, הונדה CB650, סוזוקי SV650). מן הסתם, שבתקציב שציינת תצטרך לחפש אופנוע משומש, ולשמור סכום מסויים ליישור קו. החדשות הטובות הן, שהאחזקה השוטפת של הכלים האלה (מבחינת טיפולים) כנראה נמוכה יותר מה-MP3 שברשותך.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual