ציטוט נכתב במקור על ידי כלבוטקס צפיה בהודעה
שימוש נכון בכפפות, שאין גשם ניתן ללבוש מעל המעיל אין בעיה, כאשר יש גשם והכפפה מעל המעיל מן הסתם גשם שנוזל
על המעיל מהכתף לכיוון כף היד יחלחל פנימה ובסופו של דבר היא תירטב בפנים, כאשר היא בפנים קיים סיכוי קטן שייכנסו מים בין בכפפה למעיל בחלק התחתון
ממים שעפים מהכביש (לא כל כך קריטי), עד כאן ב99% מהמקרים זה אינו פגם.
לצערי הניסיון שלי מעיד אחרת לפחות בימים מאוד גשומים, עקב שינויים בתנוחת הישיבה, מזקופה לכפופה, זווית הידיים משתנה במהלך הרכיבה. הפתרון שמצאתי לבעיה שלי הן כפפות שרוול כפול מבית רוויט (REV'IT! Taurus). כפפות אלו גם מגנות מהקור שחודר כאשר שמים את הכפפות מתחת לשרוול המעיל. החיסרון שלהן הוא סרבול נוסף בלבישה שמיתנתי קצת בעזרת הוספת חוטי משיכה לרוכסנים (הטיפ הראשון שלי).
את הטריק של הגנת מים כפולה ראיתי גם במגפיים אבל אף פעם לא הצלחתי להבין למה זה שימושי במגפיים. ואם כבר מדברים על מגפיים אז לאחר 6 שנים של שימוש, הזמן התחיל להראות סימני בלאי על מגפי הדיינזה TRQ גורטקס שלי, הרוכסן נפתח חלקית מעצמו כתוצאה מתזוזות הרגליים שלי (חיסרון של רוכסן אחורי אני מניח) כאשר פתרתי את זה באופן זמני בעזרת תפיסת הרוכסן למגף. חוץ מזה בחורף שעבר רכבתי בימים עם גשם ממש שותף וכאשר הגיעה משאית מולי והעיפה בוכטה של מים עלי משלולית הייתי נרטב בגרביים בחלקים לא הגיוניים (קרה פעמיים) וזה מוזר כי כשאני שם את המגפיים בדלי שום דבר לא חודר.
הטיפ השני שלי לימים ממש גשומים זה להשתמש בחלפס אפילו עם יש מעיל גשם כי המעיל סופח בסופו של דבר את המים (לא נאים לטפטף במשרד) לפכות למעיל רב עונתי. למרות שלפי דעתי המצב מתקיים גם במעילים שהם רק לעונות החורף כיוון שבמעילי חורף אלו השכבה האוטמת מחוברת בצד הפנימי, אבל אני מקווה שאני טועה ומישהוא בפורום זה יתקן אותי, זה אולי אפילו ידרבן אותי לקנות מעיל חורף חדש.
נקודות לפני אחרונה. יש לי כפפת חורף בת 6 שנים (REV'IT! Phantom GTX) מעיל בן 5 שנים (Dainese Talos Gore-Tex) ומגפיים בני 6, הציוד לחורפים לפניהם החזיק במקסימום 2 עונות חורף, אני לא מתחרת שקניתי ציוד זול יותר בתחילת דרכי כי לא ידעתי האם אני יתמיד בתחום, אבל בהחלט משתלם לפי דעתי להשקיע בציוד טוב אם מסתכלים לתווך הארוך.
נקודה אחרונה, אם לבושים טוב ונכון מגיעים יבשים יותר מאשר נוסעי תחבורה ציבורית J