היי לכולם.
התחלתי לרכוב על אופנוע לפני קצת יותר משנה, רוכב כמעט כל יום 30 ק"מ לצד. את החורף שעבר העברתי במלואו על האופנוע, וככל שזכור לי, למעט ימים בודדים שבהם הגשם היה כבד במיוחד, בסך הכל נותרתי יבש. אבל ביום שישי האחרון כשנסעתי את המסלול הקבוע שלי הגעתי רטוב בהלוך וסחוט בחזור. אמנם ירד גשם ללא הפסקה, אבל לא בעוצמה חריגה במיוחד, וגם לא הייתה רוח חזקה.
נרטבתי בקצה השרוול ובבסיס הכפפות (אזור התפר שבין המעיל לכפפות), בתחתית החולצה ואזור החלציים (אזור התפר שבין המעיל למכנסי הניילון) ובמגפיים.
הציוד שאני משתמש בו:
1. כפפות של רוויט
2. מגפיים של TCX
3. המעיל הזה או הזה (לא זוכר בדיוק) של RST
4. מכנסי ניילון של רוויט (שהתפרים שלהם טובים, אבל אי אפשר להדק אותם על המותניים או באזור העקבים)
הבעיות
אני מנסה להבין האם נרטבתי בשל שימוש שגוי בציוד או בשל איכות ירודה שלו.
1. לפחות לגבי המגפיים, לא הייתה כל סיבה שהם ירטבו - המגפיים גבוהים, עמידים לגשם, יקרים יחסית (לדעתי), ומכנסי הניילון מכסים אותם עד העקב. שולי המכנסיים תחובים בתוכם. אמנם כפי שציינתי אי אפשר להדק את שולי מכנסי הניילון, אבל המכנסיים עצמם (הג'ינס, לא מכנסי הניילון) נותרו יבשים, כך שלא סביר שכשחציתי איזו שלולית, נניח, המים שהשפריצו נכנסו דרך מכנסי הניילון וירדו שוב למגפיים. זאת אומרת שהמים חדרו כנראה באזור הסוליה. זה אומר שהמגפיים מקולקלים או שאני פשוט מצפה ליותר מדי? ואם הם מקולקלים, איך אפשר לוודא את זה?
2. חדירת המים בין המעיל לכפפות: את הכפפות הארוכות (שהן בעלות סגירה כפולה) אני מכניס לתוך שרוול המעיל, אבל קשה להכניס את קצות השרוולים של החולצה לתוך הכפפות (בטח כאשר אחת מהידיים כבר מכוסה בכפפה) כך שייתכן שבמהלך הנסיעה השרוולים מחליקים למטה, ובשל איכות בינונית של הסגירה של המעיל, מים מחליקים בין המעיל לכפפות ומגיעים לשרוולים. או שיש הסבר אחר?
3. חדירת המים בין המעיל למכנסי הניילון: את מכנס הניילון אני מושך גבוה ככל שאפשר, מכניס אליו את החולצה, ולובש מעל את המעיל, כך שנוצרת חפיפה בין המעיל למכנס הניילון. אבל המעיל הוא בגזרה ספורטיבית וכפי שציינתי אין אפשרות להדק את מכנס הניילון, אז במהלך הנסיעה מכנס הניילון יורד וכך מתבטלת החפיפה.
דרכי פתרון
את הדליפה בחיבורים מעיל-מכנסיים קל לפתור על ידי שימוש בחלפ"ס מלא (חולצה + מכנסיים שמגיעים כחלק אחד), אבל באופן עקרוני לא הייתי רוצה להוציא כסף נוסף על ציוד. בנוסף חלפ"ס מלא מסורבל יותר ללבישה במידה והתחלתי את הנסיעה בלעדיו, וגם יתפוס יותר מקום בתיק.
במידה וארכוש חלפ"ס מלא אקפיד שיהיה אפשר להדק אותו בקצוות, כך שגם הדליפה בין המעיל-כפפות תפחת או תעלם.
לגבי המגפיים, בחנות ידעו לבחון האם המגפיים מקולקלים, או שהם יצטרכו לשלוח אותם לבדיקה אצל היצרן?
הצעות הגולשים
אשמח לשמוע תובנות גם בנוגע לסיבות הדליפה, וגם פתרונות אפשריים נוספים. כאמור אני מעדיף פתרונות של אופן שימוש מאשר של רכישת ציוד חדש, אבל אשמח לשמוע כל הצעה.
תודה על העזרה.