אני מתעלק על הפוסט בכדי לכתוב כמה טיפים שאולי חלקכם יודעים, כחלק מחייו של יבואן הוא להתמודד עם תקלות של מוצרים בעיקר בחורף.
עם השנים לומדים לזהות את התקלות במוצרים כחלק מפגמים או כחלק משימוש לקוי ואני אסביר.
פגמים במהלך יצור מתגלים ברכיבת הגשם ראשונה ואין על כך מחלוקת (לאחר כמה רכיבות גשומות תגלו) בכל ציוד חורפי.
שימוש נכון בכפפות, שאין גשם ניתן ללבוש מעל המעיל אין בעיה, כאשר יש גשם והכפפה מעל המעיל מן הסתם גשם שנוזל
על המעיל מהכתף לכיוון כף היד יחלחל פנימה ובסופו של דבר היא תירטב בפנים, כאשר היא בפנים קיים סיכוי קטן שייכנסו מים בין בכפפה למעיל בחלק התחתון
ממים שעפים מהכביש (לא כל כך קריטי), עד כאן ב99% מהמקרים זה אינו פגם.
מים שחודרים מכיוון האצבעות וקדימה הן פגומות.
מעילים חשוב לוודא שחזית המעיל רכוסה כהלכה יש לא מעט מעילים שיש להם חלק שאוטם את הרוכסן למנוע חדירת מים וחשוב מאד לוודא את סגירתו כהלכה.
מים שחודרים מהשרוולים מעידים על פגם, נתעכב שניה על שרוולים, כאשר מקפלים מעיל לשים בתא הקטנוע או בארגז בעצם יוצרים לאט לאט "שבר" בקיפול
(כמו שלוקחים חוט ברזל ומכופפים הלוך חזור הוא נשבר) לא מדובר על מעיל בן חודש שזה קורה לו מדובר על מעיל שנניח לאחר כמה חודשי שימוש בחורך יושב מקופל בארון
לאחר שאוכסן כל תקופת החורף בארגז או בתא הקטנוע.
לגבי נעליים או מגפיים לחורף שוב חשוב לוודא רכיסה טובה ולזכור שהליכה באתרי בניה או בשדות או במקומות שלא מיועדים לציוד רכיבת כביש יכול לחדור לסוליה מסמר או משהו חד
וליצור חור שלא תרגישו אבל יגרום למים לחדור.
דבר נוסף שחשוב להבין, כל יצרן מייצר כמה רמות של ציוד חורפי, ציוד עירוני שמיועד בעיקר לרוכבים מרחקים קצרים בגשם וגם בגשם לא אגרסיבי, ציוד אמצע שבדרך כלל יהוה פתרון טוב לרוב רוכבי מידניתו, וציוד קצה שמיועד לאלו שטוחנים מרחקים גם בסופות טורנדו, אל תתבישו לשאול מה יכולת העמידה של אותו מוצר (אני אעלה תמונה בהמשך של תוית כזו)
ההבדל העיקרי הוא ביכולת ספיגת המעיל כמות מים ועמידה בלחץ מים (מהירות הנסיעה מול הגשם)
אני אישית מעדיף להחליף כפפות חורף כל עונה שניה בעיקר בגלל ריח
חורף חם ונעים.