תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: אכזבות והצלחות של ציוד גשם

צפייה משולבת

אני מתעלק על הפוסט בכדי לכתוב כמה טיפים שאולי חלקכם יודעים, כחלק מחייו של יבואן הוא להתמודד עם תקלות של מוצרים בעיקר בחורף.
    עם השנים לומדים לזהות את התקלות במוצרים כחלק מפגמים או כחלק משימוש לקוי ואני אסביר.

פגמים במהלך יצור מתגלים ברכיבת הגשם ראשונה ואין על כך מחלוקת (לאחר כמה רכיבות גשומות תגלו) בכל ציוד חורפי.

שימוש נכון בכפפות, שאין גשם ניתן ללבוש מעל המעיל אין בעיה, כאשר יש גשם והכפפה מעל המעיל מן הסתם גשם שנוזל
    על המעיל מהכתף לכיוון כף היד יחלחל פנימה ובסופו של דבר היא תירטב בפנים, כאשר היא בפנים קיים סיכוי קטן שייכנסו מים בין בכפפה למעיל בחלק התחתון
    ממים שעפים מהכביש (לא כל כך קריטי), עד כאן ב99% מהמקרים זה אינו פגם.
    מים שחודרים מכיוון האצבעות וקדימה הן פגומות.

מעילים חשוב לוודא שחזית המעיל רכוסה כהלכה יש לא מעט מעילים שיש להם חלק שאוטם את הרוכסן למנוע חדירת מים וחשוב מאד לוודא את סגירתו כהלכה.
    מים שחודרים מהשרוולים מעידים על פגם, נתעכב שניה על שרוולים, כאשר מקפלים מעיל לשים בתא הקטנוע או בארגז בעצם יוצרים לאט לאט "שבר" בקיפול
    (כמו שלוקחים חוט ברזל ומכופפים הלוך חזור הוא נשבר) לא מדובר על מעיל בן חודש שזה קורה לו מדובר על מעיל שנניח לאחר כמה חודשי שימוש בחורך יושב מקופל בארון
    לאחר שאוכסן כל תקופת החורף בארגז או בתא הקטנוע.

לגבי נעליים או מגפיים לחורף שוב חשוב לוודא רכיסה טובה ולזכור שהליכה באתרי בניה או בשדות או במקומות שלא מיועדים לציוד רכיבת כביש יכול לחדור לסוליה מסמר או משהו חד
    וליצור חור שלא תרגישו אבל יגרום למים לחדור.

דבר נוסף שחשוב להבין, כל יצרן מייצר כמה רמות של ציוד חורפי, ציוד עירוני שמיועד בעיקר לרוכבים מרחקים קצרים בגשם וגם בגשם לא אגרסיבי, ציוד אמצע שבדרך כלל יהוה פתרון טוב לרוב רוכבי מידניתו, וציוד קצה שמיועד לאלו שטוחנים מרחקים גם בסופות טורנדו, אל תתבישו לשאול מה יכולת העמידה של אותו מוצר (אני אעלה תמונה בהמשך של תוית כזו)
    ההבדל העיקרי הוא ביכולת ספיגת המעיל כמות מים ועמידה בלחץ מים (מהירות הנסיעה מול הגשם)
    אני אישית מעדיף להחליף כפפות חורף כל עונה שניה בעיקר בגלל ריח

חורף חם ונעים.
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי כלבוטקס צפיה בהודעה
    שימוש נכון בכפפות, שאין גשם ניתן ללבוש מעל המעיל אין בעיה, כאשר יש גשם והכפפה מעל המעיל מן הסתם גשם שנוזל
    על המעיל מהכתף לכיוון כף היד יחלחל פנימה ובסופו של דבר היא תירטב בפנים, כאשר היא בפנים קיים סיכוי קטן שייכנסו מים בין בכפפה למעיל בחלק התחתון
    ממים שעפים מהכביש (לא כל כך קריטי), עד כאן ב99% מהמקרים זה אינו פגם.
    לצערי הניסיון שלי מעיד אחרת לפחות בימים מאוד גשומים, עקב שינויים בתנוחת הישיבה, מזקופה לכפופה, זווית הידיים משתנה במהלך הרכיבה. הפתרון שמצאתי לבעיה שלי הן כפפות שרוול כפול מבית רוויט (REV'IT! Taurus). כפפות אלו גם מגנות מהקור שחודר כאשר שמים את הכפפות מתחת לשרוול המעיל. החיסרון שלהן הוא סרבול נוסף בלבישה שמיתנתי קצת בעזרת הוספת חוטי משיכה לרוכסנים (הטיפ הראשון שלי).
    את הטריק של הגנת מים כפולה ראיתי גם במגפיים אבל אף פעם לא הצלחתי להבין למה זה שימושי במגפיים. ואם כבר מדברים על מגפיים אז לאחר 6 שנים של שימוש, הזמן התחיל להראות סימני בלאי על מגפי הדיינזה TRQ גורטקס שלי, הרוכסן נפתח חלקית מעצמו כתוצאה מתזוזות הרגליים שלי (חיסרון של רוכסן אחורי אני מניח) כאשר פתרתי את זה באופן זמני בעזרת תפיסת הרוכסן למגף. חוץ מזה בחורף שעבר רכבתי בימים עם גשם ממש שותף וכאשר הגיעה משאית מולי והעיפה בוכטה של מים עלי משלולית הייתי נרטב בגרביים בחלקים לא הגיוניים (קרה פעמיים) וזה מוזר כי כשאני שם את המגפיים בדלי שום דבר לא חודר.
    הטיפ השני שלי לימים ממש גשומים זה להשתמש בחלפס אפילו עם יש מעיל גשם כי המעיל סופח בסופו של דבר את המים (לא נאים לטפטף במשרד) לפכות למעיל רב עונתי. למרות שלפי דעתי המצב מתקיים גם במעילים שהם רק לעונות החורף כיוון שבמעילי חורף אלו השכבה האוטמת מחוברת בצד הפנימי, אבל אני מקווה שאני טועה ומישהוא בפורום זה יתקן אותי, זה אולי אפילו ידרבן אותי לקנות מעיל חורף חדש.
    נקודות לפני אחרונה. יש לי כפפת חורף בת 6 שנים (REV'IT! Phantom GTX) מעיל בן 5 שנים (Dainese Talos Gore-Tex) ומגפיים בני 6, הציוד לחורפים לפניהם החזיק במקסימום 2 עונות חורף, אני לא מתחרת שקניתי ציוד זול יותר בתחילת דרכי כי לא ידעתי האם אני יתמיד בתחום, אבל בהחלט משתלם לפי דעתי להשקיע בציוד טוב אם מסתכלים לתווך הארוך.
    נקודה אחרונה, אם לבושים טוב ונכון מגיעים יבשים יותר מאשר נוסעי תחבורה ציבורית J