עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: השארת מנוע של הזעקה האחרונה בזמן אחסון

Member

השארת מנוע של הזעקה האחרונה בזמן אחסון

אהלן,

לפני כמה דקות קיבלתי סמס משכן שלי, שחבר אחר שלו הצליח להבריח גנבים שניסו לגנוב את האופנוע.
    מדובר בדיאלים VJF 250 שהשבתתי לפני חודש (מקווה שרק לשנה ולא יותר), ועוד לא ביטלתי את המנוי של הזעקה האחרונה.

ברור שלא אוכל להסתפק בקשירה לשתי שרשראות כבדות לשנה הקרובה, אז אני מנסה להבין מה כן:
    1. להשאיר את המנוי על הזעקה האחרונה, ולהריץ מנוע פעם בכמה זמן.
    2. לנסות לאחסן במחסן קטן שיש לי בקומת הכניסה - צריך לבדוק אם האופנוע נכנס בדלת. לא יודע האם זה כדאי כי מדובר במנעול פשוט, ונגיש לרחוב.
    3. לאחסן את האופנוע במחסן בתשלום.
    4. למכור את האופנוע. מעדיף שלא כי אני מקווה / מתכנן לחזור אליו.

השאלות שלי:
    1. מישהו השאיר פעם מנוי על הזעקה האחרונה (או שירות איתור אחר) בזמן אחסנה ויכול לספר?
    2. מישהו שילם פעם / מכיר שירותי אחסון מתאימים בתשלום?

תודה לעוזרים.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    מהסוף להתחלה
    1. תמכור. כלי שעומד במקום נהרס מתייבש ומפסיד מחירון כל חודש. יהיו כלים לקנות כשתחזור.
    2. לאחסן במחסן בתשלום - אם אתה חושב שזה משתלם לך איפה השיקול כאן? לך על זה
    3. אין בעיה להפעיל את הזעקה האחרונה, אבל שבוע (ואני מפרגן, זה לוקח פחות מזה) בלי הנעה ורכיבה על הכלי לפחות ל20 דק והמצבר שלך גמור, כך שככל הנראה לא פרקטי במקרה שלך

ובחזרה 1 , תמכור.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    על התנעה במקום כל כמה זמן תוותר, הנזק גדול מהתועלת (שגם מוטלת בספק).
    יש הוראות איחסון שאם תיישם אותם שום דבר לא יקרה לאופנוע אבל בשביל ליישם אותם צריך מחסן שמגן מפני מזג האוויר ליפטים להרים קידמי ואחורי (אלה אם יש רגלית אמצע ואז צריך רק אחד) והרשימה עוד ארוכה (לא קשה רק ארוכה).
    במקרה שלך לא הייתי ממליץ, אחסנה ארוכה מתאימה יותר למי שיש בית פרטי עם איזור סגור ומוגן שאפשר לבצע את כל פעולות התחזוקה.

Member הסמל האישי של Ritalin
    המנוי של הזעקה יעלה לך יותר מהאופנוע

Member
    1. תמכור. כלי שעומד במקום נהרס מתייבש ומפסיד מחירון כל חודש. יהיו כלים לקנות כשתחזור.
    2. לאחסן במחסן בתשלום - אם אתה חושב שזה משתלם לך איפה השיקול כאן? לך על זה
    3. אין בעיה להפעיל את הזעקה האחרונה, אבל שבוע (ואני מפרגן, זה לוקח פחות מזה) בלי הנעה ורכיבה על הכלי לפחות ל20 דק והמצבר שלך גמור, כך שככל הנראה לא פרקטי במקרה שלך
    1. אני מתלבט לגבי זה, כי למרות שהוא כלי פשוט וזול הוא כמעט ולא עשה צרות (רק פעם אחת בשנתיים האחרונות נזקקתי לתיקון - היה צריך לשפץ את המאוורר של הרדיאטור). ומאחר והתקציב לא צפוי לגדול בעוד שנה באורח פלא, אני מפחד ליפול על כלי דרעק + להפסיד כסף על הקניה והמחירה, וככה לקבל כלי פחות טוב ועם יותר תקלות. לדעתך אני מסתכל על זה לא נכון?
    2. לא אמרתי שזה משתלם לי, שאלתי אם מישהו עשה את זה והאם זה משתלם.
    3. האמת שעבר כבר חודש מאז הרכיבה האחרונה והמצבר עוד עובד - קיבלתי היום התרעה באפליקציה.

על התנעה במקום כל כמה זמן תוותר, הנזק גדול מהתועלת (שגם מוטלת בספק).
    יש הוראות איחסון שאם תיישם אותם שום דבר לא יקרה לאופנוע אבל בשביל ליישם אותם צריך מחסן שמגן מפני מזג האוויר ליפטים להרים קידמי ואחורי (אלה אם יש רגלית אמצע ואז צריך רק אחד) והרשימה עוד ארוכה (לא קשה רק ארוכה).
    במקרה שלך לא הייתי ממליץ, אחסנה ארוכה מתאימה יותר למי שיש בית פרטי עם איזור סגור ומוגן שאפשר לבצע את כל פעולות התחזוקה.
    1. מה הנזק?
    2. כנראה שהייתי צריך לציין - קומת הקרקע של הבניין גבוהה מהרחוב, והאופנוע מחופה על ידי הגג. הוא חונה במקום שמאפשר לי להחנות אותו על הרגליות ולטפל בו בנחת (לא שאני מכונאי גדול). חוץ מלשמן את השרשרת ולכסות, מה עוד צריך לעשות? בעקרון עשיתי טיפול ממש לפני האחסון, והמוסכניק אמר לי שחוץ מלשמן שרשרת ולכסות (התרשלתי בעניין הזה) אין צורך בפעולות נוספות. אה, ולרוקן ככל האפשר את מיכל הדלק, אם כי בדגם שלי זה לא קריטי.

המנוי של הזעקה יעלה לך יותר מהאופנוע
    לא הבנתי את החישוב. תוכל להסביר?

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobish צפיה בהודעה
    1. אני מתלבט לגבי זה, כי למרות שהוא כלי פשוט וזול הוא כמעט ולא עשה צרות (רק פעם אחת בשנתיים האחרונות נזקקתי לתיקון - היה צריך לשפץ את המאוורר של הרדיאטור). ומאחר והתקציב לא צפוי לגדול בעוד שנה באורח פלא, אני מפחד ליפול על כלי דרעק + להפסיד כסף על הקניה והמחירה, וככה לקבל כלי פחות טוב ועם יותר תקלות. לדעתך אני מסתכל על זה לא נכון?
    מבין את הרצון לשמור על כלי אמין אבל כלי שעומד לאט לאט נהרס. גומיות מתייבשות וכולי, אבל האמת שלא יהיה סוף העולם לשמור אותו ולהעמיד אותו אחכ על הרגלים שוב.
    אתה מגיע ממקום שהוא גם ככה לא יכניס סכום משמעותי במכירה ואני חושב שאם זה השיקול אז כן להשאיר אותו זה רעיון ששוה לשקול, אבל במידה וזה הכיוון אכן כדאי שתמצא מקום סגור מקורה ומוגן ולא תשמור אותו בחוץ.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תמכור.
    בקשר לאזעקה האחרונה השארתי פעם 35 יום לי הנעה בלי כלום וכשבאתי לא הניע מהסוויץ אבל הצלחתי להניע בדרדור (מצבר בין שנתיים בערך).

ציטוט נכתב במקור על ידי kobish צפיה בהודעה
    2. לא אמרתי שזה משתלם לי, שאלתי אם מישהו עשה את זה והאם זה משתלם.
    3. האמת שעבר כבר חודש מאז הרכיבה האחרונה והמצבר עוד עובד - קיבלתי היום התרעה באפליקציה.

1. מה הנזק?
    2. כנראה שהייתי צריך לציין - קומת הקרקע של הבניין גבוהה מהרחוב, והאופנוע מחופה על ידי הגג. הוא חונה במקום שמאפשר לי להחנות אותו על הרגליות ולטפל בו בנחת (לא שאני מכונאי גדול). חוץ מלשמן את השרשרת ולכסות, מה עוד צריך לעשות? בעקרון עשיתי טיפול ממש לפני האחסון, והמוסכניק אמר לי שחוץ מלשמן שרשרת ולכסות (התרשלתי בעניין הזה) אין צורך בפעולות נוספות. אה, ולרוקן ככל האפשר את מיכל הדלק, אם כי בדגם שלי זה לא קריטי.

לא הבנתי את החישוב. תוכל להסביר?
    התנעה שלא לצורך רכיבה עם הזמן תפייח את המנוע, מנוע צריך מצד אחד לחמם כמה שיותר מהר ומצד שני בלי להעמיס עליו עד להגעת טמפרטורת העבודה מגיעה, לכן רכיבה של 20 דקות פעם בכמה זמן היא הדרך היחידה למנוע נזק בנוסף לא להניע את המנוע ישמור עליו אלפי מונים מלהניע אם נשמר כראוי.

רשימה חלקית של הכנה לאחסנה ארוכה (מעל לחצי שנה)
    1. ניקוי האופנוע
    2. החלפת שמן ופילטר, אם האופנוע בעל עוקה רטובה אז למלא בשמן את כל העוקה (יותר שמן בחלל העוקה שווה פחות חמצן) ולא לשכוח כמובן לרוקן לפני הנעה
    3. לרסס ספריי סיליקון או אנטי חלודה שאינו פוגע בגומיות על כל המנוע וחלקי המתכת, להעביר ניגוב קל מעוד כדי להשעיר שכבה של שמן על המשטחים.
    4. להכניס כף שמן מנוע לכל צילנדר דרך הפלאג ולנענע את האופנוע מצד לצד שהשמן התפזר בתוך הצילנדר (כמובן להחזיר את הפלאגים חזרה אחר כך)
    5. כמו בעוקה יותר דלק שווה פחות חמצן, חברת SHELL טוענת שחיי מדף לדלק הם חצי שנה לכן בשביל להחזיק את הדלק שנה צריך תוסף מייצב דלק.
    6. דחף סמרטוט בחור של האגזוז שמצד אחד ינשום אבל מצד שני ימנע כניסת חרקים אפשר לעשות אותו הדבר עם פתח כניסת האוויר
    7. שני הצמיגים צריכים להיות באוויר
    8. אחסנה במקום מוצל עם כמה שאפשר טמפרטורה ולחות קבועה

הנ"ל יבטיח ששום דבר לא יקרה לאופנוע בתקופת האחסנה

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    overkill...אחסון לשנה לא יגרום לנזק משמעותי בתנאי שהאופנוע לא יהיה ברחוב או בלחות קיצונית.

לגבי המצבר תקנה מטען חכם שידע לתת למצבר פולס חשמל בכל פעם שהוא מאבד קצת מיץ וכך גם תוכל
    להשאיר את האזעקה אם תרצה.

כן לנקות את האופנוע כן לכסות לשמן וזהו. הנעתי וטיפלתי באופנוע שעמד 15 שנה בתנאים טובים מעבר
    להתייבשות גומיות טבעית וקצת נזקי עמידה ומצבר ישן לא הייתה שום בעיה שאי אפשר להתגבר עליה בקלות.

שנה בתנאים טובים זה כלום.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    ממש היום ראיתי ברשת ,אופנוע רוסי שנת 1981 עם 5 קיימ -לא קרה לו כלום.
    תיראו רק תמונות-מספיק

http://nnm2.com/blogs/mrarmaged/kaps...probegom-5-km/

מדהים

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    overkill...אחסון לשנה לא יגרום לנזק משמעותי בתנאי שהאופנוע לא יהיה ברחוב או בלחות קיצונית.

לגבי המצבר תקנה מטען חכם שידע לתת למצבר פולס חשמל בכל פעם שהוא מאבד קצת מיץ וכך גם תוכל
    להשאיר את האזעקה אם תרצה.

כן לנקות את האופנוע כן לכסות לשמן וזהו. הנעתי וטיפלתי באופנוע שעמד 15 שנה בתנאים טובים מעבר
    להתייבשות גומיות טבעית וקצת נזקי עמידה ומצבר ישן לא הייתה שום בעיה שאי אפשר להתגבר עליה בקלות.

שנה בתנאים טובים זה כלום.
    אוברקיל אבל מצד שני אתה כבר מציין 60 אחוז מהעבודה.
    אז אתה אומר בעצם שהדלק יחזיק מעמד? או שאתה אומר שצריך לרוקן את הדלק ובכך לחשוף את משאבת הדלק.
    מה לגבי שמן מנוע? אם הוא שמן משומש יש בו חומציות שלא מטיבה עם האטמים השונים.
    בקיצור לא התייחסת לדברים חשובים והשארת אותם באוויר.

אגב בחלק מספרי הרכב היצרן מתייחס לאחסנה ארוכה וכותב פחות או יותר מה שכתבתי.
    אחסנה ארוכה היא מעל חצי שנה לפי היצרנים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    מדהים
    כן,אם שמת לב ,המנוע זה העתק מב.מ.וו -ואפשר להגיד ש העתק הוא טוב-החזיק 37 שנים בלי תנוע ולא קרה לו כלום
    ולא "גומי" ולא נעליים

להבנתי האופנוע הזה אוחסן שהיה חדש לגמרי המצב הזה שונה לחלוטין מאחסנת אופנוע משומש

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אוברקיל אבל מצד שני אתה כבר מציין 60 אחוז מהעבודה.
    אז אתה אומר בעצם שהדלק יחזיק מעמד? או שאתה אומר שצריך לרוקן את הדלק ובכך לחשוף את משאבת הדלק.
    מה לגבי שמן מנוע? אם הוא שמן משומש יש בו חומציות שלא מטיבה עם האטמים השונים.
    בקיצור לא התייחסת לדברים חשובים והשארת אותם באוויר.

אגב בחלק מספרי הרכב היצרן מתייחס לאחסנה ארוכה וכותב פחות או יותר מה שכתבתי.
    אחסנה ארוכה היא מעל חצי שנה לפי היצרנים.

מה שאני אומר זה ששנה לאופנוע שעומד במחסן או בחדר בתנאים נאותים, לא ייגרם לו נזק משמעותי
    יותר מאותו אופנוע שנסע את אותה שנה, אולי אפילו להפך!

לגבי הדלק הסיבה שמשאירים מיכל מלא, היא למנוע הצטברות חלודה בתוך טנק הדלק, את הדלק ניתן לשפוך
    לפני השימוש או להוסיף תוסף אוקטן.

לגבי אחסון לתקופות ארוכות באמת כאן נכנסת כבר עבודה משמעותית כולל ציפוי גריז/וואקס על חלקים
    מתכתיים עזרה לצמיגים החלפת שמנים גירוז הברגת הפלגים וכיסוי בכמה סוגי כיסויים.