אחרי חיפוש לא קצר בין אשכולות שאלות ותשובות,
חשבתי על קטנוע 250 סמ"ק, דעתכם?
אהלן כולם,
אני בן 21 אחרי שחרור מהצבא, בתהליך הוצאת רישיון A1
אחרי הוצאות לימודי נהיגה וטסט יש לי תקציב של 8 אלף לאופנוע\קטנוע ולציוד ומיגון בסיסי.
אז אני צריך הסבר קצר לאיזה ציוד מיגון חשוב לקנות ולא התפשר כמו קסדה חחחחחח
בגדול, אני צריך לנסוע בירושלים כל יום לא יותר מ30ק"מ. שתיהיה אפשרות לצאת לכיוון מרכז בלי בעיות.
תודהמקווה להצטרף בקרוב למשפחת הרוכבים
אחרי חיפוש לא קצר בין אשכולות שאלות ותשובות,
חשבתי על קטנוע 250 סמ"ק, דעתכם?
כמה דברים,
אם אתה חייל משוחרר עדיף שתעבוד עוד איזה חודש חודשיים בשביל להגדיל את התקציב שלך.
ב 8,500 אתה צריך להכניס בערך 4,500 ביטוח לאופנוע + 1500 מיגון בסיסי לגמרי. לא ישאר הרבה לאופנוע.
ציוד מיגון:
קסדה זולה 450-700 ש"ח. תבדוק פה דגמי קסדות לפני הקנייה 4כוכבים ומעלה זה סבבה
מעיל: 350+ , בתור ירושלמי אתה חייב מעיל טוב לחורף. אי אפשר לסוע פה אחרי שהשמש שוקעת בחורף עם ציוד לא מתאים לקור
מגיני ברכיים: 250+ אל תוותר עליהם, ברכיים זה ציוד מתכלה לא מתחדש..
חלפ"ס 300 +
מגפיים, אני ממליץ על מגפיים חזקות לא חייב יעודיות לאופנוע, טימברלנד יהיו בסדר כל עוד אתה עירוני בנסיעותיך.
ביטוחים לאופנוע מגיעים בקפיצות כאלו:
עד 50 סמ"ק (או אופנוע חשמלי)
50-125
125-250
250+
אז דע לך שביטוח על 300 סמ"ק מקביל לביטוח על 1600 סמ"ק
בהצלחה
ההחלטה עם לעשות תשלומים או לא היא שלך. אפשר לעשות תשלומים. יש לך כאן מחשבון ביטוח:http://car.cma.gov.il/ תתייחס רק לפול.
תכניס את כל הפרטים שלך וסוג רכב ותקבל בדיוק כמה זה יוצא לך.
קסדה תבחר דגם ותחפש בגוגל לפי השם דגם+ "מחיר" וכמובן אפשר לבקר בחנויות.
מבחינת הקטנועים עדיף 250, כי גם 250 לא מי יודע מה בבין עירוני, 200 עוד יותר חלש...
חשוב לא לקנות עם ק"מ גבוה מדי כי קטנועים קטנים זה לא כמו רכב והאורך חיים שלהם קצר יותר.
מתוך ה 8000 ₪ תחשב כמה יעלה ציוד מיגון וביטוח לשנה,
ואולי תשאיר כמה שקלים ספייר לתחזוקה ויישור קו.
קסדה מעיל וכפפות זה הבסיס שהוא חובה,
ואפשר לרכוש חבילת מיגון כזו סביב 1000-1300 שח,
שיכללו מעיל רב עונתי, קסדה מלאה וכפפות ממוגנות.
ביטוח תחשב במחשבון שצירף מודלה,
תפחית כ 500 שח ליישור קו (טיפול שמנים, צמיגים...)
ומה שנשאר זה הסכום לרכישת האופנוע.
אייפקס מוטורס - Apex Motors
www.apexmotors.co.il - התעשייה 5 ירושלים
דף הפייסבוק שלנו!
Furygan # Axo # Monimoto
לא יודע לגבי עזרה לרוכב מתחיל (הכותרת הנוכחית שלך), אבל הנה עזרה לכותב מתחיל - 2 ציטוטים רלוונטיים מחוקי הפורום:
מקווה ששני הדברים ברורים.3. כתיבת הודעות ופתיחת נושא חדש.
חובה לכתוב נושא בעל כותרת עניינית המסבירה את הכתוב בה.
כותרת בסגנונות הבאים אינה מקובלת כלל ועיקר: "כנסו כנסו", "דחוף!!!", "מכנסי רכיבה", או "אופנוע או קטנוע?".
כותרת אינפורמטיבית תמשוך קוראים ולדוגמה תראה כך: "האם כדאי לרכוש מכנסי רכיבה לתקופת הקיץ?"
...
אין מילה כזו – חחח.
...
ערכתי את הכותרת הנוכחית חסרת המשמעות.
אחרי חיפוש דרך המחשבון ביטוח,
יש לי כמה אפשרויות ואני רואה אפשרות זולה של הפול ואפשרות יקרה יותר, מה ההבדלים בניהם בזמן אמת? :O
כמה זה מבחינתך ק"מ גבוה מידי?
תודה.
בסכום של ה8 אלף אני לא מחשב ביטוח, כי אפשר לעשות מחיר בתשלומים ועם הזמן אני אקבל משכורת וזה ירד מהמשכורת ולא מהתקציב ההתחלתי.
בגדול אני מחפש קטנוע עד 250 סמ"ק לעליות יומיומיות של ירושלים ומידי פעם ליציאה מירושלים למרכז.
הומלץ לי עלג'וירייד 200 או ג'וימקס 250 מה דעתך? ואם יש קטנוע אחר שאתה ממליץ עליו?
רוכב מתחיל הכוונה הייתה שאני רק מתחיל להיכנס לעניינים ולא יודע מה אני צריך לקנות בנוסף ליעוץ קנית דו גלגלי.
המטרה היא לא התייעצות לגבי סוגי מיגון, חברות, מותגים ומחירים. אלא לקבל הכוונה כללית למיגון,
ולקבל הכוונה ספציפית לגבי רכישת רכב דו-גלגלי בתקציב הרשום למעלה. כך שהכותרת שרשמת חסרת מטרה.
בתקציבך הנתון ובנעליך הייתי ממתין עם דו״ג וממשיך לחסוך ולהתנהל בתחבורה ציבורית. בטח ובטח כשהרכבת לת״א מעבר לפינה (אפרופו, תתחיל לחפש עבודה במרכז כבר עכשיו).
אחרי שתתחיל לעבוד וכשיהיה בידך תקציב גדול יותר, תעשה חושבין ותראה אם יש מקום לרכוש דו״ג.
ביטוח, ניתן לחלק ל 12 תשלומים
קסדה, גש לחנויות, תמדוד תבדוק מחירים ואז תבדוק את שם הדגם באתר ששלחתי(הוא רק דירוג בטיחות לא קניה). אתה יכול לפתוח נושא חדש בפורום לרוכב המתחיל להתלבטות בין דגמים.
קסדות של LS2 בד"כ גם זולות וגם מדורגות טוב.
גם הג'וי מקס וגם הג'וירייד טובים. אם יצא לך לצאת מהעיר ברכיבה מידי פעם קח את המקס.
**אגב, הזכירו פה ואני שכחתי, כפפות, החל מ 150 ש"ח
תודה רבה חברים!
לגבי מעיל, אם אני רוצה לקנות מעיל קיץ, מה המחירים? איך לבדוק את רמת הבטיחות?
ולגבי ביטוח, נכנסתי לאתר מחשבון הביטוח, אחרי החישוב, האפשרויות של פול הם במחיר של כ4אלף ואחד זול כ3אלף, מה ההבדל? :O
מעילי קיץ נעים בין 500-1000 שח, ואפילו קצת מעל זה במעילי פרימיום.
רמת הבטיחות תיקבע על ידי סוג הטקסטיל והמיגונים המותקנים על המעיל.
תוכל לקרוא באינטרנט על דגמים שונים ועל המאפיינים שלהם פה למשל.
בביטוח שים לב לסעיף ההשתתפות העצמית שיוזיל את המחיר בכמה מאות שקלים.
אייפקס מוטורס - Apex Motors
www.apexmotors.co.il - התעשייה 5 ירושלים
דף הפייסבוק שלנו!
Furygan # Axo # Monimoto