תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: ציוד מיגון לרוכב, מה מומלץ? (כ"ע)

צפייה משולבת

Junior Member

ציוד מיגון לרוכב, מה מומלץ? (כ"ע)

איזה צייוד מיגון מומלץ לאופנוע וכמה זה יעלה? אני מתכוון למשהו על רמה אני לא מתפשר על בטיחות ( אני מתכוון לקסדה מעיל כפפות וכו... )

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    1. ציוד...ולא כמו שכתבת.
    2. אני מניח שהציוד (קסדה, מעיל, כפפות) הן עבור הרוכב, לא האופנוע.
    3. זו שאלה נרחבת מאוד, מה התקציב? מה אתה רוצה? לרכוש בארץ או בחו"ל?

בקיצור, אני מתקן לך את הכותרת ונותן לך הזדמנות להסביר מה אתה רוצה,
    לחפש סקירות בפורום וברשת ולבוא יותר מוכן, אחרת אני נועל את האשכול הזה.

Junior Member
    אני מחפש משהוא בארץ... ואני מחפש ציוד ברמה גבוהה איין לי בעייה של תקציב כול עוד זה הבטיחות שלי אני שואל כמה אני אמור להשקיע כדי לקבל ציוד ברמה גבוהה... והאם יש עוד משהו חוץ מ כפפות קסדה ומעיל שרצוי לקנות...

Member
    אם חשוב לך גם פלג הגוף התחתון, אז כדאי גם מכנס רכיבה.
    או לכל הפחות מגני ברכיים ונעליים סגורות.

Junior Member
    לגבי קסדה המלצה אישית שלי על שוברט s2 ספורט, מה שכן המחיר שלה בארץ לא מוצדק בעליל, תזמין מfc moto וכולל בדיקת מכס ומיסים היא עדיין תצא בכ800 שקל יותר זולה.
    לגבי ציוד רכיסה אני אישית אוהב את דיינז ויש לי מעיל ומכנס עור שלהם, גם כן בין המותגים היקרים בארץ (את שלי קניתי מחו״ל) אבל ברמת תפירה ומיגון מעולה, גם רוויט טובים אבל מהם יש לי רק מכנס רכיבה מבד לחורף שגם ממנו אני מבסוט.
    לגבי נעלי רכיבה ליום יום אלפיין סטאר smx2 מעולות ואני משתמש בהם גם לעבודה וגם לסידורים כי אפשר ללכת בהם יום שלם בלי בעיה וגם לרכב בגשם סביר הם לא נרטבות מבפנים ( למרות שהם לא מוגדרות כחסינות מים). לרכיבות ספורטיביות המלצה שלי על tcx sr1, אבל רק לרכיבה כי להליכה בין לבין הם לא נוחות בשיט בכלל המיגון שלהם והגובה הם ממש מגבילות את תנועת ההליכה!
    לגבי כפפות אני רוכב בעיקר עם רוויט מונסטר וכפפות של דיינז (לא זוכר דגם) האיכות טובה אבל זה כפפות קצרות, ארוכות אני פחות אוהב לכן גם המלצה אין לי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    מעיל קיץ איכותי, עדיף כזה שמתחבר למכנס עם רוכסן אמור לעלות סביב 1000-1500 אם כי בטח ניתן למצוא בפחות. חשוב לוודא שהמיגונים לא זזים יותר מדי

מכנס זה די מורכב כי יש כמה אפשרויות וזה תלוי בפשרות שאתה מוכן לעשות.
    זה מתחיל ממגני ברכיים שיושבות בצורה נוחה וצמודה אך לא מגנים על שום חלק אחר ברגל.
    יש את האפשרות של ג׳ינס עם תפירת קוולאר פנימית ולרוב מגיע עם כיסים עבור מיגון ברכיים וירכיים. זו האופציה שלדעתי האישית נראת הכי טוב אבל ג׳ינס עם קוולאר מלא פחות מאוורר מג׳ינס רגיל ואתה לא באמת יכול להחליף למכנס אחר באמצע הרחוב (אני מקווה).
    האופציות היותר יקרות כוללות מכנס רכיבה ייעודי והוא מגיע בשני ״טעמים״. מכנס רכיבה שמחליף את המכנס ומכנס שמתלבש מעל המכנס שלך. המכנס שמחליף את המכנס מגיע עם מיגונים שאמורים לשבת לא פחות טוב ממגני ברכיים ונוטים להיות יותר מאוררים בקיץ בגלל חלקי mesh שמעבירים אוויר כך שבזמן נסיעה הם יכולים להיות יותר קרירים גם מג׳ינס פשוט.
    המכנס שמתלבש מעל, מגיע עם אותן תכונות בנוסח מיגון ואוורור אך ניתן לשים ולהוריד אותו עם כל הביגוד והנעליים עליך. החסרון שלו הוא שהמיגונים ובפרט מיגון ברכיים נוטה לשבת בצורה יותר רופפת ממכנס ייעודי, מה שעלול להיות לא נעים במידה והם יאלצו להוכיח את עצמם.
    מגני ברכיים נעים בין 100 ל- 500+ שקל.
    ג׳ינס ראיתי סביב ה-500
    מכנס רכיבה ייעודי סביר מתחיל סביב ה-800 (פחות או יותר).
    https://rideapart.com/articles/why-w...eally-bad-idea - משהו קטן לעודד קצת

נעליים - יש מלא סוגים עם מלא מיגונים שונים והעלי רכיבה עירוניות עם מיגון סביר מתחילות סביב ה-400+ וכמובן שזה נע למעלה.

כפפות זה שוב משחק של פשרות, בעיקר בקטע של אוורור מול מיגון.
    לדעתי האישית חשוב שכף היד תהיה מוגנת מעור, עדיף כמה שכבות ויותר מיגון. בחלק העליון של הכפפה אמור להיות מיגון למפרקים. חוץ מזה יעזור להרגיש בעצמך ולקרוא ביקורות של אנשים שכבר הספיקו לבדוק את מפגש הכפפה-אספלט.
    לגבי האורך של הכפפה זה משהו אישי אבל זה די מסתכם בזה שכפפות עם ״שרוול״ (cuff) מתלבשות מעל המעיל ומונעות מהמעיל לטפס למעלה בעת החלקה אבל כפפות קצרות מאפשרות לאוויר להכנס בפתחי השרוולים ותורמות לאוורור.
    דבר נוסף שחשוב לציין זה שמסתובבות מלא כפפות שנמכרות ככפפות עור אך בתאכלס יקרעו גם מנשיפה מאומצת. בקטע הזה אני אמליץ לקנות מחנויות מוכרות ועדיף מותגים מוכרים.
    כפפה בסיסית שהיא לא פח כנראה תעלה 300+

קסדה - מלאה והכי נוחה. כולן בעלות תקן וכולן כנראה יגנו על הראש שלך אותו הדבר. הכי חשוב שהיא תשב טוב.
    אני אומר מלאה כי קסדה נפתחת נוטה להשאר פתוחה ואז למה בכלל לטרוח עם קסדה נסגרת?

מקווה שזה עזר.

Junior Member
    תודה רבה ואתם אומרים שבסביבות ה 4000 שקל אני קונה מיגון מצויין?

Junior Member

ציטוט נכתב במקור על ידי Elior צפיה בהודעה
    זה מאוד תלוי על מה תלך.
    מעיל ומכנס בד מחברה מוכרת כמו דיינז,אלפיין או רוויט בארץ יכול להגיע לאזור ה2500-3000 לדגם חדש או טיפה יותר זול במבצעי סוף שנה ואאוטלטים כמו ארנב, ציוד זהה מעור כמו שלי יכול להגיע ל5000 אלף ומעלה.
    גם קסדה זה עסק לא זול וקסדה שתתן הגנה טובה, שקט ברכיבה ומשקל נמוך נמצאת בטוןח מחירים בין 2000 ועד 4000 ואף יותר

Senior Member
    זה מספר באוויר.
    יכול להיות שקסדה ב-700 תשב עליך בצורה מדהימה ולא תרצה לוותר ויכול להיות שתתאהב בקסדת אראי\שואי של 7000 שקל.
    תזכור גם שמה שנוח בחנות לאו דווקא נוח אחרי שעה של שיוט על כביש מהיר או ב-40 מעלות חום אחרי 8 רמזורים אדומים ברצף. תתכנן את הציוד לנסיעות שאתה מתכוון לעשות.
    אם אתה מתכוון 90% מהזמן להשתחל בפקקי המרכז, אולי מעיל עור מלא זו לא האופציה הכי טובה.

Junior Member
    הבנתי.. ותודה.. ומגן צוואר זה נחוץ?

Junior Member

הבנתי.. ותודה.. ומגן צוואר זה נחוץ?
    מגן צוואר? אוליי באופנוע שטח!
    לא רואה שום סיבה לשים מגן צוואר ברכיבת כביש, היה לי חבר שחשב לשים צבי צב ואליו מעיל רגיל (במקום מעיל רכיבה ממוגן) וגם מהרעיון המטומטם הזה הוא ירד!
    בסך הכל המטרה זה להתמגן כמו שצריך אבל גם להנות מהרכיבה ואם תשים על עצמך מיגון מוגזם ברמה של רובוקופ קשה לי להאמין שתוכל להנות מהאופנוע ותוכל להגיב בזריזות הנדרשת להפתעות ואידיוטים בכביש.

איזה צייוד מיגון מומלץ לאופנוע וכמה זה יעלה? אני מתכוון למשהו על רמה אני לא מתפשר על בטיחות ( אני מתכוון לקסדה מעיל כפפות וכו... )
    אמור לעלות קצת יותר יקר מחו"ל, מה שתמצא ותשלם בפועל תלוי הרבה מה תרכוש והיכן.
    אבל לפני שצרכוש חובה למדוד על האופנוע /קטנוע לתפעל את המתגים לזוז ולחפש מה מציק לך כי בנסיעה זה יהיה אסון.
    מחיר אינו מדד לבטיחות וזה כבר הוכח עשרות פעמים (בתנאי שזה יצרן מוכר ולא "מותג מדבקה")
    כפי שכבר הבנת יש הבדלים עצומים במחירי ציוד ולא תמיד בעיקר בגלל האיכות או הנוחות.
    אין לך הרבה ברירות אלא לצאת למסע מדידות ואז יהיה לך הרבה הרבה יותר קל להחליט.
    ב 4000 ש"ח אתה יכול לצאת עם ציוד ברמה גבוהה ואיכותי מאד
    קסזה טובה ואיכותית סביב ה 2000-2400 ש"ח מעיל טוב ממוגן כהלכה סביב 1000-1300 ש"ח כפפות טובות סביב ה 350 ש"ח
    ישאר לך גם מקום למגיני ברכיים
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162