עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 21 מ 21

אשכול: שאלת ה-100,000. למכור את האופנוע לפני שהוא מגיע ל-100 אק״מ?

צפייה משולבת

חבר מערכת FullgaZ
    כשאגיע ל 200,000 ק"מ אני חושב שתהיה לי פרספקטיבה לשאלה.
    כרגע, סביב 150,000 ק"מ התקלות של הטרנסאלפ ושלי מסתכמות בטרמוסטט, פיוז ונורה ראשית.

אז, כרגע הטרנס מושך בעול.

איללכא...ובין 99,999 ל 100,001 מבדילים רק שני קילומטרים

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    בין 99,999 ל 100,001 מבדילים רק שני קילומטרים
    2 ק"מ והרבה פסיכולוגיה
    וברצינות - הכל תלוי בסוג הכלי (נפוץ מול נדיר, ביקוש גבוה וזמינות הכלים מול היצע גדול וביקוש נמוך) הנפח השימוש עד כה ורמת הטיפול לפני.
    הרי כלים עם נפח קטן בדר"כ יסבלו מתקלות ב 100 אלף מה שכלים עם נפח גדול לא בדיוק.
    למשל הכלי הקודם - K1200S 2007 - עם כמעט 170 אלף ק"מ נמכר לו אחרי קצת יותר מחודש וחצי ממש שנכנסנו לחורף בכאלפייה מתחת למחירון, וזה כי לא הייתי בונקר והחלטתי שחלאס עם התעקשות למכור עם כל החלקים והתוספות שיש לי בשבילו בכמה אלפיות מעל המחירון.. אפשר להתעקש מפה עד אח"כ אבל להיתקע לקראת החורף עם עוד כלי שאחרי שכבר רכשתי מחליף, זה לא לעניין לדעתי.
    מצד שני היה יד שנייה שמור מאוד, מיוחד ומבריק (אין כמעט בכלל כלים כאלו 2007~8 שהן שנתיים אחרונות לייצורו, בנוסף לכך מ 2007 הכלים האלו עם ABS משופר והכלי הספציפי שלי היה עם צביעת טריקולור מקורית מהמפעל ועם גיר של K1300 ללא המחלות של המקורי שהוחלף אצלי כ 30 אלף ק"מ לפני.. שפרסמתי לא היה זכר לשום כלי כזה עם נתונים כאלה, היו אולי אחד או שניים בשנתונים יותר נמוכים עם פחות ק"מ אבל לא מתוחזקים כמו שלי).
    קיצר, כל מקרה לגופו
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member
    בהנחה והבנאדם מפנק, משקיע ומטפל בכלי שלו.
    בהנחה והבנאדם לא קונה כלי חדש, אלא משומש (על כל הסיכונים הכרוכים בזה וכן, זה שלא יכולים להיות סיכונים גם בכלי חדש אבל בכל זאת).
    בהנחה והירידת ערך בשלב הזה גם כך נמוכה.

האם באמת התשובה כזו חד משמעית למכור כלי שהוא מכיר כמו כף ידו בשביל כלי אחר יותר צעיר?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי עמיר צפיה בהודעה
    בהנחה והבנאדם מפנק, משקיע ומטפל בכלי שלו.
    בהנחה והבנאדם לא קונה כלי חדש, אלא משומש (על כל הסיכונים הכרוכים בזה וכן, זה שלא יכולים להיות סיכונים גם בכלי חדש אבל בכל זאת).
    בהנחה והירידת ערך בשלב הזה גם כך נמוכה.

האם באמת התשובה כזו חד משמעית למכור כלי שהוא מכיר כמו כף ידו בשביל כלי אחר יותר צעיר?
    אני די סגור על הכלי הבא, מעכשיו זה עניין של ניצול הזדמנויות.
    אם אני אחכה, המחירון של כלי זקן יורד יותר לאט (אם בכלל) מאשר כלי צעיר וככל שאני מחכה כך אני יכול להרשות לעצמי כלי צעיר יותר אבל ככל שאני מחכה, אני אוציא יותר על תחזוקה ואקבל פחות בעת מכירה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אני די סגור על הכלי הבא, מעכשיו זה עניין של ניצול הזדמנויות.
    אם אני אחכה, המחירון של כלי זקן יורד יותר לאט (אם בכלל) מאשר כלי צעיר וככל שאני מחכה כך אני יכול להרשות לעצמי כלי צעיר יותר אבל ככל שאני מחכה, אני אוציא יותר על תחזוקה ואקבל פחות בעת מכירה.
    מבין אותך, השאלה אם באמת בהכרח ההוצאה על תחזוקה תגדל (שוב בהנחה והכלי מטופל בזמן, באהבה ובחלקים איכותיים).

אגב(1) אני לא מתכחש לעובדה שעם הזמן ישנם מכלולים שמחזירים את נשמתם לבורא, צינורות גומי שנסדקים ושאר ירקות...
    אגב(2) תכניס למשוואה את ההכנסות שלך - שוב, מבלי להתעלם מהנקודה הנ"ל, (ופה אני חוזר על חלק מהדברים שכתבת בעצמך) כל זמן שאתה לא מוכר ירידת הערך של הכלי שלך הופכת ליותר ויותר זניחה, אתה מכניס כסף (עבודה/חסכון וכו'), והכלי שאתה רוצה לקנות סופג ירידת ערך גדולה יותר/אתה יכול להרשות לעצמך כלי משנתון צעיר יותר.

Member
    שטויות. אם הצעצוע טוב לך תישאר איתו.. שימאס לך תחליף בלי קשר לכמה נסע