אהלן חברים.
אני סטודנט שנה א' כרגע, כל התואר לפניי, כרגע רוכב על סוזוקי GS500 קרוב לשנה וחצי. האופנוע לאחר יישור קו רציני, ובמצב מאוד שמור שבקלות יכול להספיק לי ל-3 שנות הלימודים בתחזוקה נכונה, היות שרוב רובם הגדול של הליקויים ובלאי השנים הוחלפו כבר בחדשים, אז נוצר מצב שחלק לא קטן מהאופנוע מכנית הוא חדש לגמרי.
האופנוע עושה בעקרון את כל מה שאני צריך - נסיעות ללימודים ולעבודה, סידורים בעיר, גיחות לערים שכנות לחברים, נסיעות למשפחה בצפון, טיולי סופ"ש מזדמנים, גיחות להרים, נסיעות עם בחורות בהרכבה - האופנוע עושה הכל מהכל ללא בעיה מסויימת, מאיץ מהתנועה לפני כולם וזריז וכיפי בפקקי העיר כקטנוע.

המחשבות על ה-SV צצו משום-מקום. עשיתי שיעורים לרשיון A על יוסאנג קומט 650, שלמרות שרכבתי בחיי על הרבה אופנועים (מ-4 בשורה עצבני לווי-טווין אמריקאי וסופרמוטו איטלקי מהנה בטירוף לקטנועים פשוטים) - בחיים לא היה מנוע שהעלה לי חיוך כמו שהווי-טווין הספורטיבי הזה העלה לי. ה-SV ממה שהבנתי הוא GS על סטרואידים, מנוע מפמפם מסל"ד נמוך, מושך בצורה מטורפת קדימה (ממה שניסיתי עם היוסאנג - מאוד מהיר ביחס ל-GS). מנוע מוכח כאמין מאוד, נמכרים במחירי רצפה בדגמים הישנים.

בגדול, אני אוכל לקבל כ-15-16 אלף ש"ח על ה-GS (כן, אני רציני לגמרי, ראיתי במצב פחות טוב הולכים ב-15-17 בזמן האחרון), ה-SV650N הישנים נמכרים ב-18-20 אלף. אז אלוהים יודע מה יכלול יישור הקו - ממיישרי זרם, שיפוצי בולמים, מערכות חשמל, רדיאטור וחלקיו, הזעות במנוע, ועד בלאי טבעי כמו צמיגים, שרשרת וגלג"ש, רפידות בלם ודיסקים...אני בקלות יכול למצוא את עצמי משקיע עוד 4000-5000 ש"ח בנוסף כדי להביא למצב של נסיעה יומיומית תקינה, וזה עוד לפני המנוע שאלוהים יודע מה עבר עליו וכמה יסחב, ועוד לפני כל הצביעה שאני מתכנן לו, הכידון, האגזוז, שפצורים שונים...בקלות בנוסף למחיר האופנוע הנוכחי אני יכול להגיע לעוד 15 אלף ש"ח. ל-GS רוצה לעשות קוסטומיזציה, רוצה מאוד, פשוט האופנוע במצב כל כך מקורי שחבל לי עכשיו לקחת ולצבוע את השלדה והמיכל והפלסטיקה ולשים אגזוז ולהתחיל לשחק עם הדיזות ופילטרי האוויר כי כאלו יש ביד 2 כמו זבל ומחירם בהתאם, המקוריות שומרת על האופנוע ועל ייחודיותו וערכו... אבל באיזו תמורה? שבה אני יותר מרוכז באיך לשמור על האופנוע מקורי מאשר להתאים אותו למה שאני רוצה ממנו, ומחפש לקנות אופנוע גדול יותר אך פחות שמור כשיש לי אופנוע מעולה שנוסע ועושה את העבודה? יש פה הגיון איפושהו? אולי פשוט להגיד פאק איט ולהתחיל לעבוד על ה-GS? (יהיה לי את האופנוע של אבא שלי להתניידות יומיומית כשהאופנוע מושבת לצביעה וכו').

אשמח לקצת מילות חוכמה בנושא.