תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: (כ"ע) האם כדאי כלכלית, להחליף קטנוע באופנוע?

צפייה משולבת

Junior Member

(כ"ע) האם כדאי כלכלית, להחליף קטנוע באופנוע?

מה הולך?
    אני רוכב כבר כשנה וקצת בסך הכל, מתוכה כשלושה חודשים עם Xevo 400 שהלך לעולמו ומאז על בורגמן 400 2011 בגירסת המנהלים שלו (ABS+מחממי ידיים ומגיני רוח).
    בשנה הזאת הספקתי כבר באיזושהי דרך (כנראה בהשפעת הקבע), לדחוף כבר כ20 אלף קילומטרים על הבורגמן, שאגב, אני מאוד מאוד אוהב (במיוחד בגלל היותו כורסה מתנייעת עם מלא מקום אחסון).
    אז איפה מתחילה הבעיה?
    לאחרונה אני מוצא את עצמי במוסך פעם בחודש לכל הפחות, על בעיות משתנות ומגוונות, כשלאחרונה קיבלתי מהם הצעה קלילה שאולי כדאי לי להחליף לאופנוע עקב הבלאי הנמוך יותר בהתחשב במרחקים.
    כרגע יש לי רישיון A1, אבל אין לי שום בעיה לשדרג לA במקרה הצורך, הבעיות העיקריות שלי הן בעיקר המטען, שבבורגמן+סבל+ארגז כרגע מאד מאפשר לי (ויש לציין שאני צריך אותו - יוצא לי לא מעט למצוא את עצמי נוסע צפונה לשבוע במסגרת העבודה) להתנייד ללא דאגה, ובנוחות בחורף, שיחסית לעוצמה של האחרון (ועברתי את כולו עם הבורגמן כמעט), היה מאוד נסבל, אך אני לא סגור אם זה בעקבות העובדה שקניתי מיגון נפרד לחורף ב3000 שקלים (בייבוא אישי, בארץ שווה ערך לכ4500 לפחות...) לא כולל קסדה, או בעקבות מחממי הידיים ומגן הרוח המאוד נחמדים.
    אין לי תקציב עצום ובלתי נדלה לטובת ההחלפה (גולדווינג מחוץ לפרק), אבל אם בטווח הארוך אני אייצר פה חיסכון ששווה את זה אז אין לי בעיה לבצע את המעבר.

אשמח לעצה של הרוכבים פה שאני בטוח שעברו חורף או שניים יותר ממני
    נערך לאחרונה על ידי hagayg; 26-08-2016 בשעה 00:10.

Member
    הכל טוב ויפה שאינך מעוניין בגולדווינג, אך עדיין בלי שתציין מה התקציב קשה לספק לך תשובה מדויקת.

בכל מקרה, במידה ואתה מתנייד במרחקים קצרים, של עד 50 ק"מ לכל כיוון אני יכול להמליץ לך על הCB500X, אך עדיין, אני לא חושב שהוא יהיה לך יותר נוח מהבורגמן.

למרחקים גדולים יותר ונוחות עדיפה אפילו מזו של הבורגמן אתה צריך אופנוע גדול יותר, תוכל להתחיל בבדיקת הויסטרום 650, לדעתי הוא יעשה את העבודה די בקלות, בעיקר בלגמוע מרחקים ולספק נוחות מירבית.

לגבי אחסון, לשני האופנועים תצטרך סט מזוודות, הויסטרום בגלל היותו גדול יותר, יוכל לסחוב ארגזים גדולים יותר מהCB, וזה מניסיון.

אגב, לCB צריך רישיון A1, לויסטרום יש A1 וA.

אם תרצה תשובה עוד יותר מדוייקת, תספק בבקשה פרטים כמו, מה המרחקים? , מה מהירות השיוט המבוקשת, האם אתה מרכיב? וכו..

הערה לגבי החורף, בקטנוע אתה די ממוגן ברגליים מבחינת רטיבות, באופנוע לא, לכן באופנוע חשוב בחורף לרכב תמיד עם מגפי רכיבה ומכנס חורף מחמם ואטום למים.

Senior Member
    מצטרף לעדנאן, ה CB אחלה אופציה, אבל תפרט יותר מה הדרישות מהכלי .
    Tracer 900

Senior Member
    אם אתה מחפש פחות דאגות בלי להפטר מיותר מדי מטען אז מציע לך את ה-NC750X עם ארגז אחורי וארגזי צד.
    הוא מגיע גם בגרסת אוטומט ואולי יהיה לך אפילו יותר נוח מהבורגר.
    אם אתה רוצה משהו יותר כורסתי יש את אינטגרה, הקטנוע שמבוסס על אותה פלטפורמה שעם ארגזי צד יוכל לספק לך את אותה כמות מקום.

אתה יכול גם ללכת על הויסטרום אבל הוא יותר יקר בטיפולים, שותה יותר דלק ואתה ללא ספק תצטרך ארגזי צד.

Banned
    אם השיקול שלך הוא כלכלי בלבד (והוא כזה לפי הכותרת הערוכה ועיקר דבריך) במקום להקשיב להמלצות של דגמים,
    כדאי שתעשה את זה יותר מדעי. נגיד טבלאת אקסל שמשווה בין הבורגמן שלך לדגמים המומלצים כאן.
    לדעתי החיסכון באופנוע בא לידי ביטוי בטיפולים לבד. בלאי וחלקים כמעט זהים והבדלים בצריכת הדלק זניחים.
    עכשיו אתה מוזמן לפתוח אקסל ולאושש או להפריך את הטענות שלי.

Senior Member
    יתכן והייתי בוחן אפשרות לרכוש אופנוע Zero... כך תוכל לחסוך בעלויות ובדומה לקטנוע, לא תצטרך לבחוש בהילוכים. עם זאת, נוח כמו הבורגמן הוא לא יהיה.

חלופה אחרת שאני יכול לחשוב עליה בתור סוגשל שדרוג לכיוון אופנוע בשילוב עם ארגזים אך עדין לא לותר לגמרי על הקטנועיות היא ההונדה אינטגרה. העניין הוא שמחירה ההתחלתי עם ארגזים אינו נמוך כך שהחיסכון הכלכלי בשקלול הרכישה אינו ברור.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי hagayg צפיה בהודעה
    אני מאוד מאוד אוהב (במיוחד בגלל היותו כורסה מתנייעת עם מלא מקום אחסון).
    מכונית עונה על ההגדרות שלך וגם תעלה לך פחות בתחזוקה, ביטוח וכד'. תוכל גם למכור את ציוד המיגון שרכשת.

Member
    מנסיון ( 12 דו-גלגליים מ-50 סמ"ק ועד 1000 4 בשורה כולל זירו SR חשמלי, מתוכם 7 אופנועים ו-5 קטנועים ( מסאנג יאנג 125 דרך מקסים 400 וכלה בטימקס 530) הכלי הזול ביותר לאחזקה שיכול לאחסן בכמות מכובדת, להיות נוח מאוד לרכיבה ולנסוע למרחקים- הונדה nc-750x.
    צריכת דלק של קטנוע 24-28 לליטר, תלוי את מי שואלים, אצלי 24 לליטר. טיפולים אחת ל-12,000 ק"מ וממש לא יקרים ביחס לאופנוע, מחירי חלפים בחו"ל מצחיקים ביחס לארץ ולכלים אחרים: סט גלגלש כולל שרשרת 500 ש"ח, רפידות 90 ש"ח וכן הלאה. ביקורת ב-6000 ק"מ מבוצעת חינם בחלק ממוסכי היבואן.
    רבים מהכלים המשומשים נסעו בעיקר בשבתות, כך שניתן למצוא משומשים בני 3 עם 10,000 ק"מ...
    מנסיון-מתאים בדיוק גם אם נדרש לשדרג רשיון.
    אגב, ביטוח מקיף ל-2016 חדש 3150 ש"ח...לא הרבה מעל מה שאני משלם על המכונית המשפחתית...
    נערך לאחרונה על ידי doner; 27-08-2016 בשעה 09:52.

Junior Member
    התקציב נע באזור ה7000 ש"ח עם הרבה גמישות, בנוסף למחיר הבורגמן המשומש (מחירון כרגע עומד על 24400 אם אני זוכר נכון).
    אין לי באמת הרבה בעיה לעלות גם, אם בטווח הארוך זה ישתלם כלכלית.
    ברור לי שמדובר על אופנוע יד שנייה ומעלה כאן אם בכלל, חדש לא בתקציב שלי.
    לגבי אופי נסיעה, אני נוסע ביום ממוצע בין 30 ל70 ק"מ, עם תיבול מזדמן של נסיעות 200 ק"מ לכל כיוון מדי פעם. מרכיב את החברה לא מעט.
    לגבי חשמלי... לא אופציה עם הנסיעות הארוכות שאני נאלץ לעשות מדי פעם.
    מזוודות צד+ארגז+גריל (כדי לנסות ולהישאר עם כמות אחסון דומה) אגב אני מניח שיוצא די יקר לא? ממה שבדקתי עד עכשיו, התקנה של כל השלושה יעלה כ4000 שקל לפחות לרוב.
    א הזקן... אני אהיה כנה שאני די מסכים איתך, ואין לי ממש תירוץ טוב לזה מלבד העובדה שאני לא באמת מסוגל לעבור לנהוג ברכב במקום בדו"ג. אפילו בחורף, בנסיעות מצפת חזרה למרכז בגשם אני נהניתי מזה יותר. אני לא ממש הולך להצדיק את זה מעבר - כי אין לי ממש הצדקה מעבר.
    השיקול הוא אגב לא כלכלי לחלוטין למרות בעיקר כן, אני גם שוקל האם בהתחשב באופי הנסיעות שלי מעבר לויסטרום גבוה עם כל סט המזוודות וארגזים ישתווה בנוחות, אני אהיה כנה שאין לי המון ניסיון על אופנועים.
    חשבתי וההסתכלתי על האינטגרה/NC (כן עשיתי קצת שיעורי בית לפני שבאתי לשאול, אני פשוט לא מבין מספיק במחירי חלקים וטיפולים עדכניים), אבל כמעט ולא מצאתי כאלו למכירה בyad2 ודומיהם בשנתונים רלוונטיים לתקציב שלי.

סתם כהערת צד, מעבר לבורגמן 650 נשמע משתלם כלכלית בטווח הארון בהתחשב במרחקים? או שגם לא רלוונטי?
    נערך לאחרונה על ידי hagayg; 28-08-2016 בשעה 00:37.