שלום לכולם,
לפני בערך שבועיים הזמנתי זוג מכנסי רכיבה מ FCmoto (המידה מתאימה במקום הזוג שאני מוכר). המשלוח נקבע ללונדון כי חבר היה שם והסכים לבלדר אותם עבורי. למרות שלוחות הזמנים היו די צפופים, אני בטיפשותי בחרתי להשתמש בשירותי DHL במקום ב UPS. המשלוח הגיע לאנגליה מהר יחסית (יש לציין לטובה את FCmoto שהוציאו את המשלוח מהר ממה שחשבתי), נתקע יום יומיים במרכז המיון של הדואר האנגלי, וביום האחרון יצא לדרכו. למרות ששלחתי למלון 3 מיילים שמבקשים לקבל את החבילה, ולמרות שחבר שלי דיבר עם 3 אנשים בקבלה ואמר להם לקבל אותה, החליטו האנגלים המבריקים בקבלה לדחות את החבילה. חבר שלי עשה שם קצת רעש והם הסכימו לשאת בעלות השילוח העתידית ליעד שאחליט. מכיוון שלשלוח את החבילה מאנגליה לארץ יגרור תשלומי מיסים ולאור החורף המאוד קייצי שיש, החלטתי שאני מעדיף לשלוח את החבילה בחזרה לגרמניה ולהזדכות על המכנסיים, ובכך לצמצם הפסדים מיותרים.
הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע מה הנוהל של dhl לגבי חזרת חבילה כתוצאה מסירוב לקבלה. ויותר גרוע, אני לא מוצא שום דרך ליצור קשר (מייל או טלפון) עם dhl. במהלך היומיים שהחבילה היתה בלימבו של הדואר האנגלי ניסיתי להתקשר גם לאנגליה וגם לגרמניה, אך ללא שום הצלחה. המענה האנגלי היה רובוטי לחלוטין, ולא מצאתי דרך לקבל נציג בשר ודם; והמענה הגרמני היה בגרמנית (שלצערי אני לא מבין), וגם אחרי הפעלת מיטב כישורי השפה שלי לא הצלחתי להגיע לנציג אלא רק למערכת ממוחשבת.
יש בידי את מספר המעקב של dhl, שלצערי לא קיים בכלל בשירותי המעקב של דואר אנגליה. אני יודע שהחבילה נמצאת במרכז המיון באנגליה (בעזרת מספר המעקב). הבעיה היא שאני לא יכול להבין איך לומר להם לשלוח את החבילה בחזרה לשולח (fcmoto).
האם מישהו נתקל בבעיה כזאת?
האם מישהו יודע מה הנוהל חבילה ב dhl שסירבו לקבל אותה?
האם מישהו מכיר מייל או טלפון שאיתו ניתן ליצור קשר עם מישהו ב dhl שיוכל לנתב את החבילה לייעדה החדש?
כל תשובה תתקבל בברכה!
תודה לעונים ושבת שלום.
עקרונית, צריכים ליצור קשר עם השולח (FC-moto) ולהודיע להם שהחבילה סורבה. השולח אמור לאשר משלוח חזרה אליו.
אתה כבר לא כל כך צד בסיפור הזה