תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: הגדלת גלגל שיניים crf250l

Junior Member

הגדלת גלגל שיניים crf250l

שאלה שעלתה לי מאחר ובקרוב אצטרך להתחדש בסט גלגלש חדש, רוכב על crf250l האופנוע משמש אותי רק לשטח רוכב קצת אנדורו קצת שבילים בקיצור הכל מהכל . האם החלפת הגלגש לגדול יותר תגדיל את המומנט? לאור הצרכים שלי האם מומלץ או לא מומלץ?

Member הסמל האישי של exc
    יתן קצת יותר כוח. לא כזה קריטי .אבל אם אתה רק בשטח ,
    עדיף שתעבור לכלי אינדורו טהור ותראה את ההבדלים ברכיבה יתן לך חיים יותר קלים בשטח
    KIMCO MOVE קטנוע עם מוסר עבודה

Junior Member
    ידוע שעם אנדורו טהור אני יפיק יותר אבל יחד עם זאת קצת מרחיק אותי אופנועי דו"פ וכל ההתעסקות שבעיניין שעות מנוע והתניידות בכביש משטח לשטח למרות שאת כל הטיפולים אני עושה ומתקן לבד. לדוגמה היום נסעתי מביתי קיבוץ ליד נהריה ליער עופר בערך נסיעה של 40 דק, אם איזה דו"פ הייתי יכול להתנייד ככה...

Member
    זה לא חייב להיות דו"פ, כן?
    אמנם אם אתה עושה את הנסיעות האלה קבוע, זה די מייגע, אבל אופנוע אנדורו מרוב"פ יכול לעשות את זה סביר.
    WR250F בהחלט מתמודד עם זה לא רע.

Junior Member
    ייתכן שעם הזמן אשתדרג אשמח לדעת כרגע אם קיימים שיפורים נוספים מלבד גלגלש לכלי הקיים...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי asi08 צפיה בהודעה
    שאלה שעלתה לי מאחר ובקרוב אצטרך להתחדש בסט גלגלש חדש, רוכב על crf250l האופנוע משמש אותי רק לשטח רוכב קצת אנדורו קצת שבילים בקיצור הכל מהכל . האם החלפת הגלגש לגדול יותר תגדיל את המומנט? לאור הצרכים שלי האם מומלץ או לא מומלץ?
    שים לב שהגדלת גלגל"ש אחורי או הקטנת גלג"ש קדמי מביאים לאותה תוצאה: עבור אותו סל"ד יש פחות תנועה בגלגל אחורי, כלומר ממירים מהירות בכוח (מומנט).
    כעת נניח שיש לך גלגל"ש קידמי 14 (שיניים) ואחורי 50. הקטנת הקדמי בשן תתן שינוי ביחס של 1/14 ואילו הקטנה בשן באחורי תתן שינוי קטן בהרבה: 1/50. ההחלטה אם לשנות קדמי או אחורי היא אם כן תלויה בשני דברים: 1. מידת השינוי שאתה רוצה. 2. שיקולים של מקום מתחת למגן שרשרת (במידה ויש) בגלגל האחורי.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ROG צפיה בהודעה
    שים לב שהגדלת גלגל"ש אחורי או הקטנת גלג"ש קדמי מביאים לאותה תוצאה: עבור אותו סל"ד יש פחות תנועה בגלגל אחורי, כלומר ממירים מהירות בכוח (מומנט).
    כעת נניח שיש לך גלגל"ש קידמי 14 (שיניים) ואחורי 50. הקטנת הקדמי בשן תתן שינוי ביחס של 1/14 ואילו הקטנה בשן באחורי תתן שינוי קטן בהרבה: 1/50. ההחלטה אם לשנות קדמי או אחורי היא אם כן תלויה בשני דברים: 1. מידת השינוי שאתה רוצה. 2. שיקולים של מקום מתחת למגן שרשרת (במידה ויש) בגלגל האחורי.
    תודה רבה, אם יש כאלה שהתנסו ויודעים להגיד לי גדלים ספציפיים לדגם שלי יכול לעזור לי מאוד.

Member הסמל האישי של exc
    כמה זמן אתה רוכב על אופנןוע הזה?
    KIMCO MOVE קטנוע עם מוסר עבודה

Junior Member
    השותף שלי לרכיבה החליף לסט של 250X ואומר שיש הבדל גדול.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    פות"ש: מחיפוש קצר ברשת הרבה מחליפים את הקדמי ל 13 (מדווחים על ניצול טוב יותר של הגיר וזרימה יותר חלקה של הכוח המועבר) ואחורי נע בין 40 ל 43 כאשר דווח שב 43 מוביל השרשרת התחתון נכנס על המילימטר ואולי צריך הסרת חומר מהמוביל בשביל לאפשר הזנה חופשית יותר לגלגל שיניים האחורי.
    40 אחורי מומלץ למי שרוכב הרבה על כבישים מהירים.