אפשר להוסיף חוליות אם אין לך את המסמרר תשאיל או שתקפוץ למוסך. אין מצב שאין להם חוליות זרוקות בצד. קליפ זה פחות מאובטח ויכול לתקוע אותך בשטח
יש לי ימאהה wr250r,
כרגע עם גלגש"ים במידת סטוק 13-43,
ושרשרת במידת סטוק 108 חוליות.
על השרשרת סטוק שיש לי כתוב לי DID 520V
אני מניח שהכוונה ל DID 520VO או-רינג.
בכל מקרה אני כעת לפני קיצור יחסי העברה/הגדלה של הגלג"ש אחורי.
מעוניין להגדיל אותו מ 43 כאמור - לאזור ה 45 או 46 שיניים.
אך הבנתי שאם מגדילים גלג"ש אחורי ל 46T, אז במקביל אני גם צריך להאריך את השרשרת ל 110 חוליות.
השאלה שלי:
השרשרת שכרגע יש לי היא במצב מעולה. חבל לי להסיר אותה ולקנות חדשה.
יש אפשרות פשוט להוסיף 2 חוליות לשרשרת הקיימת?
או אולי להוסיף רק חולייה אחת ולרכב עם 109 חוליות (אולי אפשר לקנות ולהוסיף חוליית מאסטר לינק של 520V)?
דרך אגב הבנתי שיש 2 סוגי חוליות מאסטר לינק: ריבט ו-קליפ. מה מומלץ?
שאלה נוספת:
חבר אמר לי שיש לו רזרבי חוליית מאסטר לינק של שרשרת רנטל 520 R3 (גם זאת שרשרת או רינג)...
אפשר אולי להשתמש בחולייה הזו במקום לקנות חולייה מקורית של DID520V ?
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 22-01-2017 בשעה 11:41.
אפשר להוסיף חוליות אם אין לך את המסמרר תשאיל או שתקפוץ למוסך. אין מצב שאין להם חוליות זרוקות בצד. קליפ זה פחות מאובטח ויכול לתקוע אותך בשטח
מה זה מצב מעולה? דבר בקילומטרים, ככל שיש על השרשרת יותר קילומטרים ככה הסיכוי לכשל גדול יותר.
DID520VO
פחות מ 3000 ק''מ.
ש 95 אחוז מהם עשיתי בכביש. רק 5 אחוז בשטח.
מנקה עם נפט ואח''כ סבון ואח''כ שמן שרשרת - בערך כל 800 ק''מ. לדעתי היא במצב מעולה.
אל תתפוס אותי במילה, אבל שאלתי את השאלה הזאת את המוסכניק שלי לפני כשבועיים והוא אמר לי שאפשר להוריד חוליות אבל לא להוסיף חוליות ולכן אם מגדילים את יחסי ההעברה חייבים להחליף גם שרשרת.
היה נשמע לי תמוהה, מצד שני הוא המוסכניק הקבוע שלי ואחד המוסכניקים הטובים שיש בתחום לדעתי...אז מי אני שאתווכח.
הוא הסביר למה אי אפשר להוסיף?
אני גם מזכיר שהאופציות שלי הן:
או הוספה של חוליית מאסטר לינק חדשה מקורית של DID 520VO
או הוספה של חוליית מאסטר לינק גם כן חדשה של רנטל 520 R3