איך בדקת את הפתיחה שלו?
שלום,לפני כמה ימים התחמם לי הקטנוע (המחוג קפץ על לסוף הסקאלה לכמה שניות וישר כיביתי את הקטנוע).
לאחר מכן כשהנעתי אותו הכל היה בסדר לעוד יומיים,בדקתי מים והוספתי טיפה,היום פתחתי את הכלי לחפש נזילות אבל לא מצאתי משהו.
מילאתי מיים וניקזתי אוויר כמו שצריך ,שמתי לב שהטרמוסטט לא נפתח תמיד באותה טמפ' (לפי המחוג) ולכן אני חושד שהוא תקול ועובד לסירוגין .
בארץ המחירים הם 500 ש"ח לאחד,לא הצלחתי למצוא באינטרנט משום מה.
אפשר עזרה במציאה של אחד באינטרנט או אם יש לכם רעיון לאיזה תקלה עוד זה יכול להתאים?
תודה לעוזרים.
נתתי למערכת לעבוד עד שהמנוע התחיל להתחמם ,ורואים ולאחר מכן הטמפ' לא עולה יותר מה שאומר שמערכת הקירור עובדת.
הבעיה שזה לא אחיד כלומר בנסיעה אחרת הקטנוע יכול להישאר בחום תקין ובפעם אחרת לעלות עד למקס'. (אם הוא לא היה נפתח בכלל אז המנוע היה אמור להתחמם בכל פעם עד למקס' לפי מה שאני מבין).
אני פשוט הסקתי שזאת הבעיה ,יש דרך וודאית לדעת שהוא לא תקין?.
הכנס אותו לכוס ושפוך מים חמים בטמפרטורה שהוא צריך להפתח לפי ספר הרכב ותראה מה קורה...
Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
לא מדויק. המים יתקררו ישר.
צריך להמשיך לבשל אותו.
על פניו, לא נראה לי שהבעיה היא תרמוסטט.
אוקיי,אני אעשה זאת ואעדכן..
לא מנקזים אוויר כשמוסיפים נוזל (מקווה שהכוונה לנוזל ולא למים מהברז).
תרמוסטט שלא נפתח או כזה שנפתח בקושי אפשר לאבחן על ידי הנחה של היד שלך על צינור היציאה ממנו,כשהמנוע חם החום בכל הצינורות בקירוב שווה.
אפשר גם להוציא אותו ולראות אם עדיין יש בעיה.
אם גם אז המחוג עולה עד הסוף בודקים שהרדיאטור חם לכל אורכו ושהצינורות שמחוברים אליו מרגישים חמים באותה רמה.
הוספתי נוזל קירור כמובן ולא מי ברז,לגבי נגיעה בצינורות זה קצת בעייתי כיוון שהמקרה לא חוזר על עצמו באופן קבוע,לגבי הרדיאטור היום כשבדקתי עשיתי זאת האמת רק בשביל לראות שהצינורות מחוברים כמו שצריך ואין איזה נזילה קטנה שאני לא רואה ולא מצאתי משהו מיוחד ואני גם לא זוכר שהיה הפרש טמפ'.
נסה בלי התרמוסטט וודא שאתה מנקז אוויר כמו שצריך אחרי ההרכבה.
אם הבעיה עדיין קיימת,אולי אטם הראש פרוץ.
מומלץ גם לוודא שמשאבת מים לא פרוצה לשמן.
בדוק את צבע השמן.
בדקתי את צבע השמן והוא תקין (הייתי אמור לראות "טחינה" אם היה עובר מים לשמן לפי מה שאני מכיר)
איך אני יכול לבדוק שמשאבת המים לא פרוצה לשמן?
תודה רבה על התגובות המהירות והעזרה.
ורציתי לדעת אם כשל בטרמוסטט שעובד לסירוגין הוא כזה נדיר?
על ידי זה שאין מעבר של נוזל לשמן או דליפה חיצונית.
לא יודע,פשוט תוציא אותו וסע בלעדיו אם הבעיה תיפתר אז כן.