לאחרונה שידרגתי את הרשיון מ-A2 ל-A1, וקניתי yamaha x-max300 חדש. שזה כלי שעולה הרבה יותר מג'וירייד 125, ולכן אני מתלבט ורוצה להתייעץ איתכם
מה עדיף, ומה הרוב עושים, ביטוח מקיף או מתקינים איתוראן.
לאחרונה שידרגתי את הרשיון מ-A2 ל-A1, וקניתי yamaha x-max300 חדש. שזה כלי שעולה הרבה יותר מג'וירייד 125, ולכן אני מתלבט ורוצה להתייעץ איתכם
מה עדיף, ומה הרוב עושים, ביטוח מקיף או מתקינים איתוראן.
זעקה אחרונה או ביטוח מקיף.
במקרה של ביטוח חשוב למלא אחר דרישות המיגון, אחרת אין כיסוי. ברוב המקרים יש דרישה לקשירה בשרשרת מחוסמת 12 מ"מ בכל רגע שאין מבוגר ליד הכלי. לא לכולם זה מתאים.
בזעקה צריך לבדוק אם הם מתחייבים להחזרת הכלי (או פיצוי) גם בשנים הבאות או רק בשנה הראשונה (אם רק בשנה הראשונה אז זה אומר שהעלות גבוהה יותר).
אני בחרתי לבטח בביטוח במקיף.
נערך לאחרונה על ידי AsafA; 26-12-2017 בשעה 19:27.
עוד לא נוסע, הזמנתי yamaha x-max300, מחכה שיגיע בקרוב
נערך לאחרונה על ידי גבי1966; 27-12-2017 בשעה 12:48. סיבה: חסר מלל
ביטוח מקיף, מגן עליך גם חס וחלילה במקרה של תאונה, איתורן נותן לך מיקום רכב/אופנוע
כל עוד המערכת מחוברת אליו, כשיש שעות מסוימות שיצא צוות לנסות ולאתר את הכלי, אם תספיק
לדווח על הגנבה, העלות 21 ש"ח בחודש וכ-1200 ש"ח התקנה של המכשיר, זול יותר מביטוח מקיף.
אתה צריך לעשות את הערכת הסיכונים שלך, ולהחליט מה עדיף לך.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
ממה שאני זוכר תנאי לביטוח מקיף הוא שיש לך איתוראן לא?
ביטוח מקיף מחייב התקנת איתוראן/מערכת איתור בעלת מוקד מאוייש וקשירה בשרשרת 12ממ מחוסמת שקשורה לעמוד ברזל או בטון.
רכשתי כזה לפני כחודשיים.
על האיתוראן אני ממש לא בונה, הם לא מתחייבים להחזיר כלי שנגנב, הם מתייחסים לתזוזות חשודות רק בין 12 בלילה ל5 בבוקר ומבחינתי זה רק תנאי הכרחי לרכישת הביטוח. שלא לדבר על זה שהיום כל גנב מצוי יודע לפרק את המערכת הזאת בשניות.
כמו שנאמר, ביטוח מקיף מכסה נזקים לאופנוע מה שזעקה אחרונה לא עושה.
המינוס בביטוח מקיף הוא, שאתה מחוייב לקשור את הכלי בכל זמן שאתה לא עליו, כלומר עצרת בסופר לקנות משהו, לא קשרת (כי מי מסתובב עם שרשרת בתיק?) ונגנב - אין כיסוי.
Sent from my T5 using Tapatalk