תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: עזרה לרוכב שעוד לא התחיל

צפייה משולבת

Junior Member

עזרה לרוכב שעוד לא התחיל

אהלן לכולם , זאת תהיה שאלה די טיפשית אבל כבר שנתיים שנכנס לי הג'וק לראש לעשות רישיון לאופנוע ואני בשנייה האחרונה מונע מעצמי ללכת לשיעור , אני אישית מכיר 4 אנשים זכרונם לברכה שנהרגו בתאונת אופנוע , זה מה שעוצר אותי .
    אולי לאנשים יש בשבילי שיתופים חיובים על החוויה שלהם בתור רוכבי דו גלגלי ?
    בלי תאונות רציניות ?
    ועוד שאלה שמקדימה את זמנה , במידה ויהיה לי רישיון A1 , האופנוע duke390 מומלץ להתחלה , גובה 1.73 ?
    תודה לעוזרים

Senior Member
    אנשים נהרגים גם בתאונות רכב, גם ממחלות וגם סתם מנפילה במדרגות ביציאה מהבית. אם להמשיך לחיות במחשבות על המוות - לא תחיה בכלל. צריך לרכב בצורה בטוחה, להתמגן בציוד איכותי ולתרגל רכיבה נכונה בקורסים ומרגשים בזמן פנוי. זה לא מבטיח שלא יכנס בך דביל שהיה בפלאפון אבל הסיכויים שלך "לשרוד" - גדולים פי כמה וכמה.
    זה תחום מאוד מהנה. הכרתי את רוב החברים שלי לאחר שהתחלתי לרכב, ובזכות האופנוענות. זו תחושת חופש שאין שניה לה, אתה מתנתק מכל הצרות והבעיות ופשוט רוכב כדי לרכב, וזה מדהים. אתה אחד עם הטבע, מרגיש שלם וחי. לפחות בשבילי זה כך.

לגבי הדיוק - בעקרון אופנוע טוב למתחילים, השאלה מה השימוש שלך? בין עירוני? עירוני? טיולים ארוכים? תקציב? בגדול הדיוק יוכל להיות אחלה פרטנר לטיולים ארוכים אבל פחות בהרכבה בשל המושב הקטנטן מאחור.

Junior Member
    קודם כל תודה על התגובה , והשימוש יהיה עירוני , בין עירוני ורוב הסיכויים שארצה לצאת איתו לטיולים בסופשים ברחבי הארץ , יש לי רישיון לרכב 5 שנים ואני תמיד נוסע לצפון/דרום בסופשים ולא הייתי רוצה לוותר על זה עם אופנוע , לגבי הרכבה מאחורה עד כמה זה לא יהיה נוח ?

Junior Member
    ועוד שאלנ לגבי תקציב , כמה בערך יעלה ציוד מיגון נורמלי ומאיפה וביטוח שכולל הכל , כולל גניבה כי בשכונה כמו שלי כנראה ינסו

Senior Member
    מיגון טוב - לפחות 2500-3000. מעיל 4 עונות איכותי ב-1000-1300 לפחות, קסדה ב-1000-1200 (שארק/LS2 וכו'), כפפות ממוגנות ומגני ברכיים - בין 200 ל-300 לאחד.

הדיוק - תסתכל עליו. החלק האחורי שלו קטנטן ולא יהיה נוח בהרכבה. אם אתה מחפש פרטנר לטיולים בהרכבה - סדרת ה-500 של הונדה תתאים לך (בייחוד ה-X). לדעתי האישית ומנסיון - הנפח המינימלי שלא תרגיש שום "פשרה" מהאופנוע, משמע שיוט בכביש מהיר בסל"ד נינוח ובלי תחושת חוסר-כח בהרכבה. (וזו נטו דעתי כאחד שרוכב על 500 סמ"ק מהסיבה הפשוטה שנפחים קטנים יותר לא התאימו לי לזה).

Senior Member
    בנעליך הייתי מתחיל ללמוד בלי שום התחייבויות או ציפיות. שמור על האופציות פתוחות ותחזיק ברישיון גם אם בשלב זה האינטואיציה היא לא לרכב על דו״ג לאחר קבלת הרישיון.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אופנועים זה מסוכן. מעבר לפחדים שלך, תחשוב על הפחדים והדאגה שאתה גורם לסובבים אותך.
    אם זה לא בוער בך- תוותר.
    לגבי דיוק 390- טחלה אופנוע להתחלה.

Member
    לפי ה-5 שנים רשיון לרכב, נראה שבקושי עברת את גיל 20. אני עשיתי מתנה לעצמי ליום ההולדת ה55 ונהנה מכל רגע על האוכף, כמו שתיאר Tundra, אין תיאור יותר טוב.
    לסיכום, תמתין קצת, בלי להעליב...הראש לא עובד אותו דבר בגיל 20 או ב50. אבל אם מתעקש קח cb500x מצויין לטיולים בזוג וביחיד. (לפי הכתבות הכתומים לא אמינים במיוחד)

Senior Member
    מצטרף ל ayalzo ו kanter.m -מצד אחד אופנוע הוא כלי מעולה להתניידות ולחופש מכל הצרות של הרכב וכמובן הנאה גדולה, אבל אם זה לא בוער בך ואתה לא חושב שאתה מספיק בוגר ושקול כדי לא להיכנס לצרות שיצרפו אותך חלילה לסטטיסטיקה אז עדיף שתוותר ותחכה עוד.
    אם תחליט שכן תבין שלמרות הסיכונים הרוב תלוי בך ובצורת החשיבה והרכיבה שלך, כמובן שמומלץ מאוד למגן את עצמך והכלי בהתאם ולעשות קורסים לרכיבה מתקדמת אבל בסוף הכל מתחיל ומסתיים בראש וביד ימין.

בהצלחה.
    Tracer 900

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני רוכב מגיל 16 (אי שם ב1989 במאה העשרים של המילניום הקודם).
    אם יש לך ספקות וותר על הרכיבה.
    איבדתי חברים, אחרים עם נכות לצמיתות ( יד מתנדנדת לה בחוסר מעש) אחרים עם מסמרים ברגל פלטינות ושאר מתכות אצילות. כ
    מובן צלקות בגוף שלי ועצמות שהתאחו קצת עקום ( בזרת כנראה כי לא טיפלתי).

אתה תעשה בחוכמה אם תתחשב בעצמך ובסביבה שלך ותוותר על התענוג המפוקפק הזה ותמצא לך תחביבים בטוחים יותר או תחבורה יציבה יותר.

אני מניח שהשאלה שאתה ואחרים שואלים למה אני רוכב.
    אז זה דומה לסיגריות אני יודע שזה מזיק (או עשוי להזיק) אבל זה עושה לי טוב לנפש שאני מודה שהיא די מופרעת אבל זו כבר סאגה אחרת.

והיה ובחרת לעלות על אופנוע תזכור לכבד אותו ואת הכביש שאתה רוכב עליו.
    אל תיקח כמובן מאליו את הפנייה הקבועה בדרך מהבית ותזכור שיש לה מצבי רוח ולפעמים היא עשויה להיות חלקה ובוגדנית.
    גם האופנוע אם לא תביא לה פרחים, צמיגים משובחים, שמן טוב, מים וליטוף בריא מתי שהוא יישבר לה הלב והיא תזרוק אותך תרתיי משמע לאלף עזאזל.

תלמד שמנאייק זה לא כינוי לשוטרים אלא לארס בפחית ששם עליך פס חותך או לחילופין מרוקן את נזלת הבוקר שלו ישר למשף שלך ( בתקווה שסגרת אותו).
    אל תשכח שיש עשרות זונות על הכביש שיבלמו פתאום בשביל עוד איסוף של 30 שקל ללא הפעלת מונה ואתה לא שמרת מרחק מספיק כדי לא להכנס להם לאחוריים.
    תפנים שיש עוד שימשכו אליה ( לאופנוע כמובן) ויגיחו לעבריכם באמתלה של שימוש בטלפון איפור או סקס כואב.
    תזכור שסקס ללא מיגון יכול להביא לתוצאות עגומות של סיפיליס פטריות והריון לא רצוי אז תמיד תתמגן.

אתה תלמד הרבה על מזג האוויר, משקעים ומה שביניהם ותגלה שהגשם רטוב וגם השמש רטובה אחרי כמה דקות של רכיבה ותעבור קורס מזורז על ארומה אישית והגיינה.

סביר להניח שגם הבנקאי שלך ישאל מה קורה עם חשבון העו"ש ואם אתה זקוק להלוואה לסגירת המינוס.

לבסוף כשאתה יוצא לרכוב תעיף מבט על הבית ותהיה מודע לזה שאולי זה היום האחרון שתראה אותו או לחילופין לתקופה ארוכה עד ההחלמה.
    אילו הקווים שמנחים אותי בעשור האחרון
    וכפי שאלטון ג'ון שר (ברוך השם) אני עדיין עומד.

מקווה שלא ביעסתי אף אחד יתר על המידה

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לוקי,
    אהבתי את הנימה האופטימית שעולה מהפוסט שלך
    וברצינות, מסכים לחלוטין שאם יש ספק בנושא, אל תעשה לעצמך חיים קשים ופשוט תוותר על ה'תענוג'.