משתלם לטוס לאנדורה.
היי, החלטתי להגשים חלום ישן ולעבור לדו״ג, הכלי ישמש אותי לנסיעות יומיות של כ50קמ, ובזמן הפנוי אני מתכנן לטייל ולרדת מהכביש לטבע.
הכלי שעומד על הפרק הוא crb500x - (ממה שקראתי מלבד בעיה לא ברורה עד הסוף של איבוד שמן ,הביקורות די טובות) , מה דעתכם?
-כמו כן, איזה ציוד מיגון עליי לרכוש במעמד הקניה?
-האם משתלם לטוס לגרמניה לדוגמא, לשם ביצוע רכישה מרוכזת של כל הציוד ?
תודה לכל העונים והעוזרים, מקווה שניפגש בקרוב באחד הטיולים-![]()
משתלם לטוס לאנדורה.
Cb500x .. זה הדגם הנכון ולא מה שרשום.
אני לא אתייחס לנושא האופנוע מכיוון שאני לא ממש לא חובב דו"ש והידע שלי מוגבל.
לגבי הציוד, זה תלוי.
אם אתה קונה כלי חדש אתה יכול להוציא הנחה משמעותית מאד על הציוד מהסוכנות שבה תקנה. זה אולי לא יגיע למחירי חו"ל אבל בוודאי יגרום לנסיעה להיות לא כדאית.
אם אתה קונה את הציוד בנפרד מהאופנוע אז כבר יכול להיווצר פער די רציני. זה תלוי גם באילו פריטים אתה מתכוון לקנות ומאילו מותגים.
קניית ציוד יכולה להתחיל מאזור ה - 3000 (לפחות) לציוד בסיסי (קסדה,כפפות, חלפ"ס, מעיל, מנעול שרשרת, מנעול דיסק ואולי עוד משהו קטן) ולהיגמר בכפול מזה וגם יותר אם מוסיפים עוד ציוד (נעליים, מגינים, דיבורית ועוד).
אם אתה רוצה להוסיף גם ארגזים לציוד אז בקלות ארגזים + התקנה יכולים להגיע גם לאזור ה - 10000 (צד + אחורי. שוב תלוי איזה מותג).
בשורה תחתונה, ציוד זה עסק יקר. אם אתה מרכז קנייה גדולה אז טיול לחו"ל יכול לחסוך כסף. קח בחשבון גם הבאה של הציוד ותשלום מיסים (כן או לא תלוי אם תתפס במכס).
אני קניתי את המינימום ההכרחי במעמד הקנייה והיתר עם הזמן דרך הרשת או בכל מיני מבצעים.
אם כבר החלטת לקנות בארץ, הייתי ממליץ לא לא לרכוש ציוד מהיבואנים עצמם, גם בגלל המחירים המופרזים וגם כי אולי ירצו לדחוף לך כל מיני דברים שאתה
לא צריך בהכרח כרגע.
במידה והחלטת על הארץ יש מספר חנויות הוגנות שיתאימו לך את מה שאתה באמת צריך בהתאם לתקציב שלך.
אל תתפשר על מיגון.
בהצלחה!
Tracer 900
Cb500x אינו דו"ש
אמנם הוא ישיבה זקופה אבל הוא אופנוע כביש.
אפשר לרכב בשבילי כורכר אבל שם זה הגבול.
אפשר למגן ולשנות צמיגים
אוקיי, תודה חברים עזרתם לי לעשות סדר בדברים, אם כך אני אעדיף לקנות את הציוד בארץ, חשוב שיהיה למי לפנות במקרה שתהיה בעיה.
כמובן שלא אתפשר על מיגון בתור התחלה, לאחר מכן אשלים את השאר.
אני מתכוון גם למגן את האופנוע אבל לא להחליף לצמיגי קוביות, המטרה שלי היא לנסוע למרחקים ולטייל בטבע, פחות בקטע של האקסטרים .
יש 3 חנויות שאני יכול להמליץ עליהן בארץ לקניית ציוד:
כלבוטקס - הייבואן של rst שאני מאוד אוהב תמוצרים שלהם.
אייידימוטורספורט - ייבואן revit . ציוד על רמה במחיר נמוך משאר הייבואנים.
מוטורייב- שירות מעולה. את הקסדות caberg שלהם אני מאוד אוהב.
מדובר על cb500x.
זה אופנוע כביש,על איזה צמיגי קוביות מדובר?
גם אם תרצה אני לא חושב שתמצא בארץ בכל מקרה צמגי שטח למידת הצמיג הזו.
גם צמיג דוש 20/80 לא בטוח שתמצא.
בזמנו שווקו את ה 750 עם צמיג 80/20 אן 90/10 שקצת נותן יותר אחיזה, אבל אין צמיגים כאלו בחנויות בארץ.
שוב זה אופנוע כביש נטו, כמו שכל הגיפונים של היום הם לא ממש גיפים ואין להם יכולת שטח.
אתה יכול לרכוב בשבילי קקל כמו עם כל אופנוע אחר. נכון הוא קצת גבוהה יותר אבל שם זה נגמר.
אני יודע שיש ברשת כל מיני שהפכו אותו לאופנוע יותר שטח אבל זה לא בארץ
אם אתה רוצה אופנוע ליום יום שירד איתך לשטח - ימאהה טנרה 660xtz (הxtz זה בגלל האקסטזה שהוא מביא איתו )
כדאי שאדייק קצת בפרטים,אני מסכים שההגדרה דו"ש היא לא נכונה, לא לאופנוע ולא לצרכים שלי, אני מתכוון לנסוע לעבודה כל יום 50 קמ, ובסופי שבוע לצאת לנסיעות יותר ארוכות ולטייל גם בטבע, אני מחזיק ברישיון a1, חסר ניסיון ברכיבה , 1.70, 68קג, אני מחפש אופנוע שיהיה אמין וסלחן לטעויות של מתחילים.מכיוון שלא נתקלתי בהרבה אפשרויות, חשבתי שהcb500x הוא האופציה המתאימה ביותר, מה דעתכם?
אם כך אז זו אופציה מעולה, לגבי השמן לא מכיר תופעות כאלו אצל בעלי אופנוע מהדגם הזה., למרות שפה כמה כתבו על זה,
אני כן יכול להגיד שמנסיון עם היבואן אחלה שירות.
אופנוע נוח, מרכז כובד נמוך, קל לתמרון וכמו שכתבת סלחן.
לגבי ציוד, אם אתה טס לגרמניה בכל מקרה תהנה, אם לא אז וותר.
לי יש מעיל שרכשתי במוטורייב של חברת Apro - לא חברה ידועה, מעיל קורדורה רב עונתי, כבר שנתיים בפעילות ונראה במצב מעולה.
(אחי החליק עם מעיל כזה והמעיל שמר עליו יפה מאוד), מיגון גב אולי הייתי קצת משדרג.
קסדה כמו שכתבו ה caberg סבירה, הייתה לי כזו לפני כ 6 שנים, לא זוכר איזה דגם בדיוק,
עיקר הבעיה איכות הספוג בפנים, אני יודע שיש היום דגמים יותר איכותיים, והתמורה למחיר סבירה.
יש להם גם עוד קסדות של Arai
כלבוטקס ואייידימוטורספורט יתנו תמורה לציוד ברמה קצ יותר גבוהה.
לדבי ארגזי צד, חפש ארגזים של Kappa, לי היו כאלו על ה NC700,
Kappa היא חברת האחות ה Lowcost של Givi שיותר מוכרת, ארגזים זהים , קצת עיצוב יותר פשטני. מחיר יותר זול
https://www.ofnonet.co.il/prodtxt.asp?id=2328
http://www.avnoa.co.il/product/2355/...7%93-KAPPA-K21
תבדוק את המחיר בטלפון ישירות ולא תמיד מה שרשום באתר זה מחיר סופי, תבדוק את המחיר כולל סבלים לארגזים (עוד כ 1000 שח) + התקנה
אתה לא יכול לטייל בטבע
יש מספיק שבילים קצרים שיובילו לפינות חמד כולל כמה מעינות. אם פרייבט מגיע גם אופנוע כזה יגיע