ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
טוב אחרי שקראתי הבנתי שאתה מנהל סוג של מדריך איך להסתדר עם אופנוע משומש מאד.
רוב הדברים שכתבת נכונים מיסודם אבל מתאימים לך, בזמן ובמצב שהיית, זו האמת שלך,
שנכונה מנק' מבטך יש שם המון דברים נכונים אבל לא ציינת מה קורה אם משהו משתבש
בדרך, נניח שקנית וי סטורם משומש, ולמרות הכל מסתבר שמדובר בנבלה אמתית מעבר לכל
הגיון כלכלי של תיקון, מה אז?

אופנוע הוא לא רק מנוע, ולפעמים סך החלקים שמעבר למנוע יעלו לך הרבה יותר מהמנוע עצמו.

לא ציינת לאן אתה מנסה לקחת את האופנוע בשיפוץ, חלקים מקוריים, חלקים אפטר מרקט, אלתור
רק בכדי שהוא ייסע?

קניית אופנוע סביר במצב נסיעה יעלה פה בארץ הרבה יותר משקל תשעים, וההחזקה שלו תעלה
מן הסתם יותר ולכן אתה מדבר בעצם על קנייה ושימוש באופנוע בתקציב סביר/נסבל, שזה רחוק
מאד מהכותרת שלך.

תקציב הוא עניין אישי משתנה, מינימלי הוא דבר יחסי, החזקת אופנוע כאן בארץ זה תמיד כאב ראש.
וסיכמנו שאין אופנוענות בשקל תשעים.
אני מודע היטב לרוב מה שאמרת. כאחד שחווה נבלות בשלל צבעי הקשת - לפעמים המנוע במצב מעולה אך כל מה שמסביב לוקה בחסר ויצטרך שיפוץ. לגבי הדוגמא שהבאת עם הויסטרום - מאוד פרטני כלפי האופנוע, הרוכב והסנטימנט שיש לרוכב אל הכלי. במידה ועלות התיקון יכולה להניב תועלת ולהביא את הכלי למצב שימוש יומיומי ואמין - אני לא רואה סיבה שלא להשקיע בזה. צריך גם לדעת מה מקבלים תמורת מה שמשלמים, אני לדוגמא נפרדתי מנבלה בנפח 250 סמ"ק לאחר תיקונים רבים ולמרות הסנטימנט מהסיבה הפשוטה שלא קיבלתי תמורה מספיקה מהכלי שתצדיק שיפוץ מקיף יותר (פשוט לא התאים לי לדרישות).

ה"מדריך" שכתבתי לא אמור להיות תורה מסיני אלא רק כמה דגשים שאולי לחלק מהרוכבים המנוסים ייראו אלמנטריים אבל לרוכב חדש יוכלו איכשהו לעזור. אתה צודק שהרוב היה תקף אליי באופן אישי בזמן מתאים ולכן זה נכתב מנקודת המבט שלי, אבל אני נכוותי בעבר משוק האופנועים "המשומשים מאוד" ואם הייתי קורא מדריך שכזה כשחיפשתי אופנוע ראשון אולי זה היה עוזר לי לא להכנס למיטה חולה עם נבלה. דרך העיניים המתלהבות של רוכב חדש שרוצה לטרוף את העולם כל אופנוע נראה מדהים ויפייפה אבל מהר מאוד יכול להתגלות כסיוט, לכן נתתי כמה "פוינטרים" שלדעתי יוכלו להכווין את אותו הרוכב לקניה שתרצה אותו. אני מכיר אנשים שהשקיעו הרבה מעבר לסכום הקניה באופנוע הזול שלהם בנסיון נואש ליישר קו ולחיות את החלום שלהם, ומכיר כאלו שקנו אופנוע במחיר מצחיק שהתגלה כמציאה ורוכבים עליו כבר מספר שנים. כמו שאמרתי - 2 צדדים לכל מטבע.