מניסיון אישי, היחס הכי טוב וגם מחירים טובים שקיבלתי היה ב-איי די מוטורספורט בתל אביב. ממליץ.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אהלן חברים,
התחדשתי בGSXS750 ורציתי את העזרה והניסיון שלכם בתחום.
ככה תכננתי לקנות ציוד רכיבה ותוספות לאופנוע רק שאין לי ניסיון מאיפה לקנות ,
אני צריך מקום עם יחס אישי שיכול לדאוג לי בקנייה מרוכזת ובמחיר טוב מאזור תל אביב.
ציוד רכיבה:
-קסדה מלאה תקציב 2000שח
-מעיל (אני חושב שמעיל קיץ זה הפתרון הכי טוב לא?) תקציב 1500שח
-כפפות תקציב 500
-מגני ברכיים תקציב 500שח
תוספות לאופנוע:
-סליידים
-מראות
-ידיות
-משקף רוח
-אגזוז (רק בהמשך בגלל תקציב) ישימורה R11
כמובן שקורס אופנוען מאומן כבר נלקח בחשבון, אשמח לחוות דעת המלצות נוספים.
ותמונה להמחשה
![]()
מניסיון אישי, היחס הכי טוב וגם מחירים טובים שקיבלתי היה ב-איי די מוטורספורט בתל אביב. ממליץ.
כלבוטקס בשוקן בתל אביב הם אחלה חנות. גם אבנוע שמעבר לכביש.
ככלל כמעט העל הייתי מזמין מחו״ל.
קסדה:
במידה ומוכן להמר עם אישור מכון התקנים אז Bell Star מארה״ב שנמכרת עכשיו במחיר מצחיק של $250.
מעיל:
אומנם לא קיץ אבל גם לא מעיל כבד. מוצע עכשיו בארה״ב במחיר מצחיק:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F352210188704
כפפות:
ניתן למצוא כיום בארה״ב איזה Dainese C2 סביב $75 (ואף פחות). או Cortech ST קצרות שגם אפשר למצוא במחירים מצחיקים (אפילו החל מ $45)
מגיני ברכיים:
תקנה של Forma בארץ.
לגבי האופנוע גופא - ככלל בשל הרשימה שציינת כבר עדיף שתפזול ל Puig וככה תרכוש סליידרים, ידיות ומשקף של אותו המותג (בחו״ל... גם עם מיסוי יצא זול מבארץ).לגבי המראות, בנעליך הייתי קונה אפטרמרקט סיני עם מתאמים מאחר שמקוריות לרוב יקרות ולא מצדיקות את ההוצאה ביחס לנזק שיחטפו ממכות / שריטות ואח׳.
את מה שחסכת תשקיע בקורס/צמיגים איכותיים.
תיקון לגבי מראות. מניסיון, לא ממליץ על סינית. מראת פלסטיק נשברה לי אחת מעצמה, ללא מכות או נפילות. כנראה מהבסיס קיבלה סדק שהתפתח ומראה לא עמדה בעומס התנגדות אויר וויברציות. אם לא היה כבל חשמל של הוינקר הייתה עפה על מישהו בכביש. בארץ לא מצאתי מתאימות, אז קניתי אפטרמרקט איכותי מאלומיניום ב-https://m.louis.eu כשהייתי בברלין. אבל נאמר לי שם שהם עושים משלוח סביב עשרים אירו גם לארץ.
אחלה פירוט אבל אני מעדיף לקנות בחנות בארץ בגלל המדידות ואחריות,
נראה לי עדיף להוסיף את ה500שקל הפרש הזה שאני חוסך בשביל הראש שקט והזמינות של המוצרים.
מה גם שהאופנוע צריך להגיע עוד שבועיים +- ואני בלי ציוד חוץ מקסדת lazer FABER אז ככה שזה לא רק החיסכון של ה500 שקל(תקן אותי בהערכת חיסכון שאני זורק באוויר)
זה חיסכון בכיוון כולל של כמה אלפי שקלים אבל מי סופר
וכן, עניין המדידה הוא בעייתי.
תריץ חיפוש פה בפורום על אנדורה(ספרד) תעשה את השיקול שלך אם זה כדאי לך לנסוע ליומיים-שלושה לחו"ל לקנות ציוד פרימיום במחירים שהם חצי מהארץ וגם ליהנות מחופשה קצרה.
מבחינת הציוד - בצ'כיה הייתי מתמקד על מעיל וכפפות תוצרת 4SR. אולם הכדאיות הינה גבולית מאחר שApex מוטורס מציעים על רוב התוצרת שלהם בארץ מחירים הוגנים ואז באמת יחול המקרה כפי שציינת של חיסכון שולי בדומה לשערוך שלך כאמור (אם כי יש חריגים). בכל מקרה, אין ספק שתחסוך כסף באיזה ציוד שלא תרכוש. השאלה היא עד כמה ובכל מקרה אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שהחבר יהיה מוגבל מבחינת המבחר, הזמן ויכולת הנשיאה.
לגבי האבזור לאופנוע גופא - לך על זה בלב שלם.