הפוך.
הם בדרך כלל פורקים את האופנוע איפשהו באיזור כשי לראות אם יגיע סייר, וטוספים חזרה אחרי כמה ימים.
1:00 בלילה- זהעקה אחרונה מצפצפת- מסתכל מהחלון, אין אופנוע.
יוצא לבחוץ רואה פורד טרנזיט (או משהו בסגנון) בעל שתי דלתות מאחור. חלון אחורי אחד שחור והשני לבן.
מקלל ומתחיל לרוץ, הדלת האחרורית נסגרת והם נוסעים.
משטרה/מוקד/טלפונים בלאגן...מתקשרים משהמשטרה, האופנוע פה.
פחות מקילומטר ממקום הגניבה ברח' מקביל האופנוע עומד.
כנראה נלחצו, ראו נידות או לא יודע מה..
מחר בבוקר נראה מה הנזק במוסך, על פניו לא משהו קטסטורפלי...קצת שפשופים בארגז
ואולי עוד דברים קטנים. כנראה "הוזמן" ולכן נשמר.
ארצה לציין את עבודת המשטרה המקצועית והמהירה של סיור מוריה.
ולדבר החשוב ביותר הם לא סיימו, והם מסתובבים לנו בין הרגליים.
ירושלמים יקרים שימו לב- מי שרואה מסחרית חשודה עם חלון ימני שחור חלון שמאלי לבן,
בצבע לבן, מעפן מקרטע שישים לב ואם אפשר שיעלה תמונה לכאן. כנראה פורד פרנזיט גבוהה יחסית
וארוכה יחסית.
מתן.
הפוך.
הם בדרך כלל פורקים את האופנוע איפשהו באיזור כשי לראות אם יגיע סייר, וטוספים חזרה אחרי כמה ימים.
טוב שנמצא אך לצערי מסכים עם אברי.
האם האופנוע היה קשור, מכוסה? (אולי כדאי לשקול רכישת כיסוי Docow עם מנגנון אזעקה (זו לא אזעקה לאופנוע כך שזה לא פרופר לא חוקי).
+תנסה להחנות במיקום יותר בעייתי לגניבה.
נסה לאתר את הרכב ולהוציא מספר רישוי, ובדוק עם השכנים ברחובות המובלים לחנייה שלך למי יש מצלמה.
במידה ומצאת תעביר אלי, נשלח אליהם צוות נחמד....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
המיקום בעייתי- בתוך שביל שבינו לבין הכביש החד סטרי צריך לעבור בין השיחים. ולראיה יש שרידי עלים על האופנוע..
זעקה אחרונה באופן מוזר צפצפה כאשר האופנוע כבר לא היה שם- הוא נמצא מול הבית, הצצה מהחלון ואני רואה הכל.
ככה שהם היו מהירים.
לקשור-לכסות..הכל יעיל. האופנוע לדעתי הוזמן, ולכן גם דאגו לו ולא נגרם נזק משמעותי. ולכן גם פעם הבאה ינסו שוב לצערי..
אז טוב שיש הזעקה אחרונה, גם מבחינת השליטה על מיקום האופנוע ותזוזות וגם בפן הכספי..
וטוב שיש לנו משטרה כזאת, שתוך שניות כל העולם ואשתו מכוונים לרכב הגונב ונותנים את הנשמה להגיע אליו- ראיתי במו עיני.
ואני חוזר- לא ראיתי מספר רכב, כמובן שאם אאתר מספר רכב זה כבר סאגה אחרת.
הדבר היחיד שקלטתי לפני שברחו זה סוג של טרנזיט ארוך וגבוהה, כנראה ללא חלון בצד הימני של הרכב.
נראה מעופש בעל שתי דלתות עם חלונות מאחור- כשהחלון השמאלי לבן והימני שחור. (אולי מדבקות ישנות או כיסוי כלשהו).
אם ראיתם..צלמו, שווה לבדוק.
מזל גדול! על איזה כלי מדובר?
Tracer 900
לגבי יעילות המשטרה, יש אגדה אורבנית:
אדם מתקשר למשטרה ומודיע יש לי שלושה גנבים בחצר, תשלחו ניידת דחוף. מקבל תשובה, מצטערים אדוני, אין ניידת פנויה, תגיע לתחנה להגיש תלונה.
אחרי דקה וחצי מתקשר שוב לתחנה ומודיע, לא צריך לשלוח ניידת, יריתי בהם והם מתים, אגיע מחר לתחנה.
אחרי עוד דקה, שלוש ניידות עם סירנות אצלו בחצר. תופסים את הגנבים חיים ופעילים. השוטרים שואלים אותו לא אמרת שיריתם בהם? עונה: לא אמרתם שאין אף ניידת פנויה?
אני, שגנבו לי את הקטנוע שהיה לי, שלחו אותי לתחנה להגיש תלונה.
נערך לאחרונה על ידי AmirFrenkel; 11-01-2018 בשעה 09:49.
עם המשטרה זה עניין של מזל. לאח שלי גנבו את הטנדר מתחת לאף. טלפון למשטרה ובמקרה היה מסוק באזור שנשלח לחפש וכנראה שהנחישות הפתיעה את הגנבים שברחו.
מחזק.
כשגנבו לי קטנוע אמרו ''תבוא בבוקר להגיש תלונה'', באמצע הלילה קיבלתי טלפון מניידת בילוש שמצאו את הקטנוע. מסתבר שבמקרה הסתובבה ניידת בילוש וראתה חרא קטן רוכב על קטנוע שהפלסטיקה הקדמית חסרה, והמורכב בלי קסדה. אחרי שרדפו ותפסו אותם התברר שהקטנוע היה גנוב. הבילוש היו ממש נחמדים ועזרו לי להעביר את הקטנוע הביתה בביטחה (עומד על הבגאג' של המיצובישיפשע של אשתי). בתחנה לעומת זאת משכו אותי שלוש שעות עד שהגיע 'חוקר'. אחרי כמה שנים קיבלתי מכתב התנצלות עילג מהחרא הקטן. את הקסדה לא ראיתי יותר (ראיה לטענת המשטרה...)
מדובר על MT09 (עם ארגז, משקף...אפילו לא נראה מושך).
לא מכיר את האגדות. השוטרים שטיפלו בזמן האירוע היו מקצועים ואדיבים, ועשו מאמצים לאתר.
תוך שניות קיבלתי טלפונים מהעוטף וכל מיני גורמים אחרים על מנת לנסות לאתר את הגנבים (באחד המחסומים לצורך העניין).
היום על הבוקר מז"פ ואיש מצלמות הגיע על מנת לאסוף ראיות.
ושתבינו- הכלי אצלי, אין תביעה אין כלום- זה הכל מודיעי, על מנת לטפל בשורש הבעיה.
עזבו אותכם מאגדות
כנראה שאתה מדבר על משטרת הולנד.
אצלי, מז"פ לקחו את הקטנוע אליהם.
שכב אצלם אם אני לא טועה, שבוע.
אחרי שבוע הייתי צריך לגשת לתחנה לקבל אישור ועם האישור לגשת למגרש משטרתי ששם מאוחסן הקטנוע.
קיבלתי שוק. מגרש... ? מגרש כורכר, רכבים ואופנועים בשמש, הכל מלא אבק ומוזנח.
החברה במגרש היו כאלו שנראו כמו "מוכרים למשטרה" מהצד של הסורגים.
את הקטנוע קיבלתי עם אבקה שחורה של טביעות אצבעות ושריטות חדשות.
לטפל בשורש הבעיה ... חחחח... לא שמעתי על שוטרים ששוכבים במערב במסגרת מבצע לתפיסת גנבים
ודווקא אני זוכר את עצמי בתור חייל שוכב על איזה פיסטין בדרום במבצע של הצבא ללכוד מבריחים (יותר מפעם אחת)
נערך לאחרונה על ידי AmirFrenkel; 11-01-2018 בשעה 14:27.
מת על המוסר הכפול של המשתתפים פה, מצד אחד משטרה מנייאק, שוטרים כלבים, ועוד שלל ביטויים.
מצד שני כל *אחד* מצפה לצוות בילוש שישב לו על האופנוע 24/7.
עד שהיה מישהו אחד אמיץ מספיק לעלות פוסט חיובי, עדיין יש כאלה שמחפשים לחרב.
לכו ת.........עשו ביטוח מקיף אזעקות שרשראות ושלל אמצעים.
*מילה לא יפה*
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 12-01-2018 בשעה 19:48.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני מניח שאתה מדבר אלי. אני לא "אחד" ואני לא מצפה לצוות בילוש שישב לי על האופנוע.
לא יודע, פה בדיון הזה דיברו על משטרה שמגיעה תוך 2 דקות לקריאה ומשטרה שמעלה מסוקים לאוויר.
אני מכיר משטרה כזו רק בסרטים אמריקאים.
לא בישראל.
מספיק להסתכל בסטטיסטיקות של תפיסת גנבי רכוש להבין עד כמה מאמץ המשטרה משקיעה.
אאה כן... והוסיפו עוד כמה מצלמות חדשות. גם בנס הרים.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 12-01-2018 בשעה 19:49.
אני רק אשים את זה פה.
לפני כמה שנים היה לי הונדה ורדרו, היה קשור ומאובטח, ללא אזעקות.
ניסו לקצר את הסוויץ' כדי להניע לפנח ששמו לב לשרשראות.
למחרת כשראיתי מה שנעשה, התקשרתי למשטרה, כשכבר הגיעו ניסו לעצור אותי כגנב האופנוע.
מקרה מצער של טעות בזיהוי
לא אומר שאתה, או מישהו אחר הם *אחד*, אבל זה שהנסיון האישי שלך לא היה לטעמך לא אומר שאתה מבין או יודע משהו.
ואישית אני חוויתי שירות מצוין ומהיר כשהייתי צריך.
בנוסף, תהיה בטוח שכן שוכבים במארבים לתפוס גנבים, רק שלא תמיד אתה יודע מזה.
במקרה אני מכיר מישהו שזאת היתה העבודה שלו. וכמות הלילות (שזה אומר כמעט כל הלילות) שהוא לא היה בבית בתקופה הזאת שווה הרבה יותר מהאופנוע שלך. (ולא שהאופנוע שלך לא חשוב, פשוט הגישה שלך מסריחה).
עריכה: התגובה לא לאברי.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 12-01-2018 בשעה 19:49.