המבחן ההשוואתי חם והחשוב של השנה: המלך הבלתי מעורער של קטנועי-העל, ימאהה טימקס, מול הטוען החדש לכתר שמגיע מטייוואן, קימקו AK550; ויש מסקנות נחרצות!
http://fullgaz.co.il/?p=128718
המבחן ההשוואתי חם והחשוב של השנה: המלך הבלתי מעורער של קטנועי-העל, ימאהה טימקס, מול הטוען החדש לכתר שמגיע מטייוואן, קימקו AK550; ויש מסקנות נחרצות!
http://fullgaz.co.il/?p=128718
נערך לאחרונה על ידי uriar; 12-01-2018 בשעה 08:59.
בומבה של מבחן
ממש אהבתי את המבחן ההשוואתי הראשוני, בסרטון המושקע - כן ירבו! (את המבחן הכתוב אקרא בסופ״ס)
חד, נקודתי ולעניין!
לקימקו בהחלט יש כלי לא פראייר שממוצב במקום טוב בין הקטנועים הרציניים לטימקס.
השאלה הגדולה כאן היא בדומה לסיכום המבחן - צרכנית. היינו, שמירת ערך, עלויות (טיפולים, ביטוח, חלפים, דלק...).
במידת האפשר, הייתי ממליץ למערכת לקיים לAK מבחן ארוך טווח כך שנוכל להשוות אותו לטימקס שהתמונה והצפי העתידי יחסית ברורים לגביו כבנץ׳ מארק. יתכן שיתגלה על פני מספר שנים שהפרש המחירים פחות מורגש בכיס (אם כי 20,000 ₪ שמוציאים במקום מורגשים גוטה, גוטה ויש את עניין הפסד ההזדמנויות/רווחה/ההכנסה, שלכאורה ניתן להפיק מהסך הנ״ל...).
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 12-01-2018 בשעה 08:52.
בשביל לדעת מה תהיה שמירת הערך צריך יותר ממבחן ארוך טווח
צריכת הדלק כמעט זהה (מופיע במבחן) עלות הביטוח אמורה להיות זהה גם היא.
חלפים הם לרוב נגזרת של הכלי ואפשר לבדוק עלויות במחסן לשם השוואה, אבל עלויות טיפולים הן מדד לא רע בהיבט הזה.
מה שנשאר זה באמת לבחון את עניין התקלות לאורך זמן - ופה מבחן ארוך טווח אמור להשלים את התמונה... אנחנו על זה![]()
ערכתי קצת את הודעתי בזמן שניתנה התגובה אבל סחטין על המענה המיידי
סוגיית ירידת הערך שאינה תלויה בכם זה ברוראולם זה גם פקטור קר ככל שיהא :/ וכמובן ששמח לשמוע לגבי עניין מבחן ארוך טווח
![]()
הוידאו לא מסביר הכל לעומק וחבל.
הוידאו רק מציין את ההבדל בבלמים או בולמים בין השניים.
לפי דעתי הייתם צריכים לרדת לפרטים הקטנים והמציקים בשני הקטנועים (ממש כמו שעשיתם עם הפלסטיקה) - מבחן עומק השוואתי.
זה היה מוכיח מי באמת טוב על הנייר ובמעשי.
מגיע לכם ח"ח על זה שלקחתם אותם למסלול המוכן ובכך גם פרסתם אותו בצורה סמויה ועודדתם את הסגה.
בגדול אהבתי את הסרטון והוא לא רע אבל לפי דעתי אתם צריכים להתעקש עם מטרו/עופר אבניר שיתנו לכם פירוט חלקים עד לרמה הקטנה ולהשוות בין ה 2.
מעבר לזה לא ציינתם בהרבה את המנועים (גם לא בביקורת הקודמת). זה מאוד חשוב לציין שהמנוע של ימאה הוא מתחילת שנות האלפיים והמנוע של קימקו הוא חדש וכבר הוכיח את עצמו ב-c600 בצורה מופלאה.
אני משער שההבדלי טכנולוגיה וייצור מתקדמים יבואו לידי ביטוי באמינות המנוע בשנים הבאות.
שוב,
אלו כלים נהדרים...הטי-מקס פחות כרגע (לדעתי)
Sent from my MI 5X using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי 2 Strokes; 12-01-2018 בשעה 09:18.
אז בגלל שלא ענית לי עד עכשיו (לא יודע מה הסיבות אני מקווה שאתה בסדר), אענה למי שלא יודע.
המנוע של ה טימקס הוא משנת 2001.
השינוי הראשון שלו היה ב 2004 ששמו לו הזרקת דלק במקום קרבורטור.
השני היה ב 2012 שהרחיבו לו את הצילינדר ב 2 מילימטר והפכו אותו ל 530.
ובגדול זהו.
אותו מנוע משנת 2001....
ככה זה כשאין מתחרים.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
יש לי עוד דברים לעשות חוץ מלתקן את הטעויות שלך.
ושוב אתה טועה,אז קודם ענה לעצמך ורק אז לאחרים.
הבסיס של המנועים נשאר זהה,המנוע הוא לא אותו אחד.
השרשרת שמוקמה בין הוריאטור לגלגל הוחלפה ברצועה ואיתה שודרגה גם הזרוע.
הוריאטור הוא לא אותו אחד,הוא שונה ומערכת הניהול גם היא שונתה.
ראש המנוע שונה,תא השרפה הוקטן והשסתומים גדלו.
בגדול שסתומים גדולים מאפשרים צורת פורטים שמייעלת זרימה ותא קטן מפחית איבוד חום.
פחות איבוד חום = יותר הספק מהשרפה.
וכן גם הנפח גדל ל 530.
מבחן מעניין ומפתיע אם קימקו יעשו מקצה שיפורים בפלסטיקה ויוסיפו Traction Control
יש להם כלי מושלם ויש להם את הזמן לשפר. מעניין אותי אם העובדה שלקחתם קימקו מוגבל ולא את הכלי של רישיון A שאמור להיות יותר חזק לא מספרת בעצם את כל הסיפור בתחרות בין ימאהה לקימקו? ועל זה נוספת שאלה מה כדאי לרכוש לגבי הAk550 את הכלי המוגבל או הלא מוגבל? האם ההפרשים מצדיקים רכישת כלי לא מוגבל? שפונה לפלח קטן יותר של רוכבים.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
גם אם היו נותנים לי בחינם לא הייתי מתנייד על קטנוע, אבל שמח מאוד שסוף כל סוף קם יורש ראוי ועדיף לטימקס, אולי סוף כל סוף מטרו ירדו מהעץ שעלו עליו ויורידו את המחירים השערורייתים שהם הרשו לעצמם לתמחר.
אחלה של וידאו![]()