אזהרה, זה יצא הרבה יותר ארוך ממה שציפיתי.

היום בצהריים. יורד לאופנוע לצאת למשימה קצרה. עולה. מתניע. מתחיל תנועה, משהו לא מנגן, שוב פנצ'ר. שני בחודש האחרון.
עוצר, מוציא את הפאסט בבטחון, מתחיל למלא, בוחן את הגלגל, אופס, אמצע הצמיג, חתיכה רחבה יחסית, תקועה עמוק. אבל מחזיק, יש לחץ טוב, בורח אוויר לאט.

עובר לידי בחור עם חולצת מוסך אופנועים, אומר לי אל תשבור את הראש, יש כאן מטר מוסך. יטפלו בך.
הייתי שם בעבר, בתיקון של פנצ'ר לאופנוע הקודם, אז אמרו שלא ניתן לתקן (2 ברגים באותו רבע של צמיג) נתנו הצעת מחיר להחלפה, ויתרתי.

ניתן להם הזדמנות נוספת, לא זכורה לי חוויה רעה משם, עכשיו סך הכול פנצ'ר. כמה שטעיתי, ההיסטוריה חוזרת על עצמה.

העובד (שפגשתי בדרך) מעלה על הליפט, מפרק במיומנות והולך לאתר את הנזק., בזמן הזה מגיע הבעלים.
אני בחוץ עם אחד העובדים, יוצא אלי הבעלים, "אתה הבעלים של ההונדה ?", אני עונה אני מבין שאתה נביא הזעם ?

שוב, לא ניתן לתקן, הפעם, הטענה כי החריץ הוא 6 מ"מ, "אסור לנו" לתקן. אוקיי אני אומר, 18K על הצמיגים, לא יכול לומר שלא התחלתי להפנים את ההוצאה על החלפת סט.

שואל לדעתם, ממליצים על Angel ST ב 2000 ש"ח. שואל האם זו סט אופטימלי ? לא עדיף את דגם ה GT, עונים.
כמה עולה ?
הסט השני עולה קצת יותר, 2500 ש"ח.
עד פה הכול מתנהל באדיבות וחיוך.
אוקיי, אני אומר, תרשה לי לעשות בדיקת מחיר קצרה, הוטפיסטון עולה במחיר הזוי של 1600 ש"ח. הוא לידי, מראה לו.
הוא נע בחוסר נוחות, מסכם, במחיר הזה אני לא יכול למכור !. מסתובב ופונה ללקוח אחר.
אני אחריו, אוקיי, אבל 900 ש"ח הפרש על התקנה ואיזון ? לא קצת הרבה, לך לקראתי.

מלמל משהו, לא מבין את הכול, מבין משהו על גרירה. אני עונה יש לי ביטוח גרירה ויש לי נגרר משל עצמי.
נופל לי האסימון, הוא מניח שאני שבוי, בלי אופציות.

אוקיי, אני עונה שאני מעדיף לשקול את הנושא, אני עובד 100 מטר מכאן, אחנה שם את האופנוע, אעשה בדיקה ואקבל החלטות.
נא לקפל ולמלא אוויר שאגיע עד החנייה. "אין בעיה", אני נענה.

הנחמדות נעלמה, הסבלנות והחיוך התפוגגו, אני עכשיו אויב המדינה.

שואל בנימוס, "מה אני חייב ?" הוא הולך למחשב, מקליד משהו, אומר למזכירה, את זה, הולך ללקוח/חבר מכר אחר.
ממתין למזכירה, היא מבקשת סך של 116 ש"ח. אני שואל בגין מה ? "אתה תראה את הפירוט בחשבונית"

45 דקות עבודה חיוב, פירוק גלגל והחזרתו. (הצמיג לא פורק). משלם ויוצא לקבל את האופנוע.

בחוץ האופנוע עומד, על הג'נט. גלמוד.

אני פונה לבעלים, אומר אני צריך לנסוע 100 מטר, כבר חייבת בתיקון, למה לא תיקנת מבפנים שיחזיק את האוויר. "אסור לי", אסור לי אפילו לתת לך לצאת מכאן.

אוקי אני אומר, אני יוצא מכאן, תמלא אוויר ואסע.
העובד עונה (אותו עובד שפגשתי בדרך) , כבר מילאתי לפני שניה, הוצאתי את הזכוכית ויש חור רחב, האוויר בורח.

אני שואל איך אתה עוזר לי לנסוע 100 מטר לחניית עבודה שאוכל לחנות את האופנוע שם עד שאקבל החלטה ?

העובד חוזר, עם לחץ אוויר למלא אוויר, עם מברגת מקיטה, ובורג איסכורית 3-4 ס"מ עם ראש מוגן מים.
לפני שאני מספיק להבין, הבורג מוברג האוויר נלחץ, ו "סע לשלום המפתחות בפנים"

אני שואל, אתה אמיתי ? לתקוע בורג איסכורית מותר אבל לתקן מבפנים כמו שצריך אסור ? נדהם מהתשובה שכן !.
אני לצערי מסנן בכעס "חאפרים" כלפי העובד.
אני עולה על הכלי, לקוח אחר, מזהיר אותי בחרדה, תקוע לך "וואחד בורג" בגלגל.
אני עונה, "כן, ככה הם מתקנים פנצרים" ונוסע. הבורג יוצא אחרי 10 מטר, נוסע פלאט. האופנוע מתנדנד, מוריד מהירות ורגליים. ממשיך, לא מעניין.

אינני אוהב לפגוע בפרנסתו של אדם, לכן לא אזכיר את שם המוסך. לא זו מטרת האשכול.
אולי סתם פריקת תסכול, אולי יגיע אליו והוא גם יטרח לענות.