היי,
אני מוכר את האופנוע שלי, והיום הייתי במוסך 'המהיר' לבקשת קונה פוטנציאלי לבדיקה
הכלי במצב טוב, כמו חדש, אצלי מ0 ק"מ, קילומטרז' נמוך, תמיד טופל במוסך מורשה של היבואן ולא היו איתו בעיות
אחרי בדיקה ארוכה יחסית, שבה רוב הזמן הכלי ישב על הליפט בלי שיגשו אליו, בסוף הגיע אלינו המוסכניק שבדק אותו עם רשימת הריג'קטים, בסה"כ לדבריו הכל מאד רגיל לשימוש סביר. רק מה? הדבר שהכי צריך לשים לב אליו זה שהכידון עקום, והקטנוע מושך ימינה.
(ראוי לציין בנקודה זו שהקטנוע עבר החלקה קלה על 20 קמ"ש בתחילת דרכו אצלי , נבדק מייד לאחר מכן במוסך ולא נמצאה בעיה פרט לשריטה מינורית בפלסטיקה)
אז ביקשתי ממנו להרחיב, ולטענתו, אין ספק שהקטנוע מושך ימינה וש"אם אני אקח מטר ואמדוד את הגובה בין קצוות הכידון לרצפה, אני אראה בוודאות שיש הבדלים בגובה בין צד ימין לשמאל"
בנקודה הזאת הייתי קצת מופתע, שכן עברו 10,000 ק"מ מאז ההחלקה ולא שמתי לב שהכלי מושך ימינה, לרגע הרגשתי שלא טיפלו בו כראוי לאחר שהקטנוע החליק וגרוע מזה, נקטו בחוסר אחריות שנתנו לי לרכב על כלי "שמסוכן לרכב עליו" לדבריו של המוסכניק ב'המהיר'.
הקונה הפוטנציאלי לא מיהר לבטל, ואני הצעתי ללכת מיד למוסך ולבדוק את העניין, נסענו יחד כל אחד וקטנועו למוסך המורשה של היבואן והסברנו את העניין לאחד המוסכניקים הוותיקים במקום. לצערי, לא זה שטיפל בכלי באותו הזמן אבל לא נורא, והוא לקח את הכלי לסיבוב ובדיקה ואמר שאין בו בעיה ושהוא לא מושך ימינה, ושהייתי מרגיש שהכלי נוטה ימינה.
שם אצלי את הדברים בפרופורציה.
הקונה הפוטנציאלי בנקודה זו כבר התבלבל, המוסך הרגיל שלו אומר שיש בעיה, מוסך אחר אומר שלא, והאמת, מבין אותו.
מאוחר יותר הגעתי הביתה והחלטתי לבדוק את דבריו של המוסכניק ב'המהיר' שאם אבדוק עם מטר את הגובה בין קצוות הכידון לרצפה, בוודאות אראה הבדל. בדקתי. וידאתי שהכלי נמצא במישור, וידאתי שהכידון במקום נתון (משוך עד הסוף ימינה שבדקתי את צד ימין, משוך עד הסוף שמאלה שבדקתי את צד שמאל) ומדדתי.
המרחק בין קצוות הכידון לרצפה מדוייקים על המילימטר!
צילמתי, ושלחתי את התמונות לקונה הפוטנציאלי, עם הזמנה לבוא לבדוק בעצמו ומוכנות לחוות דעת שלישית, ותגובתו הייתה:
(השמטתי פרטים פרטיים)
"דיברתי עם המוסכניק שלי אחרי שהלכת, אמרתי שהייתי במוסך היבואן ושהוא אומר שזה בסדר. הוא אמר שזה בגלל שיש לו צד בעניין ושהוא בטוח שזה מושך..."
עכשיו אני לא באמת יודע אם המוסכניק אמר את זה או לא, אבל נניח שכן. לא רק שזה לא הגיוני, הרי עצם זה שזהו מוסך היבואן לא אומר שיש צד בעניין, ושנזק כזה לאופנוע גם ככה לא מכוסה באחריות אז זה לא שהם נמנעים מלטפל בזה מטעמים כלכליים, ולהגיד דבר כזה זה לרמוז בצורה גסה שהמכונאים במוסך היבואן יעדיפו לשקר על בעיה שיש בה סכנה לטובת אינטרס אישי.
אני לא ניסיתי לשכנע את הבחור, האמת היא שבמצבו הייתי מחמת הספק פשוט יורד מהעניין, אבל ראבק, לא יודע מה היה העניין, אבל התרשמותי מהסיפור היא שנאמרו דברים ע"י המכונאי שהם לא מקצועיים, שבמידה ואמר אותם, לא יעז לעמוד מאחוריהם.
לא התרשמתי לטובה.