את כל הדברים הנ"ל משלם הביטוח שלך לא שלה.
אם אחר כך תרצה לתבוע אותה על משהו, אתה יכול.
שלום לכולם,
סביבות חמש וחצי היום, יש לי ירוק בצומת T, אני ראשון ברמזור, מוריד הילוך ומתחיל נסיעה, אישה זקנה עוברת באדום במהירות סביב ה80 קמ״ש אם לא יותר, פוגעת בי ומעיפה אותי ואת האופנוע לכמה מטרים טובים.
הייתי עם מיגון מלא, קסדה מלאה, מעיל, מגיני ברכיים וכפפות. נעלי ספורט רגילות.
היא פגעה בי בצד שמאל.
פינו אותי לבית חולים, ע״פ צילומים שאני מתקשה להאמין להם יצאתי בלי שברים בכלל.
הכף רגל שמאל ומותן ימנית הורגות אותי אבל זה כבר לסיפור אחר.
יש לי עד שמוכן להעיד (היה מאחורי ברמזור וראה הכול).
יש לי ביטוח חובה עם השתתפות עצמית עד 25 א׳.
נניח והיא מודה באשמה / יוצאת אשמה, הביטוח שלה ישלם לי את כול הימי אבודה וכול מה שמסביב לזה? חוץ מהנזק לאופנוע כמובן.
בנימה אחרת אשמח אם מישהו יוכל להדריך אותי כיצד לפעול כי היום שברתי את הבתולים שלי אחרי כמעט שנתיים.
רכבו עם מיגון מלא ושמרו על עצמכם חברים.
את כל הדברים הנ"ל משלם הביטוח שלך לא שלה.
אם אחר כך תרצה לתבוע אותה על משהו, אתה יכול.
יש לי ביטוח עם השתתפות עצמית עד 25 אלף שקל ואין לי מקיף על האופנוע, לכן שאלתי..
דבר ראשון, אתה חי ושלם!
התשובה שלי תאכזב אותך:
אין החזר ימי עבודה ולא תקבל כל פיצוי על כאב וסבל גופני עד 25000 ש"ח.
זה המחיר של ביטוח חובה עם השתתפות עצמית.
אבל... עשית ביטוח תאונות אישיות? אם כך יש לך פתח לפיצוי.
בכל מקרה,תצטייד בעורך דין לייעוץ משפטי בענין שלך.
ולכל השאר: מיגון מיגון מיגון, כל הזמן ובכל נסיעה וכמובן ביטוח חובה ללא חורים. זו דעתי.
אני מאמיןמשבמידה ותוכח אשמתה תוכל לתבוע אותה על נזיקין בתביעה פרטית.
כמובן שרצוי להוועץ עם עוכר דין שמתמצא בתחום
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
גם אם היא מודה באשמה / נמצאת אשמה בתאונה בבית משפט אני לא יקבל כלום מהביטוח -שלה-?
ויש לי ביטוח תאונות אישיות בביטוח ישיר.
יצאתי בלי שברים.. מה אני כבר יכול לקבל כאן?
ותודה
הוכחה אשמתה לצורך העניין... האם זה באמת יחזיר לי את הימי עבודה & נזיקין וכו וכו למרות שלי אין ביטוח חובה מלא?
אני אתייעץ מחר.
מחר על הבוקר תהיה אצל עו"ד מומחה בתחום (מישהו פה יכול להמליץ לו?).
ביטוח חובה הוא על נזקי גוף. גם אם היא אשמה והאופנוע שלך הוא טוטאל לוס, ביטוח חובה, שלך או שלה, לא נוגע בזה.
על נזקי רכוש, לצורך הדיון, אתה יכול לתבוע אותה בתביעה אזרחית.
קח את כל הניירת של בית החולים ותביא איתך לפגישה עם העו"ד.
לגבי ביטוח תאונות אישיות:
אני לא מכיר את הפוליסה שלך ספציפית. ברמה העקרונית ביטוח תאונות אישיות אמור לעזור לך לכסות על המרווח הביטוחי שחסכת (?) בביטוח החובה המוזל.
לא מכיר את הסעיפים ואת הסייגים בפוליסה אבל תבדוק את זה מול חברת הביטוח. תבדוק אם זה מכסה לך אובדן ימי עבודה, כמה זה מכסה לך על נזק נפשי/גופני/כאב בעקבות התאונה.
ומשהו אישי: תשמע, אני במקומך, דבר ראשון הייתי מאושר (כן, ממש מאושר עם כל הבאסה והכעס מסביב) שיצאתי בנזק כזה בלבד.
תנשום, לך לעו"ד, ותתקדם עם זה.
רק בריאות ושתחזור לרכב במהרה.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
ראשית הכי חשוב שאתה חי ופחות או יותר שלם - כל השאר משני בלבד.
זה לא נכון בכמה מקומות. ראשית, אולי הביטוח שלו לא ישלם מידית את הסכום אבל זה יתווסף לתביעה שלו וביטוח צד ג' של הנהגת ישלם אותו ואף הרבה יותר. מצב מעוות מאוד שהביטוח של הרוכב משלם על תאונה שנגרמה ב-100% ע"י מישהו אחר ועוד סיבה למחירי הביטוח המופקעים.
שנית, ביטוח תאונות אישיות הוא לא ממש קשור לעיניין וממש לא מהווה תחליף. ופה, אם אין שום שבר, הוא לא היה מקבל ממנו אגורה.
ממליץ על עו"ד רן הירשברג מכפר סבא, הגעתי אליו בעבר לאחר שקראתי ייעוצים שלו בפורום המשפטי באתר" פול גז".
טיפל בי מעולה מהתחלה ועד הסוף.
הציוד טוטאלוסט?
כמו שכתבו כאן, אתה יכול לתבוע אותה על כל הנזקים בתביעת נזיקין אזרחית.
במידה ותוכח אשמתה במסגרת ההליך הביטוחי הסטנדרטי, תוכל לתבוע לדעתי עם קייס מאד יציב (לא מאמין שהצד השני ירצה ללכת לבית המשפט).
אוכל להמליץ לך על עורכת דין בתחום הנזיקין והביטוח עם המון ניסיון גם מצד שלתביעות ביטוח ותאונות.
אם תרצה להתייעץ ולקבל המלצה לעורכת דין מדהימה בתחום אתה מוזמן לפנות בפרטי
דיברתי עם עורך דין, הוא אמר שבגלל שיש לי את הביטוח עם השתתפות עצמית אני יכול לשכוח מלקבל משהו (חוץ מעל האופנוע במידה והיא אשמה).
מה זה בידיוק תביעת נזיקין אזרחית.... דרך עוקפת ביטוח כאילו? או שאתם מדברים רק על האופנוע (במידה והיא נמצאת אשמה / מודה ואני מוציא את זה מהצד ג' שלה?)
אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בבלאגן... אין לי ניסיון עם זה ואין מי שידריך אותי.
ד"א הציוד בכלל לא הלך, הגקט (שכבר ספג החלקה אחת) בריא ושלם בלי שום קרע אפילו הכי קטן..
הכפפות (עור מלאות שעלו לי 200 דולר) כנ"ל
אותו דבר לגבי המגיני ברכיים..
רק את הקסדה נראה לי שאחליף. שואי קווסט. אין משהו נראה לעין חוץ מהמשקף אבל לכו תדעו.
רק אלפינסאטרס חברים...
לא מדובר כאן בכלל על ביטוח.
פוליסת ביטוח זאת או אחרת לא פוטרת את המזיק מלשפות אותך על מלוא הנזק.
הרי גם אם לא היית מבוטח חלילה האשם עדיין היה צריך לשפות ולפצות אותך בגין כל הנזק שנגרם.
למעשה אנחנו "סופגים" את ההשתתפות העצמית הגבוהה במקרים בהם אין אשם לפצות אותנו,כאשר אנחנו אשמים או שמדובר בכוח עליון, אין המקרה כשיש אשם שאמור לשאת בכל האשמה.