יעזור לאחרים אם תשתף איפה עשית את הטסט![]()
היי כולם,
היום ניגשתי לעשות טסט ל- R6, החלפתי למחרשה המקורית כדי שלא יפסלו לי אותו על תאורה של לוחית רישוי ובסוף נפלו עלי עם הידיות ברקס קלאץ'.
בעיקרון קניתי את האופנוע בכלבוטקס אחרי שהיה שנה על הכביש, היו עליו ידיות סיניות מעפנות, החלפתי אותם ב- ASV מטעמי בטיחות ונוחות.
במכון טוענים כי אך ורק הידיות המקוריות הן חוקיות, כל דבר אחר אינו חוקי (לא היה לי מושג). בנוסף, כיוון שבתוצאות הטסט רשום "ידיות לא מקוריות", מסתבר שאני לא יכול להשיג ולהחליף בעצמי, אני חייב ללכת למוסך לטובת קניה והתקנה. חייב לספק להם חשבונית עם הוכחה על העבודה של המוסך.
מפה לשם, מרגיש שנדפקתי מאוד כי אני צריך לשלם על ידיות ל- R6 במוסך ישראלי ועוד לבקש התקנה. אני מאוד מאוד רוצה להימנע מזה ולא לשרוף כסף, ומכאן אשמח להתייעץ ולשמוע מכם:
1. האם יש לכם רעיון יצירתי כלשהו שאפשר לקמבן כדי לחסוך את העלויות הדביליות האלה? אין לי בעיה להשיג ידיות מאיפשהו ולהתקין בעצמי, יש לי בעיה עם עלויות גבוהות שעלולות להיגרר חרף הדרישות המונפצות של המכון להתקין במוסך.
2. איך אתם עוברים טסטים? בעלי אגזוזים, ידיות וכל דבר אחר. אשמח לדעת.
פרט נוסף שחשוב לי לציין, רלוונטי למצב שבו אין ברירה ואני עושה במדויק מה שביקשו ממני - אני מתכנן להיכנס לטיפול 20 אלף ולהחליף 2 צמיגים. האם לדעתכם ניתן וכדאי פשוט להלביש את העניין על הטיפול ובכך למזער עלויות?
תודה!
רן.
יעזור לאחרים אם תשתף איפה עשית את הטסט![]()
אם יש לך מוסך קבוע תחליף לבד את הידיות ותבקש שיאשר לך, אם בעל המוסך מכיר אותך ורוצה אותך כלקוח חוזר הוא יתן לך אישור ללא עלות
לצערי עם האופנוע הזה עדיין לא יצא לי להיות במוסך, עדיין לא בדקתי לאן כדאי לי ללכת.
הכלי הקודם היה סיביאר, טיפלתי בו במוסך של הונדה.
והמכון המדובר הוא דינמומטר בתל אביב.
אני רק שאלה.
בהינתן טסטר טוסטר. לא עדיף להמתין חודש ולעשות טסט במקום אחר?
התוקף של הרשיון הוא להיום (הייתי בחו"ל בגלל זה הכל ברגע האחרון), נתנו לי הארכה של שבוע. הלוואי והייתי יכול לעבור למקום אחר... :|
בכל מקרה, מצאתי את השרשור הזה:
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...קצרות-טסט-שנתי
יש לי את הגולה בסוף הידית, היא לא מתקפלת ולא כלום, פשוט קצרה יותר ומתכווננת.
מנסה לתקוף את הסיפור ממקום אחר ולחפש את התקנה שאומרת שזה לא חוקי.
אגב ככה הידית נראית:
Clutch.jpg
תבדוק מה התקן, אם הידית עומדת בתקן הם מחוייבים להעביר. לא מדובר במנוע או שלדה, אלא במוצר שניתן להחליף בתנאי שהוא עומד בתקן, בדיוק כמו צמיגים, אגזוז מראות וכ"ו.
יש לך חור בגולה..![]()
אין (לפחות אני אף פעם לא ראיתי) ידיות מקוריות שמגיעות עם חור בתוכו...
מאמין שבגלל זה נפלו עליך. בכל מקרה מוסך יקח ממך גרושים (אם תמצא אחד שיסכים להחליף לך עם ידיות שאתה מביא). אז לא סוף העולם.
אתה יכול ללכת למשרד הרישוי להצהיר ולחתום שאבד לך הרישון אופנוע אתה תשלם איזה 20-30 שח על כפל רישיון ואז תקבל רישיון חדש
תחליף בבית את הידיות ותיגש למכון טסטים אחר לא זה שהיית בו בפעם הקודמת
אני עשיתי את זה בקליאו ספורט
הכשילו אותע על פנסים וקסנון
הלכתי למשרד הרישוי הצהרתי שילמתמ והלכתי למכון טסט קצת פחות מחמיר
בהצלחה...
לא צריך ללכת לשום מקום. במכונות האוטומטיות שבסניפי סופרפארם ניתן להוציא כפל רשיון (רק עם כרטיס אשראי הרשום על שם בעל הרכב).
אבל,
היום מכוני הרישוי מקושרים ביניהם ולדעתי הרכב שלך לא משוחרר.
שלישית.
אין דבר כזה "לא מקורי".
אם לידיות יש תקינה וזהו חלק oem המתאים לאופנוע שלך הוא לא יכול להכשיל.
יש לך שתי אופציות. אתה מעדיף להיות צודק או להיות חכם?
הסיפור של להוציא רשיון חדש ולהכנס למכון אחר אחרי שנכשלת בטסט עבר מן העולם. המערכת מקושרת בין משרד התחבורה וכל המכונים, אף מכון לא יקבל אותך ב30 הימים הראשונים מהתאריך בו נכשלת בטסט במכון שלך.
לגביי הידיות - תמצא איפה אתה קונה ידיות זולות וכסופות שנראות מקוריות ובמקביל נסה לברר כמה עולה זוג בארץ דרך הערוצים המקובלים (מוסך, חנויות) , גש לכל מוסך שחבר יכול להמליץ לך עליו ובקש להרכיב אותן תמורת תשלום + אישור לטסט. תסביר את הסיפור בקצרה, רוב מי שתיגש אליו עם בעיה כזו ועם ידיות שהבאת איתך, תסביר לו את העניין בפשטות ותבקש הרכבה *בתשלום* (תדגיש את זה שלא ינפנפו אותך במחשבה שאי אפשר לקחת לך סכום סביר רק על הרכבה של 5 דקות) יסכים לעשות לך את זה לדעתי.
שמח לומר שהסיפור נגמר בשלום.
הלכתי לדינמיקה בחולון, עשיתי טיפול לכלי וסיפרתי לבעל המוסך את הסיפור שלי. אמר אין בעיה, השאיל לי ידיות של R1 לטסט וסגרתי את הסיפור ממש בקלי קלות.
באתי מיד אחרי המוסך למכון טסטים בשעה 16:20 כאשר הם סוגרים בשעה 16:30, הבחור של האופנועים אומר לי "סיימתי ב- 16:00, עכשיו אני מחכה לפגישה שיש לנו". טחנתי לו את המוח עד שהסכים לחתום על הטופס של הטסט.
מאחר ויצא שעשיתי טיפול, החלפתי צמיגים ועשיתי טסט באותו פרק זמן, הצלחתי ללקט מס' תובנות בדרך עבורכם.
תובנות - ממה להיזהר והמלצות:
1. "דינמומטר" - אל תביאו את הכלי שלכם לשם לטסט לא משנה מה. זה מקום שמתקטנן על שטויות, אצלי זה היה ברקס וקלאץ' לכו תדעו מה יהיה אצלכם (משקף מושחר, מחרשה, פגים ועוד).
2. אורן זייתוני - הרכבתי שם סט של michelin power rs. זייתוני בחור זהב, מקצוען עובד עם מומנטים מדויקים. ממליץ בחום בכל מה שנוגע לצמיגים.
3. "דינמיקה" - מוסך ברמה גבוהה, מקצועיים מאוד, אחלה של אנשים. ממליץ בחום.
אם אתה מטפל בחולון ובדינמיקה...במרחק של פחות מקילומטר ממך יש את מכון אלן(טסטים) מכון מקל ולא נכנס לקטנות, חמש שנים כבר מבקר שם ותוך 10 דקות אני כבר לא שם.
יתרה מזאת....הייתה לי פעם בעיה עם הפנס האחורי שאור הברקס לא עבד בגלל בעיה של מגעים והפנס החדש היה בדרך מדוד אייבי ולא יכולתי יותר להמתין לעשות טסט. ניסיתי את מזלי שם ועבר בלי בעיות.