זה לא שינוי מבנה בהגדרתו הטהורה, אבל זה לא חוקי. יש שלל תקנות המדברות על תאורה, סוג, צבע, גובה, פיזור וכו...
במכוני רישוי ולשוטרי התנועה אין את היכולת לבדוק באמת (לפעמים בגלל סיבה מטופשת כמו שמכשיר האורות יושב מול הבור), ולכן הם מכשילים על "נראה לי".
יש כתבה על זה. הרפלקטור של מנורות הלוגן בנוי לצורת הלהב של הלוגן ואופן יצירת האור, שהוא לא נקודתי אלא קו ארוך וצר שנראה בערך זהה מכל כיוון מסביב לציר האורך שלו. לעומת זאת, בנורת טורבו לד הלד לא נמצא במקום של הלהב כי המבנה של הלדים במרכז הוא גדול יותר, התאורה לא זהה מסביב לציר האורך כי יש שם יותר מלד אחד למיטב זכרוני וכל אחד מכוון לצד ספציפי, ונקודת התאורה של לד היא ממש לא חוט, אלא ריבוע - מה שלא ממקד את האור של המקור. אחרי שאתה מכפיל את ההבדלים האלה ביחס של בערך פי 500 - שזה בגסות מאוד (מהראש) היחס בין המרחק של הלהב מהרפלטור לבין הצד הרחוק של כתם התאורה על הכביש - תקבל צורת תאורה שממש לא דומה למה שהתכוון המשורר. והיא תהיה חלשה דווקא בקצוות, בגלל שהרפלקטור מתוכנן לאור מרוכז והאור בפועל יהיה מפוזר על שטח גדול יותר.
במובן הזה עדיף כבר קסנון - שם תא התאורה של הקסנון יכול להיות ממוקם במקום של הלהב וגודלו קטן יחסית, אם כי עדיין לא צר כמו הלהב.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 08-02-2018 בשעה 09:58.
טוב אז ככה.
אף אחד לא נתן תשובה לשאלתי אז פשוט ביררתי בכפר ערבי באזור (לא חשוב איזה) ושמו לי טורבו לד ב550₪ עבודה + הנורות.
הייתי מבסוט מאוד מהתוצאה (שני הפנסים דולקים והאר הלבן החזק והכל) אבל בלילה נסעתי משהו כמו רבע שעה ושתי מכוניות סימנו לי להוריד אור גבוה (הקטנוע על מצב אור גבוה תמיד עכשיו - גם הנורה בלוח שעונים דולקת) ונראה שזה מושך הרבה צומת לב)
אני מתלבט אם להוריד את זה כי זה פשוט מסכן אותי ואת שאר הנהגים ונראה לי ששוטר יעצור אותי בקרוב.
מה אתם אומרים? מה לעשות?
אני יודע שאני דיי יוצא צעיר ופזיז ופוזאיסט הכל בסדר.
אגב אני שמח שהאשכול ויראלי ויש פה שיח מעניין.
תחזור לבחור?
אני מאמין שהוא יכול להחליף את החוטים מחדש למצב הישן.
אמרתי לך.
גם ביום וגם בלילה,לנהג שרואה אותך מקדימה או מאחורה במראה, קשה לו לאמוד את המרחק שלך ממנו כי הוא רואה אור מסנוור וזהו, מעבר לזה שאתה ממש מכאיב לו בעיניים וגורם לו לא לראות.
ואל תגיד שאף אחד לא נתן לך תשובה לשאלתך. עוד התפתח דיון עם נימוקים למה לא.
ואתה כותב בסוף שאתה "מתלבט אם להוריד את זה". מתלבט? רציני?
מעבר לזה שאתה תקוע על אור גבוה, אין לך בכלל אפשרות לתקשר עם משתמשים אחרים באמצעות הבהוב. גם ככה אי אפשר לראות לאן אתה מאותת.
כמו שכתבו: תחזור אליו ותתקן.
הוחלף חזרה למצב המקורי.
ושכתבתי שלא נתנו תשובה לשאלתי הדגש על ״שאלתי״ כי שאלתי איפה מומלץ לעשות. לא אם חוקי/תקני/מה אתם חושבים על זה.
ומודה שזאת הייתה טעות מצידי. אני חוזר בי ולומד את הלקח
באמת חשבת שלנסוע עם אורות גבוהים באופן קבוע יהיה רעיון טוב? מי הכניס לך את הרעיון הטיפשי הזה לראש?
אני חשבתי שאתה מתכוון לנורת לד רגילה.
Sent from my T5 using Tapatalk
מתעלק על השירשור כדאי לשאול האם זו הפליה שלכל מונית שניה יש שורות לדים (לפעמים מלפנים לפעמים מלמטה)? עד כמה שאני יודע אין מכוניות שמגיעות ככה.