אתה רוצה הסבת מקצוע או רק להתעסק באופנועים כמה חודשים ואז להמשיך בחיים?
שלום! אני מעוניין ללמוד יותר את התחום(כרגע נטול כלי...) .חשבתי לעבוד במוסך אופנועים ( אין לי בכלל ניסיון מעשי, יש רקע תיאורטי כללי). כמובן ללא תשלום. האם לדעתכם מוסכניק יסים לקבל אותי , וילמד אותי בתמורה לעבודה ללא תשלום ? תודה רבה
אתה רוצה הסבת מקצוע או רק להתעסק באופנועים כמה חודשים ואז להמשיך בחיים?
שלום מתן,
השאלה שאתה שואל קצת בעייתית כאשר היא נשאלת בפורום שרובו רוכבים ולא בעלי מוסכים, יחד עם זאת התשובה הכי מדוייקת לשאלתך היא - תלוי במנהל המוסך.
בעבר זו היתה הדרך למי שרצה "ללמוד" את המקצוע, היום יש לך קורסים בנושא שאתה יכול לקחת (ממליץ על הקורס של אביעד) שיתנו לך נקודת התחלה טובה ועם אופציות השמה אחרי.
יש אפשרות למצוא עבודה (בתשלום) ללא נסיון בחלק מהמקומות אך גם זה תלוי במנהל המוסך.
ידוע לי שחברות יבואניות מסוימות לא דורשות "רקע במכונאות" בשביל לעבוד בתור מרכיב אופנועים (הכוונה היא להרכבת אופנועים חדשים כאשר הם מגיעים לארץ) ככה שזו יכולה להיות התחלה טובה.
קח בחשבון ש:
- לא כל בעל עסק יש לו את הזמן ו\או הרצון ללמד
- לא כל בעל עסק\מכונאי הוא מספיק מקצועי בשביל ללמוד ממנו
אופציות נוספות:
- במידה וניתן אתה יכול להצטרף לחברי הפורום שמטפלים בכלים בעצמם וללמוד מהם. (ושמוכנים לכך כמובן)
- אתה יכול להביא כלי ולהתלמד עליו בין אם זה כלי שאתה משתמש בו (ואז לעשות טיפולים שוטפים) או "גרוטאה" לצורכי פירוק והבנת המכלולים.
אני מתנצל , הניסוח של ההודעה על הפנים. אני מתכוון ללמוד מכונאות מתוך עניין ולא מתוך רצון לעסוק בכך בהמשך. יש לי כל יום שעה -שעתיים פנויות שאני יכול ללכת למוסך וללמוד-לעזור שם בעבודה. אחרי שאלמד מכונאות ארגיש בטוח יותר לקנות כלי לשטח למתחילים ( כרגע אני פשוט פוחד לקנות כלי בלי לדעת איך מטפלים בו וכו, ). מה דעתכם? מתעניין במכלולים הן של שטח הן של כביש. קורסים מקצועיים הרבה מעל לתקציב לזמן וליכולת.
גש למוסכים שנמצאים באיזור המתאים לך וברר עם בעלי העסק אם הם מעוניינים בסידור הנ"ל.
מציע להפנות שעתיים כי שעה עוברת דיי מהר
בנוגע לפחד - אתה יכול למצוא כלי שהוא סלחן\"פשוט" בשביל התחלה (בד"כ יפניים).
בנוגע לאיך מטפלים - לכל כלי יש את הספר רכב שלו שהיצרן הוציא (ניתן למצוא גם כאלו שנכתבו ע"י גורמים חיצוניים כגון היינס\קליימר). כל המידע נמצא שם, החל מטיפולים שוטפים וכלה בשיפוצים מאסיביים. קח בחשבון שלחלק מהדברים צריכים כלים יעודיים, חלקם יקרים יותר חלקם יקרים פחות.