יש בעיות הנעה בבוקר או איבוד של נוזל קירור?
שלום,
ברשותי joyride 2007 מטופל ממש לפי הספר.
לפני כשבוע באמצע הנסיעה הקטנוע התחמם לי (המחוג עלה עד הסוף) ולאחר כ20 שניות ירד עד לטמפ' הכי נמוכה שיש במד,לא הצלחתי לאבחן בדיוק מתי זה קורה(ישנם ימים שלמים שהכל עובד רגיל) ,פתחתי את הטרמוסטט ובחנתי אותו לפי מה שרשום בספר רכב ויצא תקול-> החלפתי אותו.
אני חושד שהמד טמ' מזייף פשוט או שמשאבת המים לא עובדת כמו שצריך,דבר נוסף שחשבתי עליו הוא מכסה הרדיאטור כושל.
כמובן שישנה אופציה שיש פריצת אטם אבל לפי הבנתי המנוע לא היה אמור להתקרר אלא רק להתחמם עד שהבוכנה תתיך את עצמה לצילינדר בעצם.
*בדקתי את המערכת מחשד לנזילות ולא מצאתי כאלו,אין זכר למים בשמן .
דבר נוסף ,איך אני יכול לרוקן את המיכל עיבוי ממים? ביצעתי החלפה של כל הנוזל קירור אך המים ששם לא התרוקנו ? מה עשיתי לא נכון?
תודה לעוזרים .
לגבי מחוג שטס למעלה ואז יורד עד הסוף,
נובע משתי סיבות אפשריות שבד"כ לא קשורות אחת לשניה.
א. בעיית מגעים לחיישן/שעון/תצוגה.
ב. במערכות מים מסוימות, ברגע שיש חוסר במים, החיישן קורא אוויר ומזייף. לכן, המנוע מתחמם-שעון עולה, מנקודה מסוימת מאבד מים- חיישן משקר והשעון צונח.
ענה על השאלות של טרייבל.
ללא בעיית איבוד נוזל קירור, שמתי קרטון מתחת לכלי כמה ימים כדי לוודא ובנוסף פירקתי פלסטיקה ובדקתי.
מניע רגיל ללא שום בעיה.
מה שכן שמתי לב שכשניקזתי מים מהמערכת ,המים במיכל עיבוי לא התנקזו,אולי יש שם סתימה?
ניקזתי לפי ההוראות בספר -->פתיחת בורג ניקוז וריקון המערכת .
דבר ראשון תנקז אוויר כמו שצריך,אוויר במערכת יכול לגרום לתופעה שאתה מתאר.
ניקוז אוויר במערכת לפי מה שאני יודע זה פשוט לתת למנוע לעבוד,לפתוח את הצינור שנכנס לטרמוסטט להמתין עד שייצא רק נוזל קירור.
אני צודק?
הנעת מנוע קר-->ניתוק צינורית כניסה לבית טרמוסטט-->המתנה עד ליציאת נוזל קירור ללא בועות אוויר-->חיבור חזרה של הצינורית.
זה התהליך?,ואיך אני יודע אם יש לי מספיק מים ברדיאטור? (חוץ מהשיטה של להניע ולהוסיף מים עד שלא ייצאו בועות אוויר ולסגור את הפקק חזרה).
מים הכוונה לנוזל קירור כמובן ולא מי ברז..
כן.
אחרי שהמנוע חם תבדוק שכל הצינורות באותה טמפ' ושהרדיאטור באותה טמפ' לכל אורכו.
חם זה אומר בטמפ' עבודה אחרי רכיבה מאומצת.
אתה הרדיאטור פשוט ממלאים עד הקצה.
עדכון.
לאחר שמילאתי מים וניקזתי אוויר כמו שצריך,הקטנוע נסע טוב ל4 ימים והיום שוב פעם באמצע רמזור המחוג קפץ לפתע עד לקו האדום.
ועכשיו הצטרפו לחגיגה גם קשיים בהתנעה (לא מניע על הפעם הראשונה).
מה יכולה להיות הבעיה?
יש מישהו מפה שהוא באר שבעי במקרה ויכול לעזור?
אם גם בפעם הקודמת שהוא התחמם זה היה בעמידה הייתי בודק את היוניט של המאוורר.
בגדול כן, אבל להערכתי זה תלוי באיפה נפרץ האטם, כמה נפרץ, זווית הצילנדר\ראש ביחס לקרקע. ראיתי ג'וי רייד שפרץ אטם אבל לא זוהה נוזל קירור בשמן (לפחות במדיד), מה שכן זוהתה זו נזילת נוזל קירור לסעפת הפליטה.
מחירים נעים סביבות ה 1000+. (אותו ג'ויירייד קיבל הצעה לאטם + החלפת משאבה + ניקוי רדיאטור ב 1500)