תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: MT09 - נקרעה גומייה באחת מחוליות השרשרת

Member

MT09 - נקרעה גומייה באחת מחוליות השרשרת

כרגע לא יכול לצרף תמונה, מניח שתבינו במה מדובר. על האופנוע שלי מותקן סט שרשרת וגלגל"ש, נראה כמו הסטים הפשוטים שאפשר למצוא באיביי. היום במהלך עצירה בחנתי את האופנוע וראיתי קצה של גומייה שכנראה נקרעה. נראה שגם יצא משם שמן, אם זה הגיוני(קשה להגיד בוודאות כי השרשרת הייתה משומנת).

מה עושים? להחליף שרשרת?

Member
    דבר נוסף - השרשרת יחסית חדשה, עברה מתיחה בטיפול 30K במטרו לפני כשבוע, האם...?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תפקיד הגומיות הוא בסה"כ לשמור את הגריז שבתוך הפינים שלא יברח. אם הלכה הגומיה זה עדיין לא אומר שהשרשרת מתה.
    זה כן אומר שהבלאי של החוליה הזאת יהיה מהיר יותר.
    אם תקפיד לשמן את השרשרת יש מצב שהיא תחזיק עוד הרבה, אבל אתה חייב לעקוב. שווה לסמן את החוליה שתדע להסתכל עליה.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    תפקיד הגומיות הוא בסה"כ לשמור את הגריז שבתוך הפינים שלא יברח. אם הלכה הגומיה זה עדיין לא אומר שהשרשרת מתה.
    זה כן אומר שהבלאי של החוליה הזאת יהיה מהיר יותר.
    אם תקפיד לשמן את השרשרת יש מצב שהיא תחזיק עוד הרבה, אבל אתה חייב לעקוב. שווה לסמן את החוליה שתדע להסתכל עליה.
    אתה רציני? שאין גומיה שום שימון של פעם בכמה זמן יעזור כי אין מה שיחזיק את השמן בתוך התותב.
    חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה ויש לו כזאת, הסיכון שהיא תקרוס קיים וזה יקרה בזמן שהוא יהיה בתנועה והשרשרת תפתח, סיכון מיותר, השרשרת צריכה להיות מוחלפת ומיד.

וכן אני מודע לזה שיש שרשראות ללא גומיות שמיועדות לאופנועי שטח אבל שם הם בניות בצורה שמיועדת לקבל שימון אחרי כל רכיבה.

Member
    אוקיי, התגובות נוגדות אחת את השנייה, נתקלתי באותו קונפליקט גם בחיפוש בפורומים בחו"ל. בגדול כבר החלטתי שאחליף שרשרת - פתחתי אשכול כדי לקבל הערכה האם לחסוך ולהזמין מחו"ל או שאינו סובל דיחוי ואקנה בארץ.

Member הסמל האישי של מיקי
    יש אפשרות להחליף רק את החוליה המדוברת...השאלה האם אתה יכול להשיג מחיר נורמלי על החוליה וההרכבה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי מיקי צפיה בהודעה
    יש אפשרות להחליף רק את החוליה המדוברת...השאלה האם אתה יכול להשיג מחיר נורמלי על החוליה וההרכבה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    זה נכון אם החוליה הפגומה היא החוליית חיבור, במקרה כזה זה מצביע על מכונאי שכנראה סימרר אותה חזק מידי אבל אם זאת אחת החולייות הרגילות יכול להיות שתוך זמן קצר עוד גומיות ינפחו נשמתם

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אתה רציני? שאין גומיה שום שימון של פעם בכמה זמן יעזור כי אין מה שיחזיק את השמן בתוך התותב.
    חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה ויש לו כזאת, הסיכון שהיא תקרוס קיים וזה יקרה בזמן שהוא יהיה בתנועה והשרשרת תפתח, סיכון מיותר, השרשרת צריכה להיות מוחלפת ומיד.

וכן אני מודע לזה שיש שרשראות ללא גומיות שמיועדות לאופנועי שטח אבל שם הם בניות בצורה שמיועדת לקבל שימון אחרי כל רכיבה.
    כן אני רציני, רכבתי עם שרשרת שעפו לה גומיות מעל חצי שנה, והיא לא היתה חדשה עוד לפני כן.
    נבחנה על בסיס יומי, וברגע שהתחילו להתגלות אי אחידויות במתיחה היא הוחלפה. סה"כ היו עליה בזמן ההחלפה כ35 אלף קילומטר. מתוכם כ5k עם גומיות חסרות.
    חוליה שמתחילה לזייף מראה סימנים הרבה זמן לפני שהיא קורסת.

כן אני רציני, רכבתי עם שרשרת שעפו לה גומיות מעל חצי שנה, והיא לא היתה חדשה עוד לפני כן.
    נבחנה על בסיס יומי, וברגע שהתחילו להתגלות אי אחידויות במתיחה היא הוחלפה. סה"כ היו עליה בזמן ההחלפה כ35 אלף קילומטר. מתוכם כ5k עם גומיות חסרות.
    חוליה שמתחילה לזייף מראה סימנים הרבה זמן לפני שהיא קורסת.
    גם אני בעברי רכבתי על הרבה דברים לא בטוחים שהחזיקו הרבה יותר מההגיון אבל היום אני מבין שזה היה מזל וסיכון מיותר ובטח שאני לא המליץ למישהוא אחר לנהוג כך.

לא מזל, חוליה לא קורסת בשניה. היא מספקת סימנים לפני. כתבתי מה המשמעויות של לנסוע ככה, ויש אזהרה גנרית של כל מה שנכתב בפורום הזה הוא על אחריות המשתמש.

Member
    אוקיי אזמין שרשרת חדשה - באותה הזדמנות כדאי להחליף גג"ש? נשמע לי הגיוני יותר להחליף סט שלם אפילו אם גלגלי השיניים במצב טוב יחסית. (אין לי כסף מיותר)

Senior Member
    מחליפים גלגלים ושרשרת כסט כי חלק בלוי אחד במערכת מאיץ את הבלאי של השאר

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    לא מזל, חוליה לא קורסת בשניה. היא מספקת סימנים לפני.
    זה נכון בהרבה מקרים, לא תמיד, לפעמים היא קורסת בשנייה בלי שום סימן. ואתה יודע מה אחד מהסימנים שהיא כן מספקת? גומייה קרועה...

ציטוט נכתב במקור על ידי Meirson צפיה בהודעה
    מחליפים גלגלים ושרשרת כסט כי חלק בלוי אחד במערכת מאיץ את הבלאי של השאר

עקרונית אתה צודק, זו ההמלצה הרווחת, אבל לרוב מדובר על מקרה שהסט גם ככה בלוי. אם פותה"ש טוען שהסט די חדש, כנראה שעדיין ישתלם לו כלכלית
    להחליף רק את השרשרת. היא אולי לא תחזיק כמו סט קומפלט, אבל כנראה שלא הרבה פחות ובסך הכל זה יצא יותר זול מסט קומפלט עכשיו.

Senior Member
    שני גירים עולים פחות מחצי שרשרת. אני הייתי מחליף בכל זאת