דבר נוסף - השרשרת יחסית חדשה, עברה מתיחה בטיפול 30K במטרו לפני כשבוע, האם...?![]()
כרגע לא יכול לצרף תמונה, מניח שתבינו במה מדובר. על האופנוע שלי מותקן סט שרשרת וגלגל"ש, נראה כמו הסטים הפשוטים שאפשר למצוא באיביי. היום במהלך עצירה בחנתי את האופנוע וראיתי קצה של גומייה שכנראה נקרעה. נראה שגם יצא משם שמן, אם זה הגיוני(קשה להגיד בוודאות כי השרשרת הייתה משומנת).
מה עושים? להחליף שרשרת?
דבר נוסף - השרשרת יחסית חדשה, עברה מתיחה בטיפול 30K במטרו לפני כשבוע, האם...?![]()
תפקיד הגומיות הוא בסה"כ לשמור את הגריז שבתוך הפינים שלא יברח. אם הלכה הגומיה זה עדיין לא אומר שהשרשרת מתה.
זה כן אומר שהבלאי של החוליה הזאת יהיה מהיר יותר.
אם תקפיד לשמן את השרשרת יש מצב שהיא תחזיק עוד הרבה, אבל אתה חייב לעקוב. שווה לסמן את החוליה שתדע להסתכל עליה.
אתה רציני? שאין גומיה שום שימון של פעם בכמה זמן יעזור כי אין מה שיחזיק את השמן בתוך התותב.
חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה ויש לו כזאת, הסיכון שהיא תקרוס קיים וזה יקרה בזמן שהוא יהיה בתנועה והשרשרת תפתח, סיכון מיותר, השרשרת צריכה להיות מוחלפת ומיד.
וכן אני מודע לזה שיש שרשראות ללא גומיות שמיועדות לאופנועי שטח אבל שם הם בניות בצורה שמיועדת לקבל שימון אחרי כל רכיבה.
אוקיי, התגובות נוגדות אחת את השנייה, נתקלתי באותו קונפליקט גם בחיפוש בפורומים בחו"ל. בגדול כבר החלטתי שאחליף שרשרת - פתחתי אשכול כדי לקבל הערכה האם לחסוך ולהזמין מחו"ל או שאינו סובל דיחוי ואקנה בארץ.
יש אפשרות להחליף רק את החוליה המדוברת...השאלה האם אתה יכול להשיג מחיר נורמלי על החוליה וההרכבה
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
כן אני רציני, רכבתי עם שרשרת שעפו לה גומיות מעל חצי שנה, והיא לא היתה חדשה עוד לפני כן.
נבחנה על בסיס יומי, וברגע שהתחילו להתגלות אי אחידויות במתיחה היא הוחלפה. סה"כ היו עליה בזמן ההחלפה כ35 אלף קילומטר. מתוכם כ5k עם גומיות חסרות.
חוליה שמתחילה לזייף מראה סימנים הרבה זמן לפני שהיא קורסת.
לא מזל, חוליה לא קורסת בשניה. היא מספקת סימנים לפני. כתבתי מה המשמעויות של לנסוע ככה, ויש אזהרה גנרית של כל מה שנכתב בפורום הזה הוא על אחריות המשתמש.
אוקיי אזמין שרשרת חדשה - באותה הזדמנות כדאי להחליף גג"ש? נשמע לי הגיוני יותר להחליף סט שלם אפילו אם גלגלי השיניים במצב טוב יחסית. (אין לי כסף מיותר)
מחליפים גלגלים ושרשרת כסט כי חלק בלוי אחד במערכת מאיץ את הבלאי של השאר
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
זה נכון בהרבה מקרים, לא תמיד, לפעמים היא קורסת בשנייה בלי שום סימן. ואתה יודע מה אחד מהסימנים שהיא כן מספקת? גומייה קרועה...
עקרונית אתה צודק, זו ההמלצה הרווחת, אבל לרוב מדובר על מקרה שהסט גם ככה בלוי. אם פותה"ש טוען שהסט די חדש, כנראה שעדיין ישתלם לו כלכלית
להחליף רק את השרשרת. היא אולי לא תחזיק כמו סט קומפלט, אבל כנראה שלא הרבה פחות ובסך הכל זה יצא יותר זול מסט קומפלט עכשיו.
שני גירים עולים פחות מחצי שרשרת. אני הייתי מחליף בכל זאת
Sent from my SM-A520F using Tapatalk