כן.
היפוטתית אתה יכול ללכת לבית משפט ולהוכיח שהתקלה נגרמה בלי קשר למה שבוצע בטיפול, אבל שיהיה בהצלחה עם דבר כזה.
שלום,
סיכוי סביר שזה נשאל, אבל לא מצאתי שום שרשור...
נניח ואני עושה טיפולים בעצמי, האם זה אוטומטית מבטל את האחריות ?
אם כן, האם יש פתרונות ? שאלה היפותטית כמובן...
כן.
היפוטתית אתה יכול ללכת לבית משפט ולהוכיח שהתקלה נגרמה בלי קשר למה שבוצע בטיפול, אבל שיהיה בהצלחה עם דבר כזה.
לפי תקנות משרד התחבורה , אתה יכול לבצע את הטיפולים השוטפים במוסך מורשה משרד התחבורה (כלומר כל מוסך מורשה בארץ) ואז האחריות עדיין בתוקף. אם זאת אין התייחסות למקרה של טיפולים עצמאיים, ואני די בטוח שהיבואן ישמח להתנער מהאחריות במקרה שכזה.
Sent from...
החוק מגדיר רשימה של פעולות שמותר לבצע עצמאית ברכב (גן אופנוע זה רכב לצורך העניין). הרשימה הזאת מאוד מצומצמת, החלפת שמנים, רפידות, מסנן אוויר וכו' לא ברשימה הזאת, כלומר כל טיפול באופנוע בבית זאת עבירה על החוק מלכתחילה. אני לא יודע אם הייתה בעבר איזושהי ענישה או אכיפה בכלל של התקנה הזאת, אבל היא די שומטת את הקרקע לכל מי שינסה לדרוש משהו בבית משפט שהיבואן יעמוד באחריות לאחר טיפולים ביתיים בכלי.
בארץ הקודש - יבואנים (לצערנו) תמיד מנסים להתחמק מאחריות... גם כשאתה מטפל במוסך מורשה. גם כשאתה מטפל במוסך שלהם!
למען האמת התנערות מאחריות אצלנו בארץ - זו נורמת התנהגות שחורגת באופן כללי להמון תחומים בהמון מקרים. לא רק בענייני יבואני רכב.
בנוגע לשאלה "מה אני יכול לעשות בנידון?" -ברור שיש מה לעשות. אין דבר שאין לו פרצה, ואין מצב שאי אפשר להתמודד איתו ו/או לפחות לשפר עמדה.
פשוט אתה צריך לפנות לאנשים שעוסקים בזה, ונחשפים למקרים כאלו על בסיס קבוע.
למשל אם יש לך דיבור עם איזה מוסכניק - אני הייתי ממליץ לך לפתח איתו שיחה בנוגע למקרים שהוא שמע עליהם בעבר שיבואנים התחמקו מאחריות. הוא בוודאי שומע מקרים כאלו על בסיס יום יומי, ויכול לספר לך על שיטות העבודה ודרכי ההתנהלות של היבואנים... ואתה תוכל לגזור מכך מסקנות, מה כדאי ומה לא כדאי לך לעשות.
גם פנייה לעו"ד לא הייתי פוסל. בוודאי יוכל להכווין אותך מה כדאי לעשות כבר עכשיו מראש - כדי לשפר את מצבך הנוכחי והעתידי מבחינה משפטית (כי סביר להניח שזה עניין שיעבור למישור משפטי מתי שהוא).
צודקים הבורקה והאיילזו - לא הגיוני, לא קורה בשום מקום בעולם... אבל - לא חוקי בישראל לטפל ברכב שלא ע"י בעל מקצוע מוסמך מטעם הרשות המתאימבלה בלה בלה.
וזה כולל גם טיפולי סיכה...
חושך על פני תהום.
טרייבל, באמת חשבת שיהיה פה קליפורניה?
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
הדיון הזה נסב על חוקי טיפול ברכב ולא על lane splitting (שכאמור, לא אחיד בין מדינות היבשת ההיא)
בארה"ב מותר לאדם לפרק ולהרכיב את אופנועו/רכבו כאוות נפשו, להוסיף אביזרים ולגרוע משקל... - בישראל לא.
אגלה לכם סוד? - יש מקומות בעולם שאפילו לא עושים טסט שנתי... בטח לא במתכונתו הישראלית (שלם למדינה 1000 ש"ח על הזכות לשאת לוחית רישוי לעוד שנה, שלם עוד 50 למוסך מנומנם שיבדוק ויתן מדבקה. הבא בתור!...)
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
תודה לכולם על התשובות