בבית
היי,
שמתי על האופנוע שלי בכוונה ארגז גדול (ומכוער) בנפח 52 ליטר. נכנס אליו הכיסוי, קסדה אחת, מגיני ברכיים, כפפות והשרשרת (ונשאר עוד קצת מקום לפאוץ קטן).
בנפח כזה לא אמורות להיכנס 2 קסדות ומעילים? המעיל בגלל המגן גב פשוט לא יכול להיכנס וגם בלעדיו אני לא רואה איך נכנסות שתי קסדות ושני מעילים.
הגיוני? ציפיתי ליותר מדי? מה כן יכול להיכנס לנפח של 52 ליטר?
בבית
חביבי רק 3 ארגזים. - עמותת ידידי הארגזים
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
כמו השושנים, בחורף בגלל כל הציוד, אני נוסע בכיף עם 3 ארגזים. לכל מקום שאני מגיע הכל מאופסן באופנוע וקל לי. סה״כ 118 ליטר.
ולענינך: בארגז 52 נכנסות 2 קסדות ואולי מעיל קיץ עם מגיני בירכיים.
האם זה הגיוני? כן, זה נפח נתון, זו לא תקלה.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
אני משאיר בארגז רק את מגיני הברכיים. הקסדה, מעיל, כפפות ונעליים נשארים עלי.
ארגזים זה פשרה.
המעיל עליי, אופנוען אמיתי גם בקיץ!
עם שלושה ארגזים עשיתי סופ"ש עם אישתי בכנרת.
אצלי הארגז אם זכור לי 46 ליטרים, יכול להחזיק רשת למושב, ערכת כלים קטנה, מעיל ממוגן קשיח, קסדה שלמה ענקית (3XL) וכפפות. ב-די-יוק.
וכן, זה מכוער, זה לא סקסי, והחבר'ה יכולים להסתלבט - עד שמגיע טיול ופתאום להם כבד על הגב והם מבקשים לזרוק את ערכות הקפה אצלךתמיד מציל את המצב.
וגם - למישהו כמוני שאופנוע זה כלי הרכב העיקרי והיחיד שלו, זו האופציה היחידה של מקום אחסון נורמלי שאינו...קטנוע.
אופנוע לא יכול להקרא כלי רכב אם אין לו סט ארגזים של 100 ליטר לפחות.
ובמידה ואין ארגז בכלל הרוכב הוא חמור. יען נושא משא על גבו כמו חמור במדינות עולם שלישי.
שמישהו יעיר את הכרוב.
זריזות והנאה הם שני דברים שונים, אפשר להיות זריז גם עם 3 ארגזים וציוד, הרוב תלוי ברוכב
ובמנוע, וכשיש לך מנוע חזק לא הארגזים מגבילים אותו, וההנאה שלי היא מקום לציוד כשאני
עוזב את האופנוע ללא ציוד מגביל עלי, לפתוח ערכת קפה בטיול, ולקחת כל מה שמתחשק לי
לכל מקום, גם אם זה הכי לא נחוץ בעולם...
תמונת אילוסטרציה של ההנאה שלי:
![]()