אתן לך את 2 הסנט שלי כי אני במצב מאוד, אבל מאוד דומה לשלך.
אני גם סטודנט, עושה את ציר אשדוד-תל אביב 4 פעמים בשבוע (בסמסטר), רוכב על אופנוע בערך פעם בשבוע ללימודים, בשאר הזמן לוקח את הרכבת. עם זאת שאני לא סובל את התחבורה הציבורית - איילון הפקוק בבוקר לא יותר מהנה, שלא לדבר על הבלאי על הכלי (4 נסיעות ללימודים זה טנק דלק). האופנוע הפך לכלי עירוני, לנסיעות "פורקן לחץ" וטיולי סופ"ש במזדמן.
מבחינת עלות קניה - את שלי רכשתי לפני שנתיים בקצת פחות מ-11 אלף (סוזוקי GS500). עד כה עם 27 אלף ק"מ שעברו תחתיי בשנתיים השקעתי קרוב ל-8000 (חישוב גס מאוד) בשלל ליקויים, טיפולים, שמנים, בלאי טבעי של הגיל וכו'. בהחלט אפשרי למצוא אופנוע במצב טוב שישרת אותך בתקציב הזה, מכיר כמה חבר'ה שרוכבים שנים על כלים שנקנו בסכומים בני 4 ספרות (הבולט ביניהם הוא חבר עם YBR250 שמספיק לו לכל צרכיו ורוכב עליו כבר שנה שלישית ברציפות). העניין הוא לדעת מה לחפש, ולצוד - כי כלים במצב טוב מגיעים פעם באף פעם, שלא לדבר על מצב שמור. אני אישית דאגתי ליישר קו לפני הלימודים - כל הליקויים שידעתי עליהם תוקנו והאופנוע הובא למצב פלס, תוך הבנה מה מחכה לי מבחינת בלאי בעוד X ק"מ והיערכות בהתאם. כמובן שיש הפתעות אבל זה פחות כואב כלכלית.
אני גם עובד במשרה חלקית, משלם ביטוח, שכר לימוד ועוד מגרד כסף ליציאות. הכל אפשרי, השאלה היא איך אתה מחלק את התקציב שלך. אם זה חלום שבוער לך - לך על זה, רק עצה ידידותית - במצב שלך הייתי נשאר עם הרכבת ומחזיק אופנוע בשביל הפנאי וככלי רכב עירוני ולא ככלי תחבורה ללימודים (כי באמת שאפילו על 500 סמ"ק זה מעייף אחרי כמה ימים ברציפות).

בתקציב כמו שלך בגדול אפשר למצוא ER5 במצב טוב (יש כמה שמורים בשוק לאחרונה), או אם 250 זה הכיוון אז אינזומה 250 חמוד (בתנאי שלא ממורה נהיגה).

ושלא תחשוב על תשלומים. לא במצב שלך ולא בשביל אופנוע. זו דרך להכנס לחובות. אם אין לך את הכסף לקנות משהו - או שתוותר או שתמצא איך להשיג את הכסף הזה, תשלם במכה ותשכח מזה. זה יחנוק אותך כלכלית כל חודש (בייחוד אם מדברים על 1500 בחודש) ובמידה ותרצה להשתדרג אתה תמכור את הכלי וסביר להניח שעדיין תממן אותו הרבה אחרי.