אני אתן את הזוית שלי... שתהיה שונה ממבטם של כמה מגיבים.
גם אני הייתי סטודנט תפרן, והחזקתי כמה כלים במהלך הלימודים ששימשו אותי ככלי רכב לכל דבר.
כולם היו ישנים מאד, שגירדתי לרכישה שלהם את התקציב בקושי.
אז בהתחלה זאת הייתה וספה PX200 שאין בפנים מה להתקלקל... וזה באמת נסע, אבל כשעברתי לדברים יותר מתקדמים , הבעיות התחילו להגיע.
כמו שאמר לי בזמנו סטפן באחת הבדיקות... אופנוע ישן זה כמו בנאדם קשיש, גם אם הוא במצב טוב, הוא עדיין כבר לא בנוי לשמש כסוס עבודה וכל מני תקלות ובעיות יתחילו להגיע.
ומה גם שיישור קו אמיתי, כזה שיביא אותו למצב כחדש, פשוט לא משתלם כי בעלות של יישור קו כזה, אפשר לרכוש מתלכתחילה אופנוע יותר חדש.
אז מה הייתי עושה אחרת אז? עם התובנות של היום?
הייתי לוקח פאקינג הלוואה וקונה לעצמי אופנוע חדש או קרוב מאד לחדש.
מה שמאפיין את תקופת הסטודנטיות, זה שמדובר על תקופה קצרה יחסית עם עליית הכנסות משמעותית אחריה (אני מדבר על רוב המקצועות בלי דוגמאות קיצוניות של דוקטורט בפילוסופיה).
שזה אומר למעשה, במידה ויש לך תקציב של משהו כמו 10K, הלוואה של 35K שפרוסה לכמה שיותר זמן - 10 שנים נגיד, עם אפשרות של פירעון מוקדם ללא קנסות.
מדובר על החזר חודשי של 350 שקלים, שבואו נסכים, לא יביא סטודנט שעובד בחצי משרה וקצת יותר בחופשות, לפשיטת רגל.
ואפשר לסגור ולהעיף את ההלוואה הזאת בתום הלימודים.
אני נזכר בכל התקלות והטיפולים, והתיקונים והתסכול, ותכל'ס בדיעבד היה נכון יותר פשוט לקחת הלוואה ולרכוש כלי חדש יותר.
עכשיו לעניין הגישה שהוזכרה כאן... "אם אין לך שקל לרכוש אז אל תרכוש".
נו באמת,
אנחנו צורכים אשראי בכל מקום,לוקחים משכנאתות לדיור, רוכשים ריהוט בתשלומים, משלמים בצ'קים דחויים... וכן יש דברים מסוימים שלשמם צריך הלוואות.
לאחרונה למשל, עזבתי מקום עבודה עם רכב צמוד וגם נולד לי ילד נוסף... אז היה צריך לרכוש רכב וכזה גם שיספיק למשפחה גדולה, אז לוקחים הלוואה ורוכשים רכב, לא קונים סוסיטא אספנות רק כי כרגע אין לך את כל הסכום.
מצד שני, אני לא אקח בחיים הלוואה כדי לנסוע לחופשה או משהו כזה.
שכל אחד ישתמש באשראי כראות עיניו ובאחריות, לדעתי נטילת אשראי לרכישת כלי רכב לשימוש יומיומי (שיחליף נבלה שתעשה חורים בכיס) זאת סיבה מוצדקת.
כל זה מתייחס כמובן למצב של אופנוע לשימוש מלא ככלי רכב.. כמובן שכל שילוב של תחבורה ציבורית וכלי לנסיעות עירונית יהיה הרבה יותר זול...

ציטוט ההודעה בתגובה
  ציטוט ההודעה בתגובה