לדעתי אופנוע כזה עובר את ה 100k בקלות בהנחה שטופל ולא רצחו אותו על הגז יותר מדיי
הי לכולם,
לאחר מחשבות רבות ובשעה טובה החלטתי לקנות CB500X. חיפשתי אופנוע שיתן לי מענה לנסיעות בין עירוניות - ת"א רחובות, ישיבה זקופה, אמינות, נוחות ושיתאים בתקציב (25-30)
העניין הוא שאני מפחד לקנות חתול בשק...
רציתי לדעת האם 70K ק"מ זה הרבה/קצת לאופנוע מ-2014. האם שווה להשקיע עוד כמה אלפים ולקנות כלי שעשה 40K או לקחת הלוואה ולעלות בשנתונים ובאופן כללי כמה זמן יחזיק לי בלי עלויות אחזקה גבוהות במיוחד.
מה דעתכם?
לדעתי אופנוע כזה עובר את ה 100k בקלות בהנחה שטופל ולא רצחו אותו על הגז יותר מדיי
^^^
מסכים (כשמשאלת לב ופחות מניסיון).
לדעתי אתה יכול למצוא כלי כזה עם 40000 ק''מ, אם רק תהיה סבלני. קניתי את ה cb500x שלי לפני חצי שנה, 2014 עם 28000 ק''מ, בתקציב שציינת (הרף עליון עם מתיחונת קלה). למזלי האופנוע הגיע אלי עם שרשרת וגלג''ש חדשים, צמיגים עם 4000 ק''מ ואחרי טיפול גדול מרוכב רגוע. עושה ראשון רחובות על בסיס יומי, מעט טיולים בסופ''ש, ובמצטבר 8000 ק''מ עד כה. עשיתי טיפול קטן (שמנים ופילטר שמן) במוסך, שימון שרשרת כל 500 ק''מ ונראלי שבקרוב אחליף לו צמיגים. לפני החלפת הצמיגים זה יוצא משהו כמו 1500 ש''ח (הערכה גסה מידי מזיכרון די חלש). עם הקטנוע שהיה לי האחזקה היתה די דומה.
את האופנוע חיפשתי רשמית במשך 3 חודשים ומעשית כמעט חצי שנה. בתקופה הזאת היו מספר כלים עם נתונים די דומים בלוחות יד 2, בסוכנויות הטרייד היו פחות כאלה, אך גם שם מידי פעם עלה אחד (משם קניתי את שלי).
שלום וברוכים הבאים לפורום,
בפורום יש דרישה לכותרות ענייניות. דגם האופנוע אינו כותרת עניינית, לכן הכותרת נערכה.
לתשומת לבך להבא.
תודה והמשך גלישה מהנה.
אני עושה 20,000 ק"מ בשנה. כל שנה.
רובם ברכיבה מנהלתית ורגועה.
כלום באופנוע שלי לא מגיע לקצה היכולת שלו.
אני בטוח שתמצא כלים עם 10.000 ק"מ, שעבדו יותר קשה....
ההבדל בין 28 ל 40 בטל בשישים.
מה שכן, אתה אמור לראות הפרש במחיר בהתאם.
תודה על התגובות.
חיזקתם לי את הביטחון פשוט ללכת על זה.
בע"ה הפוסט הבא יהיה עם תמונה של אופנוע יד שניה חדש...
70 אלף ק"מ ל-CB500X זה הרבה.
לא כי זה הרבה אבסולוטית - אלא כי לא חסר בשוק כלים שמורים שנסעו חצי מזה.
גם אופנוע אמין ועמיד (וה-CB בהחלט יכול להיקרא כזה) צובר בלאי כתוצאה מנסועה, ודורש השקעה בהחלפת רכיבים מתבלים. בעיקר באופנועי תקציב כמו סדרת ה-500 של הונדה. רכבתי על CB500X עם 65 אלף ק"מ, וההבדל מאופנוע חדש היה מורגש.
סביר להניח, שאחרי הקניה תגלה:
1. בולם אחורי גמור. אולי לא נוזל, אבל עייף וגורם לנדנודים.
2. מיסבי היגוי/גלגלים עייפים.
3. כבלים עייפים, שסיכויי הקריעה שלהם גבוהים - כי מי לעזאזל טורח לשמן את כל הכבלים אחת לטיפול גדול?
4. דיסקים שחוקים - אלא אם הם הוחלפו לא מזמן.
בנוסף, יש עוד שיקול. זה לא סוד, שחלק גדול מבעלי הכלים מזניחים פעולות תחזוקה יקרות שנדרשות אחת לזמן רב. גם מוסכים רבים מוותרים על חלק מהפעולות הדרושות בטיפול גדול, כי "לא צריך", והלקוח יברח אם יצטרך לשלם על כל העבודות שכתובות בספר.
הנזק שנגרם כתוצאה מזה איטי, ומגיע בשלב די מתקדם של חיי האופנוע. אם תיפול על אופנוע שבו לא בוצע מעולם כיוונון שסתומים למשל, בקילומטראז' של 20-30 אלף לא סביר שהספיק להיגרם נזק. לעומת זאת, באופנוע עם 70 אלף ק"מ הסיכוי לנזק מצטבר כבר יותר גבוה. סביר להניח גם שתקבל אופנוע שבו מעולם לא הוחלף נוזל בלם, ולא הוחלף שמן בפרונט.
כשמדובר בכלי יחודי, שמצדיק יישור קו ארוך ויקר (במחירי מוסכים) - יש הצדקה להשקעה. אבל CB500X זה כמו יונדאי - השוק מוצף, יש המון כלים, כולל כאלה עם קילומטראז'ים נמוכים. אז לא שווה להוסיף עוד 5 אלף שקל, ולקבל עוד שנה - שנתיים של ראש שקט? וזה עוד לפני שמדברים על זה שאם תתחזק את האופנוע היטב - אז כשהוא יגיע ל-70 אלף ק"מ, סביר להניח שהוא ירגיש טוב בהרבה מרוב הכלים שנמכרים עם הקילומטראז' הזה היום בשוק.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual