תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: צמיג "שטוח"?

Member

צמיג "שטוח"?

קניתי את האופנוע עם צמיגים במצב חדש, עדיין עם סימוני הגיר ו"צ'ופצ'יקים" בצדדים. רק דבר אחד מפריע לי - הצמיג די שטוח, כלומר לא בלוני ולא דומה בצורה להגדרות היצרן.
    כאדם חשדן מטבעו שקנה אופנוע מבחור צעיר - יכול להיות ששרף את הצמיג לקראת מכירת האופנוע? אשמח לביקורת. יש ברשותי קליבר ואוכל לעשות השוואה בין עומק החריצים בצד לבין המרכז. השאלה מה הוא הפרש תקין.

תמונת היצרן לצורך השוואה:

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קודם כל הצמיגים לא במצב "חדש".
    ה"צ'ופצ'יקים", במקומות בהם אין שחיקה (בצדדים) לא נשחקים כלל ויכולים להגיע עד סוף ימי הצמיג.
    הצמיג שצילמת הוא עם בלאי שסביר למישהו שרוכב על כביש ציבורי ולא משכיב כל היום במסלול (מה לעשות, רוב הנסיעה ביומיום היא בקו ישר ולא בהטיה).
    מה שמעניין אותך הם המרקרים (פיסות גומי בולט בתוך החריצים) ותאריך יצור הצמיג (מוטבע על הדופן בארבע ספרות: שתיים ראשונות של מספר השבוע בשנה, ושתיים אחרונות למספר השנה).
    עקרונית הצמיג כבר שטוח אבל לא ברמה שמחייבת החלפה דחופה. ברור שהביצועים על הצד יהיו פחות טובים וזה תמיד שיקול של עלות/דרישות.
    נ.ב.
    מינוח נפוץ לשחיקה הזאת הוא "צמיג מרובע".

Senior Member הסמל האישי של ees
    אני לא מצליח להבין משהו:
    אחרי חודש עם רכיבה (אגרסיבית?) שלך, אתה רוצה להשוות בין מצב הצמיגים עכשיו לבין מצבם כפי שקנית אותם?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    קודם כל הצמיגים לא במצב "חדש".
    ה"צ'ופצ'יקים", במקומות בהם אין שחיקה (בצדדים) לא נשחקים כלל ויכולים להגיע עד סוף ימי הצמיג.
    הצמיג שצילמת הוא עם בלאי שסביר למישהו שרוכב על כביש ציבורי ולא משכיב כל היום במסלול (מה לעשות, רוב הנסיעה ביומיום היא בקו ישר ולא בהטיה).
    מה שמעניין אותך הם המרקרים (פיסות גומי בולט בתוך החריצים) ותאריך יצור הצמיג (מוטבע על הדופן בארבע ספרות: שתיים ראשונות של מספר השבוע בשנה, ושתיים אחרונות למספר השנה).
    עקרונית הצמיג כבר שטוח אבל לא ברמה שמחייבת החלפה דחופה. ברור שהביצועים על הצד יהיו פחות טובים וזה תמיד שיקול של עלות/דרישות.
    נ.ב.
    מינוח נפוץ לשחיקה הזאת הוא "צמיג מרובע".
    קודם כל תודה על התגובות.
    ברור לי שהצ'ופצ'יקים בצדדים לא נשחקים בנסיעה בקו ישר, אבל לא ברור לי שאנשים נוסעים ככה
    לא מכיר בלאי של צמיגים, לא יודע כמה זמן צמיג אמור להחזיק וכמה הוא נשחק ברכיבה יומיומית. הנסיעה שלי לא אגרסיבית, במיוחד בהתחשב באופנוע, רוב הזמן על מצב STD למעט רכיבות מהירות, ובאופן כללי אני מחפש סיבובים ולא תאוצה בקו ישר.
    נהיה כנים - האופנוע אצלי חודש וכבר עשיתי איתו 4kkm, רובם ללא ספק בקטע בין ג'וברין להדסה. הגלגל 'פרפר' בצורה מינימלית לפעמים בתאוצה על כבישים גרועים בעיר, ופעמים בודדות לרגע קצר על מעברי חציה שנצבעו לאחרונה.
    מה אני צריך להבין מהמארקרים? לא שמתי לב אליהם בכלל. מה היא אינדקציה טובה להחלפת צמיג מעבר לעומק חריצים?

ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    אני לא מצליח להבין משהו:
    אחרי חודש עם רכיבה (אגרסיבית?) שלך, אתה רוצה להשוות בין מצב הצמיגים עכשיו לבין מצבם כפי שקנית אותם?
    אני רק רוצה להבין. את ההערה על "הצמיג שלך נראה קצת שטוח" קיבלתי כבר ביום הראשון עם האופנוע.

Senior Member
    ב4 אלף קילומטר אתה יכול לשטח צמיג בשקט (בטח משומש), איך אתה מצפה שיראה כמו חדש?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בקיצור, אם אתה משכיב והולך על הקצה אז תעיף את הצמיגים. אם אתה נוסע בעיקר מנהלתי אז תמשיך לנסוע בראש שקט.

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    לגבי המרקרים - בליטות גומי בכמה מקומות - בתוך החריצים ; אם נשחק הצמיג עד שהחריץ בגובה המרקר - הגיעה העת להחליף.

פרט לעומק החריצים (בנק' השחוקה ביותר, כן?), יובש או סדקים יהוו סיבה להחלפה - גם אם הצמיג לא שחוק.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כן, אבל תלוי באיזו רמה. תמיד יש קצת חריצים אחרי תקופה. תמיד נכון לתת לצמיגאי שאתם סומכים על יושרו להעיף מבט.

Member
    כל צמיג מקליק קצת על מעבר חצייה בצבע שמן. היה לי מישלין חדש בניילון שזרק במעברי חצייה זה לא מדד

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    איך מבינים את המרקרים של שחיקת הצמיג:
    http://southtexasbiker.com/motorcycl...-switch-tires/