תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: Ninja 250SL - מדומם בסל"ד נמוך, איך לזהות צמיג גמור ועוד (כ"ע)

Junior Member

Ninja 250SL - מדומם בסל"ד נמוך, איך לזהות צמיג גמור ועוד (כ"ע)

היי אנשים ,

יש לי כמה שאלות שאשמח אם אוכל לקבל מענה.

יש לי נינג'ה 250SL , ראיתי שה- PSI אמור להיות 28 קדימה ו32 אחורי.
    כל כמה זמן רצוי לבדוק אוויר בצמיגים ?
    אני רוצה לשים צמיג אחורי טיפה יותר עבה , האם הדבר אפשרי ומומלץ ?

בקרוב אכנס לטיפול 12 אלף ורציתי לדעת מה עושים בטיפול הזה לאופנוע ?

מה הריזיקה הכי טובה לדעת האם צריך להחליף צמיגים ?

אני נתקל בבעיה לפעמים שהמנוע נכבה כשהוא עומד כמה שניות בניוטרל וגם לפעמים כשאני במהירות נמוכה ( יוצא מהחניה וכו')
    הדבר לא קורה תמיד אלא פעם ב.. אבל עדיין משהו שאני חושב שהוא קריטי וחייב בדיקה.
    מאיפה אפשר להתחיל לבדוק את הנושא ?
    האם זה יכול להיות בעיה של פיוזים או חוטים ?

בשביל ההבנה האופנוע עשה סך הכל 11 אלף ק"מ.

תודה רבה לעונים !

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    שלום וברוכים הבאים לפורום הטכני.

1. כותרות ענייניות לשרשורים הם חובה בכל הפורומים של פולגז, אבל פי כמה וכמה בפורום הטכני. לא "עצה + כמה שאלות", וגם לא דגם האופנוע שלך - כל אלה לא מכילים מידע על תוכן השאלות שלך, ולכן כותרות ענייניות זה לא. ערכתי לך את הכותרת הפעם, אנא הקפד להבא.

2. בפורום הטכני קודם כל קוראים, אז עושים חיפוש בגוגל, ורק אם לא נמצאה התשובה - מתחילים לשאול. התשובה לשאלה שלך על הטיפולים מודבקת למעלה בפורום, שרשור נעוץ שקוראים לו "טיפולים - מה\פעם בכמה\וכו' - זה כאן". אז זה שם, וכמעט כל מה שלא שם - ננעל.

3. הדרך לדעת אם צריך להחליף צמיגים היא להסתכל עליהם. יש 2 מאפיינים שאתה צריך לחפש - סדקים בצמיג המעידים על התייבשותו, והדפסי גומי מיוחדים בחריצי הצמיג שנועדו לסמן כשהוא נגמר - אם הם משתטחים עם שאר שטח הצמיג, זה סימן שצריך להחליף.
    תקרא, תסתכל על התמונות, באופן כללי תתרגל לרעיון שבשביל להגדיל את כמות המידע המועיל אתה צריך את האנגלית שלך.
    http://www.bikebandit.com/blog/post/...le-tires-guide

4. את הבדיקה אתה צריך להתחיל מלוודא שכבל הקלאץ' מתוח במידה הנכונה, מלוודא את גובה סל"ד הסרק ומהיכולת שלך לתפעל את ידית הקלאץ' באופן תקין. לרוב זה יתחיל וגם ייגמר שם. לא פיוזים, לא חוטים ולא נעליים.

5. שכחתי, לגבי צמיג אחורי יותר עבה. אפשרי טכנית - אבל לא תעבור טסט עם זה ו\או תורד מהכביש אם יעצרו אותך לבדיקה שגרתית, גם לא מומלץ - האופנוע יפנה גרוע יותר.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    שלום וברוכים הבאים לפורום הטכני.

1. כותרות ענייניות לשרשורים הם חובה בכל הפורומים של פולגז, אבל פי כמה וכמה בפורום הטכני. לא "עצה + כמה שאלות", וגם לא דגם האופנוע שלך - כל אלה לא מכילים מידע על תוכן השאלות שלך, ולכן כותרות ענייניות זה לא. ערכתי לך את הכותרת הפעם, אנא הקפד להבא.

2. בפורום הטכני קודם כל קוראים, אז עושים חיפוש בגוגל, ורק אם לא נמצאה התשובה - מתחילים לשאול. התשובה לשאלה שלך על הטיפולים מודבקת למעלה בפורום, שרשור נעוץ שקוראים לו "טיפולים - מה\פעם בכמה\וכו' - זה כאן". אז זה שם, וכמעט כל מה שלא שם - ננעל.

3. הדרך לדעת אם צריך להחליף צמיגים היא להסתכל עליהם. יש 2 מאפיינים שאתה צריך לחפש - סדקים בצמיג המעידים על התייבשותו, והדפסי גומי מיוחדים בחריצי הצמיג שנועדו לסמן כשהוא נגמר - אם הם משתטחים עם שאר שטח הצמיג, זה סימן שצריך להחליף.
    תקרא, תסתכל על התמונות, באופן כללי תתרגל לרעיון שבשביל להגדיל את כמות המידע המועיל אתה צריך את האנגלית שלך.
    http://www.bikebandit.com/blog/post/...le-tires-guide

4. את הבדיקה אתה צריך להתחיל מלוודא שכבל הקלאץ' מתוח במידה הנכונה, מלוודא את גובה סל"ד הסרק ומהיכולת שלך לתפעל את ידית הקלאץ' באופן תקין. לרוב זה יתחיל וגם ייגמר שם. לא פיוזים, לא חוטים ולא נעליים.

5. שכחתי, לגבי צמיג אחורי יותר עבה. אפשרי טכנית - אבל לא תעבור טסט עם זה ו\או תורד מהכביש אם יעצרו אותך לבדיקה שגרתית, גם לא מומלץ - האופנוע יפנה גרוע יותר.

היי ,

תודה רבה על התשובות והתיקון בכותרת וכו'.
    אני חדש בפורום אז חטאתי באי קריאת חוקים/מדריכים וכו'.

תודה על הכיוון והתשובות !

Senior Member
    אני בודק לחץ אוויר כל שבועיים שלושה.
    מידות צמיגים צריכות להיות תואמות לרישיון הרכב. כל מידה אחרת לא תעבור טסט ועלולה להיות מסוכנת להתנהגות האופנוע
    טיפולים - אמור להיות מפורט בספר רכב. בגדול - שמן +פילטר שמן, מסנן אוויר (אולי), פלגים (אולי) ובדיקת בלמים
    צמיג מחליפים אם הוא יבש (סדקים קטנים) או אם עומק החריצים קטן משני מ"מ
    אם אתה נכנס לטיפול, תבקש שיבדקו לך את הבעיה שהזכרת עם המנוע.