הוא מחפש אנשים בטלפון, אין לו מה לחפש עם לייזר באיילון בבוקר.
נצפה היום באיילון דרום. חוץ מניידת/שוטר על אופנוע בכל מחלף שנותנים דוחות, קבלו את הדבר הבא:
Screenshot (3).jpg
ממה שהצלחתי לראות זה שוטר עם מצלמה ועדשה מכובדת.
ולמי שירד בשלום ופנה שמאלה לכיוון מזרח חיכה סמוי עם מצלמת וידאו על חצובה (או שאני סתם פרנואיד):
Screenshot (5).jpg
תתנהגו יפה.
הוא מחפש אנשים בטלפון, אין לו מה לחפש עם לייזר באיילון בבוקר.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
אדם בוגר שיודע שהסטת המבט מהכביש, והתעסקות בטלפון, עלולה לגרום להתנגשות ולמוות.
ועדיין בוחר לעשות זאת, זה רצח.
הריגה היא בשוגג.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
מבחינה חוקית KKatkov צודק
מבחינתי, כל נהג שמתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה (או כל דבר) הוא יותר גרוע ממחבל.
מבחינתי, אתה הולך רגל או רוכב אופנוע. כי ממש אין סיכוי שאתה מחבל או גרוע מכך.
אבל השימוש בטלפון הוא לא שחור ושחור כמו שאתה מתאר.
אמצע כביש 6 כשהתנועה דלילה או בפקק התמידי בגשר ראשון השימוש בטלפון אינו חוקי אבל הסיכון הוא אפסי. בעיר, ליד בית ספר או גן ילדים, בכביש מפותל ובכביש דו סיטרי הסיכון רב. וכמובן שאינו חוקי.
איללכא...אז אולי די עם הצדקנות האין סופית
גם בפקק ובכביש ריק - התעסקות בטלפון מצד נהגים ברכב היא כנראה האויב הגדול ביותר שלנו כרוכבים.
יתרה מכך, העיסוק בטלפון הוא הרגל. מי שיתרגל להתעסק בטלפון בזמן נהיגה יאבד בסופו של דבר את יכולת האבחנה בין מסוכן יותר לפחות, באם היתה לו כזו מלכתחילה.
חוקים נועדו להפחית עד לבטל את שיקול הדעת של הציבור בצורה קולקטיבית, משום שאי אפשר להתייחס לסך הכישורים הקוגנטיביים והאינטיליגנציה של כל פרט, בין אם בחוקי תנועה עסקינן, ובין אם לאו.
אם אתה מתייחס לעניין כצדקנות. בשל העובדה שכמעט ללא יוצא מן הכלל, כל אחד מאיתנו מבצע עבירה כזו או אחרת, אני מקבל את האמירה. אבל אם אתה מכוון לכך שכולנו כנראה מתעסקים בטלפון בזמן נהיגה או רכיבה - אני לגמרי לא מסכים איתך, ומקווה שכאינדיבידואל אתה בוחר שלא "לקפוץ יחד עם כולם מהגג".
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
סיכון אפסי?
אז במקום לדרוס ילד, אתה תכנס בזה שלפניך בפקק מתחת לגשר ראשון ותיצור פקק עוד יותר גדול שאחרים ישלמו עליו שעות אחרי זה.
או שאולי במקום להכנס בגדר בכביש מפותל, רק תעוף על 150 קמ"ש במקרה הטוב לצד ימין ולא תוריד אף אחד בדרך, במקרה הרע לצד שמאל תוך התהפכות ומעבר לצד השני כשממול בא רכב והוא גם ישלם את המחיר.
סיכון הוא התוצאה, אז במקום להתעסק בתוצאה של התאונה, תתעסק בלמנוע את התאונה מראש.
לא מנסה להצטדק, ולצערי גם אני חוטא בנגיעה בטלפון בנהיגה (אמנם הרבה פחות מפעם), אבל אני מעדיף ערס-בריון-כביש-על-מזדה שממהר להידחף בין הנתיבים על פני אמא-על-ג'יפון שמתעסקת בטלפון. מניסיון, רוב 'משפרי המיקום' ברמזורים מתעסקים בטלפון במקום במראות, מה שמעלה את הסיכוי לגלח אופנוען משתחל.
Yuv,
רק משפט וותיק לפוסט שלך, ''זה שאני פרנויד לא אומר שלא רודפים אחרי...''
שטויות.
אני מוכן לשים כסף עם כל אחד כאן, שאני מסוגל לנהוג באלפא שלי בכביש 5/6/431 בשעות לא עמוסות, לדבר בטלפון (דבר שאינני עושה פרט למקרים חריגים) - ולשמור על הנתיב בצורה סבירה +, לזהות סכנות בזמן ולהגיב בהתאם.
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא ממש לא "טלפון".
האויב הגדול ביותר של האופנוען הוא האופנוען עצמו. בעיקר אם הוא מסתמך על זה שנהגים אחרים לא ישתמשו בטלפון, יאותתו ויבדקו מראות.
האויב השני אחריו הוא הזלזול האנושי - שגורם לנהגים להתרכז בטלפון, לבלום בלימת פתע בנתיב השמאלי, לשבור שלושה נתיבים כי הם פספסו מחלף.
אל מול שני האויבים האלה, מתגמדות כל הסכנות ה"קלאסיות" והקונקרטיות - אי-מתן זכות קדימה, טלפון, מעברי נתיב ללא איתות, מהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך וכו'.
הסכנות האלה הן התסמינים של הבעיה האמיתית, ולא המקור שלה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual