עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 64

אשכול: איך מתנתקים מביטוח לאומי?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    ועדיין ג'ק,
    כואב לראות כל חודש איך נעלמים לך מהנטו 1500 שקל איך שלא תסתכל על זה.
    אני מעולם לא השתמשתי בשירותי ביטוח לאומי, לא חתמתי אבטלה יום בחיי.
    לי זה עדין צורם.
    אבל זאת המהות של ביטוח,כל ביטוח.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    ועדיין ג'ק,
    כואב לראות כל חודש איך נעלמים לך מהנטו 1500 שקל איך שלא תסתכל על זה.
    אני מעולם לא השתמשתי בשירותי ביטוח לאומי, לא חתמתי אבטלה יום בחיי.
    לי זה עדין צורם.
    אבל זה לא בשבילך! השקלים האלה לא נעלמים בשבילך, אלא בשביל אנשים אחרים, שקשה להם יותר בחיים, שנקלעו למצבים שלא תאחל לאף אחד, שנפגעו על לא עוול בכפם וזקוקים לטיפול, וגם אתה עשוי להיות בין האנשים האלה שנמצאים בצד השני של התשלומים האלה יום אחד אם תתחתן ואשתך תוליד ילדים, למשל (ואני בכוונה מביא דוגמה שמחה ולא דוגמאות קשות). אל תדאג, מתישהו תזדקק לביטוח לאומי, גם אם לא הזדקקת עד עכשיו. עדיף שזה יהיה מסיבות טובות וכמה שפחות, אבל אם חו"ח יקרה משהו - אתה מעדיף שמישהו אחר, שאולי גם משלם קצת יותר ממך, לא יגיד את מה שאתה אמרת ויחסוך לעצמו את התענוג - על חשבונך. תחשוב על זה ועל המהות של התשלומים הסוציאליים, שאתה משלם כדי לעזור לזולת.

Senior Member
    ג'ק מסביר ממש טוב.
    גם אני הבנתי סופסופ את ההורדות המפגרות מהמשכורת.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    האופוריה שהדברים מוצגים בה נחמדה ובחלק גדול ממנה נכונה. רק צריך לזכור שחלק גדול מהכסף הולך לתקצב ציבורים לא יצרניים (כאלו שרק מושכים מהקופה ולא מכניסים אליה כלום) מרצון ולא מכורח הנסיבות (בעיות בריאותיות חלילה) וכולם יודעים על איזה ציבורים מדובר.
    נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 02-09-2015 בשעה 20:21.

החלוקה של התקציבים האלה ויעילות הניצול שלהם באופן כללי מחורבנת למדי, אני חושב שכתבתי את זה עוד בהתחלה. מה לעשות, ביטוח לאומי אינו חברה פרטית - לא יעיל - וגם כפוף להחלטות (מטומטמות בחלקן) של המחוקק. עדיין, זה התפקיד שלו - בגלל זה הוא לאומי וסוציאלי, ואפשר לרשום כל מיני "לא לשפוך את התינוק עם המים" וכו'. אבל אפשר פשוט לזכור שאת אותו הדבר אפשר להגיד על כל המיסים, לא רק על זה - הם כולם הולכים לקופה המדינית, ו"המדינה" היא גוף מאוד בזבזני, לא יעיל וגם מושחת בחלקו. אבל כדי לשנות את זה, צריך לשנות את הטבע האנושי. לא ממש מחכה שזה יקרה. אם יום אחד "Power corrupts" יפסיק להיות נכון - אולי נחזור לשרשור הזה, אבל משום מה לא נראה לי.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-09-2015 בשעה 20:37.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    האופוריה שהדברים מוצגים בה נחמדה ובחלק גדול ממנה נכונה. רק צריך לזכור שחלק גדול מהכסף הולך לתקצב ציבורים לא יצרניים (כאלו שרק מושכים מהקופה ולא מכניסים אליה כלום) מרצון ולא מכורח הנסיבות (בעיות בריאותיות חלילה) וכולם יודעים על איזה ציבורים מדובר.
    מחזק.

אם הכסף באמת היה מגיע לאן שהוא צריך אחוז הבכיינים היה צונח ביחד עם הנטל.
    הגופים ששולטים במדינה מושחתים והכל בדרך חוקית.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אז רגע אנחנו מדינה סוציאליסטית?
    קאפיטליסטית?
    אולי בכלל פאשיסטית??
    להבנתי הבעייה היא שהמדינה לא החליטה מה היא ולכן אנשים לא מבינים למה הם משלמים למוסד לריצוח לאומי

If you're going through hell,keep going

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של shushu
    זה הבעיה בג׳ק, קשה להתווכח איתו.

Banned
    זה נחמד וקל להטיח *תארי פועל כשהמעמד הסוציואקונומי שלך מאפשר ניוד חברתי, אפילו לארץ אחרת.
    הרי גם מבין שכנינו מעזאיו"ש היגר מי שיכל.
    (*בכיינים, זבל וכ'ו)

חבל שלא צפיתם בלינק שהבאתי. לא בגלל הבכייניות ששם. אלא בגלל עובדות אשר פשוט לא מתקבלות על הדעת -
    לדוגמה הצורך והקיום בגוף אשר נלחם עבור זכויות המגיעות לך מלכלתחילה (לבנת פורן וכ'ו)

אני לא יודע מתי בפעם האחרונה ביקרתם בקריית הממשלה.
    את מה שהייתי עושה שם לקומות שלמות אשמור לעצמי בפנטזיה.

קסד, לא היית בשנות ה-90 המאוחרות \ ה-2000 המוקדמות? היו אז תוכניות הפוכות - אילו דרכים יצירתיות אנשים מוצאים לרמות את הביטוח הלאומי, למשל. סיפורי זוועה של שעות על גבי שעות, תוכניות מרמה שלא יביישו את הסרטים ההוליוודיים. אז מה קדם למה - הביצה או התרנגולת?

המדינה באמת לא החליטה מה היא, וגם העם לא.

והמעמד הסוציואקונומי לא מקובע בסלע. אפשר לבנות אותו ואפשר להרוס אותו, כל אחד והכיוון שלו.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-09-2015 בשעה 22:25.

Member
    הבעיה במדינה זה האנשים שלא יודעים מה אמורה מדינה להיות.
    בהיעדר ידע הפופוליזים שולט.
    סוציאליזים עובד רק בקיבוץ,שם אם מישהו מזייף בעבודה כולם יודעים מדינות לפי מודל זה נכשלות ברגע שנגמר הכסף והוא נגמר.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    אני יסכם את זה ככה, יש הרבה אמת במה שג׳ק טוען אבל בלי קשר לגובה התשלום אם הוא מוצדק או לא אין ספק שהמוסד הזה רקוב וכל ההתנהלות שם רחוקה מלהיות יעילה וטובה ולא פעם המוסד הזה שוכח שהוא אמור לעבוד למען האזרח ולא נגדו.

גם במה ששאשה טוען יש הרבה אמת, רוב הכסף הולך למגזרים מאוד מסוימים, אהמ חרדים אהמ.

Member
    אם יש קונצנזוס בנוגע לחלוקת משאבים לא נכונה של הממשלה במשך זמן רב כל כך איך זה שכל המסכימים לא מחליפים את הממשלה,יש בחירות כל שנתיים.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    שושו מעבר לחרדים יש ציבור לא פחות קטן מהם ואף גדול יותר שיונק כספי מדינה ולא מחזיר דבר, נהפוך הוא הציבור הזה רק יורק לה בפנים, את שמו זה לא פוליטקלי-קורקט להזכיר אבל אני בטוח שכולם מבינים על איזה ציבור מדובר.
    באשר לביטוח לאומי עוד דבר שצץ לא מזמן וכדאי שמי שלא ראה יראה - http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/707/218.html
    אחרי דבר כזה לא מוגזם לאמר שהמוסד לביטוח לאומי הוא מעבר לרקוב, ושמדובר בגוף עצמאי שאף אחד לא יודע מה קורה בתוכו חוץ מאלו שבתוכו וקרובים לכסף.
    מדובר כאן על מסכים על גביי מסכים שמסתירים דברים שאין לציבור (וגם להרבה אנשים רבי-דרג וכח) גישה או מידע עליהם נקודה.
    ביום בהיר אחד "התגלו" מיליארד וחצי שקלים? 2 שאלות מהותיות - 1. איך מלכך-תחילה "נעלמים" מיליארד וחצי שקלים? ו2. כמה כסף עוד נעלם שלא "נמצא" (דווח לציבור)?

לסיכום הרעיון של סוציאליזם נחמד, והאמונה בזה שאתה משלם מהמשכורת שלך לעזור לחלשים ממך היא יפה ואולי עוזרת לחלק מהאנשים להתנחם קצת כשרואים את ההורדות בתלוש המשכורת, והיא אפילו בחלקה נכונה. אבל היא מציאותית באחוז נמוך מאוד ביחס למה שקורה בפועל בכל המוסד הזה, בכל הרבדים שנידונו כאן.

Member
    ביטוח לאומי זה ביטוח לכל מקרה זה לא מחייב חברה סוציאליסטית. אתה משלם פרמייה כל חודש בדיוק כמו ביטוח לאופנוע.
    מה ביטוח לאומי שונה מביטוח חובה? לא הרבה.