לאחר הוצאת רישיון A1 התכנון היה למכור את הרכב ולעבור לאופנוע עם תקציב קצת יותר גמיש. תכניות לחוד ומציאות לחוד.
הרכב יישאר, ולכן תקציב עבור רכישת האופנוע (ביטוחים וציוד לחוד) יעמוד על מקסימום 30,000 ש"ח.
הראש היה 'מקובע' על CB500X, אך לאחר נסיעות מבחן (על כלים חדשים בסוכנות) קצת התהפכו הדברים ומהנסיעות הקצרות שערכתי המועדף ביותר היה טרייסר 07, אחריו SV650 ורק אחריו ה CB500X שהרגיש קצת חלש לעומת השניים האחרים.
מתקשה מאוד להחליט, חשבתי שהתצורה המועדפת עליי היא זו כמו של ה CB500X, אבל בנסיעה גיליתי שגם האסוי היה לי נוח.
רוב הנסיעות יהיו עירוניות, כולל עליות (חיפה) אך נדרשת האפשרות לנסיעות בינעירוניות על כביש החוף בצורה שלא תגרום לי לשנוא את הכלי (לפחות פעם בשבועיים).
יודע, שהשאלה נפוצה אצל הרבה מתלבטים במצבי ושקשה להמליץ, אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעותיכם בכפוף למגבלת התקציב (שמוציא מהאפשרויות את הטרייסר). פתוח להצעות לדגמים נוספים ורלוונטיים.
דרישות - רישיון A1, ארגז, שלא יעסיק אותי מסביב לשעון בתקלות וצרות, אין לי את הניסיון והזמן להתמודד עם זה. עד 30,000 ש"ח.
הסיבה לרכישת האופנוע - ג'וק בראש. לא כלכלי ולא רציונלי. זאת הסיבה שרובנו פה.
דיוק 390. הרבה יותר כיף מ CB500X, הרבה יותר זול מטרייסר 07.
בתקציב שלך תוכל לרכוש אופנוע בן שנה. דיוק מהדור הקודם עוד ישאיר לך עודף לביטוח וציוד.
כיוון אחר לגמרי הוא משהו בסגנון של מוטו-גוצי V7 או קאוואסקי W800.