תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: נעילת מרפקים (+ שאלה על בלימה)

  1. #1
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    12

    נעילת מרפקים (+ שאלה על בלימה)

    שלום לכולם,
    התחלתי ללמוד לא מזמן, ל-A1 ורוכב על סוזוקי אינזומה בשיעורים. לא רכבתי מעולם למעט אופניים פה ושם.
    הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני לא יודע לומר אם המורה שלי טוב או לא ורציתי לבדוק כמה דברים ברשותכם:

    1. אחד הכללים העיקריים שלו הם לנעול מרפקים, ברכיבה בכביש, בפניות בכביש - וגם בשמיניות. הסיפור הזה הופך מאוד קשה לי אישית בשמיניות, כאשר ההנחיה שלו הוא להטות את הגוף לתוך הפניה, ולנעול מרפקים, ולא לסובב את הכידון, והדברים יקרו מאליהם (לגבי המבט אני כבר הבנתי להסתכל לאן שרוצים להיות). אינטואיטיבית זה נראה לי נכון כשמדובר במהירות יחסית גבוהה, אולם בד״כ אני ניגש לשמיניות על ראשון, בלי גז וזה יוצא משהו כמו 8-10 קמש. כשאני מיישם את הטכניקה בעצם כל תנוחת הגוף שלי מאוד לא נוחה ובלי בטחון, נורא קשה לשלוט על קלאצ״ וגז כי כולי מרגיש מעוות והידיים בסטרס (כי הוא מנחה לשחק איתם תוך כדי השמיניות). כאשר המרפקים נעולים בעצם הכתף הולכת אחורה כי הכידון רוצה להסתובב. מה שחיובי בטכניקה הזו היא (אני חושב) שכדי לכוון את הכידון אני לא ״מושך״ אלא ״דוחף״ עם אחד הידיים - היד הפנימית - כאשר השניה רפויה והברך הנגדית משמשת לי כ״קונטרה״, אז אני בעצם משתמש גם בברך ובשרירי הבטן אני מניח כדי לישר את הגוף בכח, ואז היד הולכת קדימה (כאשר המרפק נעול), ואז הכידון מתיישר.
    2. קראתי פה בפורום לא מעט על מרפקים רפויים בנסיעה ישרה, אבל מנחש שאולי מדובר בסגנונות רכיבה על אופנועים שונים - ובגדול לא ממש יודע מה נכון.
    3. לא הזכרתי קודם, אבל הוא גם מאמין בלהשתמש בברקס אחורי בלבד במהירות נמוכה. שמתי לב שעם הזמן אני פחות מקשיב לעצה הזו, כי לפעמים אני צריך לתאם עצירה, החלפת הילוכים והושטת רגל לקרקע - ולכן הכי נוח לי לבלום עם קדמי.

    דרך אגב - טריק שמצאתי לעשות שמיניות ״עם הזמן״ הוא לא להקשיב למורה ולבצע הטיה של הגוף החוצה (אחרי שראיתי וידאו ביוטיוב), על מנת לשמור את הגוף ישר, ויחד עם לשמור את הסנטר למעלה (גם כן עצה מיוטיוב) זה עובד מדהים ואפילו כיף. אחרי כמה זמן המורה שם לב ולא אהב את זה.

    אשמח לכל הסבר שהוא!

    תודה!

  2. #2
    לא נועלים מרפקים על אופנוע! פעם ראשונה שאני שומע את השטות הזאת.
    משקל הגוף נתמך ע"י הרגליים והברכיים כאשר כל פלג הגוף העליון משוחרר ורפוי, מרפקים מכופפים והידיים מונחות בעדינות על הידיות ללא שום לחץ.
    לא ממש משנה באיזה בלם תשתמש, אבל חשוב שתדע שבלימה נכונה מורכבת משניהם יחד.
    בשמיניות אין צורך להטות את הגוף, אתה לא משכיב על מסלול. מבט לתוך הסיבוב ראש למעלה, סיבוב הכידון וזהו. אני גם למדתי על אינזומה, נסה לעשות את התרגילים על הילוך שני.
    הייתי מחפש מורה אחר במקומך.

    Sent from my T5 using Tapatalk

  3. #3
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    לגבי הטיית הגוף:
    זאת טכניקה מוכרת באופנועי אדוונצ'ר כשרוצים לקצר רדיוס פניה צפוף (נגיד בשטח) עם אופנוע גדול ומסורבל. הגלגל הקדמי מקבל הטיה יותר גדולה ו"חופר" לתוך הסיבוב יותר. עושים את זה בעמידה והאופנוע נשען על הברך הנגדית.
    בישיבה אין לי מושג כי לא ניסיתי. בעמידה זה עובד, ועובד טוב (אם כי בטח יגרור פסילה בטסט).

  4. #4
    Member
    תאריך הצטרפות
    Jul 2015
    הודעות
    169
    במהירות נמוחה לא צריך להטות גוף נגד כיוון הפניה ולהתשמש בכידון ?
    אותו כנ"ל לגבי נסיעת שטח?

  5. #5
    נעילת מרפקים היא לא רעיון טוב, אבל מניח שמורה הנהיגה מחפש דרך פשוטה להסביר שיש להעביר משקל גוף החוצה.
    נעילת מרפקים וסיבוב הכידון ימינה מעבירה משקל שמאלה.

    לגבי שימוש בבלם אחורי במהירות נמוכה - גם כאן, לא משהו שיש לאמץ אבל לקראת עצירה סופית תהיה יציב יותר אם תימנע מהקידמי. מניח שהמורה רוצה למנוע איבוד שיווי משקל במצבים אלה מבלי להסביר יותר מדי.

  6. #6
    Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תאריך הצטרפות
    Nov 2015
    הודעות
    1,877
    דבר נוסף לגבי הבלם, ממה שהבנתי יש טסטרים שלא רואים בעין יפה שימוש בבלם הקדמי במגרש (שמעתי על כאלו שנכשלו בגלל זה). אולי זאת סיבה נוספת לדברי המורה.

  7. #7
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    12
    שלום לכולם - עברתי בטסט ראשון!

    לשם עזרה לאחרים, אסכם פה את התובנות שלי - יש לא מעט שלא ידעתי כשכתבתי את ההודעה הראשונה.

    קודם כל, טיפים. ואנסה לפגוע בדברים שלא נאמרו או שלא פגשתי כאן בפורום.

    1. סנטר למעלה! חוץ מהמבט (שצויין פה המון), לשמור על הסנטר למעלה יאיץ את הלמידה שלכם בצורה מטורפת. לא להסתכל על המחוונים, כידון, וכו, אלא רק לאופק ואל הפניה אם פונים.
    2. נעילת מרפקים. מה שלא הבנתי בהתחלה, לא מדובר בנעילה, אלא בהיגוי בדחיפה של הכידון (לעומת משיכה) וזה קל יותר לעשות עם יד פחות מכופפת ועזרה מהמותן, שגם ככה קורה בצורת תת מודע.
    3. שמיניות. ובכן, ראיתי שהמון אם לא הרוב המכריע של הנבחנים משתמשים בטריק של הילוך שני ואז אין שום בעיה. יש בוחנים שמכשילים, אבל הבנתי שלרוב לא אכפת מההילוך. נשארתי על הילוך ראשון ולא שיחקתי עם הגז או קלאץ (רק שיחקתי אותה כאילו כן) ונתתי לאופנוע לעבוד בקצב סבתא. חשוב שהאופנוע יסחב בלי גז, אם הוא לא - אתם בבעיה אחרת שאין לי בה נסיון בשמיניות.
    4. שמיניות ודלק. כשהמיכל ריק לעומת מלא - זה סופר הפתיע אותי (ומזל ששמתי לב) זה עשה לי הבדל ענק. אז לשים לב. היה לי שיעור פשוט אסון כשהמיכל היה ריק, ולקח לי כמה שעות לנסות לשלול עם עצמי את הגורמים ולבוא מוכן לשיעור הבא, ואכן המיכל עשה את ההבדל.
    5. שמיניות במהירות נמוכה. להכנס לפניה עם הגוף מוטה לכיוון הפניה לא עובד. כולם יגידו לעשות את זה אבל מה ששמתי לב הוא שכל אחד שם בראש מהירות אחרת שאתה נוסע בה בהנחה ולכן נותן עצה גנרית שלא בהכרח נכונה למהירות שלך. אני זזתי על 8 קמש בשמיניות ושם לא היה אפשר להטות גוף לכיוון הפניה, אבל ב12 קמש כן היה אפשר. כיוון שבחרתי אסטרטגית בטסט ללכת על בטוח, נסעתי על 8 וביצעתי counter balance שלמדתי ביוטיוב עם הגוף, הרעיון לשמור על הגוף ישר. זה אומר להרים את הישבן קצת, לשבת על הקצה הגבוה של המושב כשהוא בזוית, וכל פעם לשנות את התנוחה לפי הפניה.

    חוויות מהטסט והטסטר:

    1. לא לצאת בקבוצות הראשונות. אני יצאתי באחת לפני האחרונה ונכון זה יותר מורט עצבים אבל אחרי סטטיסטיקה קלה בראש הבנתי משהו. הטסטר בא עם אנרגיות בבוקר וכיסח את הקבוצות הראשונות - צפירות, צעקות, ואחוז גבוה שעפו למורה (לא יצאו לכביש). לקראת הסוף הוא היה שקט והיתה תחושה שהוא כבר רוצה לעוף הביתה ולא אכפת לו.
    2. לא להיות מוביל על ההתחלה. מאותה סיבה, הטסטר לקראת סוף המסלול נתן לי הערה על עצירה רחוקה מדי והרגשתי שזהו. אני מניח שהוא כבר חושב על הקבוצה הבאה וכמה עוד נשאר לו אז הוא זורם. מניח שביום חם ומיגע זה רק עוזר.
    3. כשפונים נניח ימינה - להסתכל גם אחורה ימינה. כביכול מאיפה שלא יכול לבוא רכב - אבל יכול לבוא אופנוע. הוא הכשיל על זה היום.
    4. לא לנסוע לאט מדי כשיוצאים החוצה, זה משדר חוסר בטחון על הכלי. הטסטר של היום שפט על בטחון, והכשיל אנשים שהשתרכו מאחורה כי רצו ללכת ״על בטוח״.


    זהו, מקווה שעוזר וכמובן שלא מטעה. תנסו חלק מהדברים בשיעורים, אם עוזר סבבה אם לא - כנראה שזה אינדיווידואלי.
    נערך לאחרונה על ידי johnnydo; 24-04-2018 בשעה 15:28.

  8. #8
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    8
    ציטוט נכתב במקור על ידי johnnydo צפיה בהודעה
    שלום לכולם - עברתי בטסט ראשון!
    מזל טוב אחי! איזה כיף. בהצלחה.

    קודם כל, טיפים. ואנסה לפגוע בדברים שלא נאמרו או שלא פגשתי כאן בפורום.

    1. סנטר למעלה! חוץ מהמבט (שצויין פה המון), לשמור על הסנטר למעלה יאיץ את הלמידה שלכם בצורה מטורפת.
    איך השתחררת מהרצון להיות "בטוח" ?

    5. שמיניות במהירות נמוכה. להכנס לפניה עם הגוף מוטה לכיוון הפניה לא עובד. כולם יגידו לעשות את זה אבל מה ששמתי לב הוא שכל אחד שם בראש מהירות אחרת שאתה נוסע בה בהנחה ולכן נותן עצה גנרית שלא בהכרח נכונה למהירות שלך. אני זזתי על 8 קמש בשמיניות ושם לא היה אפשר להטות גוף לכיוון הפניה, אבל ב12 קמש כן היה אפשר. כיוון שבחרתי אסטרטגית בטסט ללכת על בטוח, נסעתי על 8 וביצעתי counter balance שלמדתי ביוטיוב עם הגוף, הרעיון לשמור על הגוף ישר. זה אומר להרים את הישבן קצת, לשבת על הקצה הגבוה של המושב כשהוא בזוית, וכל פעם לשנות את התנוחה לפי הפניה.
    יכול בבקשה לצרף לינקים לסרטונים איכותיים? אני לא מצליח למצוא את הטובים, ואז נתקע כבר על סרטוני מוטוקרוס באיטליה.
    בכחול - התייחסות, אשמח אם תענה.


    תודה אחי, איזו תגובה מעודדת ומלאת עצות.

    מנהלים, כדאי לאסוף תכנים כאלו ולבנות לינקייה למתחילים?

  9. #9
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    12
    תודה!
    בכיף הנה התייחסות:

    1. בגדול אתה צריך לשכנע את עצמך שיש 2 דרכים להגיע לאן שצריך להגיע - שהילוכים, קלאצ׳, איתות, בלמים אחורי קדמי, וכו צריכים להיות ברמת ריפלקס וזכרון שריר ככה שתוכל להתרכז בכביש ומה שמתרחש עליו. חייב לציין שבגיל יותר צעיר זה דברים שקרו באופן טבעי בגלל עודף בטחון עצמי (היום אני כבר 36 ועם כל זה שהייתי בקורס טייס והתמודדתי עם קואורדינציה ומערכות מסובכות - גיליתי על עצמי שבגיל הזה על אופנוע אני הרבה יותר פחדן כי הרבה יותר דברים רצים לי בראש - זה הפתיע אותי בשיעור הראשון שיצאתי לכביש). דרך ראשונה, שאתה הולך להסתכל על הידיים, הרגליים, המחוונים כל 2 שניות, ואז לאבד איזון בדיוק בגלל שהפוקוס שלך לא על איזון (מה היה קורה אם לוליין שהולך על חבל גבוה היה מסתכל למטה כל הזמן ולא קדימה?). או שאתה הולך להכריח את עצמך לדלג לסוף - למה שגם ככה יקרה. סנטר למעלה, התחלת נסיעה ולא להסתכל למטה - לנסות לחוש איפה הבעיה אם יש כזו. למשל אם אתה בספק לגבי העובדה שאתה בהילוך ראשון בתחילת נסיעה - אין צורך להסתכל על המחוונים, תן מכות כלפי מטה עד שהמנוף הילוכים כבר לא מקליק, בלי להסתכל למטה. באיזה הילוך אתה נמצא? זה לא משנה, תקשיב למנוע ואל תסתכל על המחוונים. לאותת? תתרגל עם האצבע איפה המיקום של הכפתור בלי להסתכל. התחלת נסיעה? תגיד למורה ״תן לי כמה דקות רגע״ (משהו שלקח לי לא מעט זמן להבין שצריך לעשות - לקחת בעלות על השיעור שלך לפעמים, כי לרוב המורים אין באמת דאגה שתעבור ואיזה שהו סילבוס מושכל של ללמד אפקטיבית בראש) וקח עליך עצמאית לתרגל בקו ישר כאשר הראש תמיד סנטר למעלה (אין צורך לבדוק שהאופנוע באמת נוסע על ידי זה שרואים שהגלגלים מסתובבים), רק שמרגישים שעוד רגע נופלים להשפיל מבט ולסדר את המחשבה.

    2. לינק לסרטון בדיוק בזמן הנכון, שאפשר לראות את הטכניקה: https://youtu.be/ht2cA44KO2s?t=74 חשוב לדעת שמה שהוא עושה זה מוקצן כדי שתבין את הרעיון (אנשים בקומנטים שם לקחו את זה קשה, אפשר לחשוב הוא רצח מישהו). בטסט אתה לא באמת תקפוץ לצד הנגדי ככה, תלך עם הרעיון הזה ותן לאינטואיציה שלך לסדר את השאר. ראיתי אנשים אחרים עושים את זה במגרש ובמצב רגיל שלא מקצינים זה פשוט נראה שהגוף ישר בפניה והאופנוע טיפה נוטה לתוכה.


    שיהיה בהצלחה!
    נערך לאחרונה על ידי johnnydo; 26-04-2018 בשעה 22:56.

אשכולות דומים

  1. הערכת נזק- נפילת האופנוע מעמידה
    על ידי moonshield בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 20-10-2017, 12:30
  2. בלימה בקטנוע
    על ידי שני בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 05-07-2017, 16:32
  3. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 19-06-2016, 19:33
  4. האם נעילת הקטנוע ככה טובה?
    על ידי morelias בפורום כללי
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 10-05-2016, 20:26
  5. שאלה לגבי בלימות ודקויות בלימה - אופנוע
    על ידי Yigal בפורום רכיבה מתקדמת
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 27-01-2016, 00:37

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO