מה הכוונה נופל? הגלגל ננעל או שאתה פשוט לא מוריד רגל בעצירה?
שלום לכולם
ראשית אציין שזה עתה רכשתי את הקטנוע הראשון שלי של סאן יאנג 300 סמ"ק, ואני ממש בחיתוליי בנושא (נהג רכב מעל 12 שנה, הוצאתי רק עכשיו A1)
קרה לי כבר פעמיים בעמידה בחניה שאני מתקדם טיפה לטובת יציאה מהחניה ובולם, שהקטנוע פשוט נפל לי, למזלי לא נשרט ולא נחבל, אבל מניסיונכם מדוע הדבר קורה? אני בחור די חזק ואין לי כל בעיה לשלוט בכלי אבל משום מה פעמיים כשבלמתי בחניה הקטנוע נפל לי והרגשתי מן תחושה חסרת אונים שאני לא מצליח להרים אותו חזרה עד שהוא לא נופל לגמרי ואז אני פשוט מרים אותו בקלות.
אל תצחקו עליי כמובן, אני באמת חדש בתחום ומנסה ללמוד מנסיונכם הרב. כמובן שאני נוסע לאט ובזהירות עד שאלמד לשלוט היטב בתחום.
תודה לעוזרים
שי
מה הכוונה נופל? הגלגל ננעל או שאתה פשוט לא מוריד רגל בעצירה?
Tracer 900
קצת קשה לי להבין איך הוא נפל מהתיאור שנתת, או יותר נכון מה הסיבה.
בלמת בחוזקה עם הברקס הקידמי? והמשקל נזרק קדימה? קרה משהו שהפתיע אותך ?
יכול להיות שהחלקת או נעלת את הקדימי-יש ABS? למה צריך לבלום כ"כ חזק במהירות אפסית בחנייה?
Tracer 900
כנראה שאתה 'מתנפל' על הבלמים, בד''כ תוצאה של חוסר ניסיון וביטחון. תנסה לקחת את הכלי למגרש ריק ותתרגל בלימה כדי לקבל את הרגש ביד.
עם או בלי קשר, ממליץ בחום רב על קורס רכיבה מתקדמת, לפחות הראשון בו בד''כ מתרגלים בלימות.
קרה לי דיי הרבה בהתחלה (אין לך במה להתבייש, מאמין שקורה לרוב הרוכבים החדשים), אתה חייב להבין שהברקס הקדמי מאוד רגיש (בדר״כ גם מצויד בבולמים חזקים וטובים יותר) לעומת הברקס האחורי, לכן יש להיות יותר רגיש איתו, מצטרף למלצות המגבים האחרים - לצבור נסיון זה שם המשחק.
עוד פעולה שמחזקת את הריאקציה של הברקס הקדמי היא שההנעה היא אחורית.
כעקרון עצירה נכונה צריכה להיות עם שני הברקסים (להשלים אחד את השני) על מנת לחלק את הנטל באופן שווה יותר, להתחיל עם האחורי ולהשלים עם הקדמי, במהירות נמוכה הייתי ממליץ לך להשתמש באחורי או בקדמי באופן מתון על מנת למנוע זריקת משקל כמו שאתה מתאר, וזאת במידה ועדיין קצת קשה לך התיאום הזה בין האחורי לקדמי, אבל שוב - נסיון זה שם המשחק כאן.